Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού Θα πέσει μέχρι και... χιόνι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της
χώρας και από τα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά :

1) Σήμερα Κυριακή των Βαΐων (5-4-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και το βράδυ σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας (υψόμετρο περίπου 1200 μέτρα).

2) Αύριο Μεγάλη Δευτέρα (6-4-2015) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές, από το απόγευμα σταδιακά θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τη νύχτα πιθανόν στις Κυκλάδες (κυρίως τις ανατολικές). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μέτρα).

3) Τη Μεγάλη Τρίτη (7-4-2015) θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα (κυρίως την κεντρική Μακεδονία), τη Θεσσαλία και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600 μέτρα).

 Μπορεί τη Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός να είναι άστατος, το Σαββατοκύριακο του Πάσχα όμως φαίνεται πως θα "φτιάξει".

Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται από την Μεγάλη Τετάρτη εως και την Μεγάλη Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα και κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχες της Ελλάδας αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς και στα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου αλλά από 1300 με 1400 υψόμετρο και πάνω. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 17 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 8 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Οπως όλα δείχνουν το Μεγάλο Σάββατο και κυρίως την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός βελτιώνεται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και άνοδο της θερμοκρασίας.