Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ο Φάνης Κουρεμπές στη συνάντηση της ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε. με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευαγ. Αποστόλου, για τα προβλήματα διάθεσης της κορινθιακής σταφίδας



                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνάντηση της ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε.  με τον  αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σ. Ευαγ. Αποστόλου, παρευρέθηκε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φάνης Κουρεμπές καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος και οι βουλευτές Αχαΐας Μαρία Κανελλοπούλου και Σια Αναγνωστοπούλου.
Αναπτύχθηκαν τα προβλήματα διάθεσης στης κορινθιακής σταφίδας από το Δ.Σ. της ΣΚΟΣ και ζητήθηκε η αρωγή της πολιτείας στην επίλυση τους.
Ο υπουργός  ανέλυσε την πολιτική της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής και τόνισε ότι στην προσπάθεια αυτή η πολιτεία θα στηρίζει τον Έλληνα αγρότη αλλά και επιζητεί και τη βοήθεια του. Βασικό στοιχείο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πρωτοβάθμιοι αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών. Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα δοθεί στη διαβούλευση το Μάιο του 2015.
Στο άμεσο ζήτημα της διάθεσης της κορινθιακής σταφίδας δήλωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί τη λογική της αύξησης των εξαγωγών των ποιοτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης και της σταφίδας, αρχής γενομένης από τις συμφωνίες που είναι σε εξέλιξη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρωσία.
Από τη μεριά του ο βουλευτής Κορινθίας Φάνης Κουρεμπές, δήλωσε ότι μας είναι γνωστές οι πολιτικές που οδήγησαν στην απαξίωση της αγροτικής παραγωγής στη χώρα. Ειδικά για τη σταφίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σταθεί απέναντι στην αποσύνδεση της επιδότησης από την παραγωγή που είχε τα αποτελέσματα που βιώνουν σήμερα οι παραγωγοί. Για μας η σταφίδα είναι προϊόν πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό. Ένα προϊόν μεγάλης θρεπτικής αξίας που επιβάλλεται να βρει τη θέση που του αρμόζει στην αγορά.
Στην προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι συνεταιρισμοί και η Τ.Α. Προσπαθούμε την άμεση ανακούφιση των σταφιδοπαραγωγών και σχεδιάζουμε την πολιτική που θα αποτρέπει παράνομες ελληνοποιήσεις σταφίδας και θα σταματήσει την καταστροφή του προϊόντος και των παραγωγών.

                                                                               Το Γραφείο Τύπου