Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Μαγικό ξεκίνημα των Relays για το 2015 στη Καλαμάτα! (ΦΩΤΟ)



Εμφάνιση kalamata_relays_6.jpg 
Όλη η Καλαμάτα έγινε μία αγκαλιά, πήρε τη σκυτάλη και έστειλε ηχηρό μήνυμα στον εναρκτήριο αγώνα των Βίκος Street Relays για το 2015. Σε μία ηλιόλουστη μέρα, η πανέμορφη παραλία της Καλαμάτας πλημμύρισε από χιλιάδες πολίτες μικρούς και μεγάλους, που άνοιξαν το πρόγραμμα των αγώνων σκυταλοδρομιών για το 2015 ενισχύοντας τον κοινωνικό σκοπό του αγώνα με αποδέκτη το ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης).


Εμφάνιση kalamata_relays_2.jpgΤην πρώτη μέρα της Άνοιξης, την ημέρα που γιορτάζεται η Ορθοδοξία, στην παραλία της πόλης, μπροστά από το Elite City Resort, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και στήριξε το έργο του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Καλαμάτας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ήταν αυτός που έδωσε την εκκίνηση, οι Καλαματιανοί φόρεσαν τα αθλητικά τους και απόλαυσαν τον πρωτότυπο αγώνα που μεταφέρει μηνύματα ενότητας, φιλίας, συνεργασίας, αλληλεγγύης.

Εμφάνιση kalamata_relays_10.jpgΉταν ένας αγώνας γιορτή υπό τους ήχους της μουσικής επί τρείς ώρες νήπια, παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, αλλά και άτομα με κινητικά προβλήματα, φορώντας ένα όμορφο χαμόγελο απόλαυσαν μοναδικές στιγμές και έστειλαν το μήνυμα ότι στον αθλητισμό δεν γίνονται διακρίσεις. Λαμπερή ήταν όμως και η παρουσία διακεκριμένων αθλητών και προσωπικοτήτων, με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών να παίρνει τη σκυτάλη και να ενισχύει τον αγώνα που γίνεται για το ΚΕΦΙΑΠ.


Τατούλης: “Αγώνες με συμβολισμό
να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”
Εμφάνιση kalamata_relays_2.jpgΜεγάλος υποστηρικτής των Βίκος Street Relays της Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη όχι απλά να δίνει την εκκίνηση, αλλά να είναι παρών καθ' όλη την διάρκεια των αγώνων και να τονίζει με έμφαση στο τέλος:
“Είναι μία ενδιαφέρουσα διοργάνωση γιατί συμμετέχει όλος ο κόσμος, όλη η κοινωνία, πολίτες και παιδιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, τις κοινωνικές τάξεις, έχει όμως και ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί στέλνει έναν συμβολισμό. Την περίοδο της αναγέννησης της φύσης, εμείς στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα, είτε στο αγωνιστικό επίπεδο, είτε στο πολιτικό και κοινωνικό, χωρίς να ενώνουμε δυνάμεις”.

Χρυσόστομος: “Σημασία έχει η συμμετοχή
και η ορθοπραξία για τον συνάνθρωπο”
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ήταν μία ακόμη ξεχωριστή παρουσία στους αγώνες Βίκος Street Relays της Καλαμάτας και έκανε αίσθηση με την ομιλία του επισημαίνοντας:
Εμφάνιση kalamata_relays_4.jpg“Αυτό που έχει σημασία δεν είναι το τι έπαθλα θα πάρει ο καθένας, αλλά η συμμετοχή σε αυτή τη προσπάθεια, που εξυπηρετεί έναν κοινωνικό σκοπό. Την ημέρα της Ορθοδοξίας απαιτείται και μια ορθοπραξία, που είναι κάθετι το οποίο μπορεί να αποτελέσει στήριξη, συμπαράσταση και συναρωγή στον συνάνθρωπο”.

Κοζομπόλη: ”Πρωτοπόρος η Καλαμάτα,
θα στηρίξουμε όλους τους αγώνες”
Εμφάνιση kalamata_relays_6.jpgΟ ΣΕΟ (Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών) που για πρώτη φορά συμμετείχε ως συνεργάτης των αγώνων, συγκρότησε τετράδα με την πρόεδρό του Βούλα Κοζομπόλη, το Λευθέρη Κόνσολα, τη Βούλα Ζυγούρη και τον Γιώργο Κόνσολα. Ήταν μοναδικές οι στιγμές που έζησαν εκατοντάδες μικρά παιδιά γνωρίζοντας από κοντά αθλητές πρότυπα.
Η Βούλα Κοζομπόλη μιλώντας για τους αγώνας δήλωσε με ενθουσιασμό, “θέλουμε σε κάθε προσπάθεια να είμαστε κοντά, σε όλη την Ελλάδα. Η Καλαμάτα είναι πάντα πρωτοπόρος. Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές”.
Εμφάνιση kalamata_relays_7.jpg 
Η Βούλα Ζυγούρη με την σειρά της υποστήριξε πως, “τέτοιες διοργανώσεις σαν τα Βίκος Relays είναι πολύ σημαντικές, γιατί βοηθούν να τρέξουν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους. Βοηθούν στην απόκτηση αθλητικής κουλτούρας για μία διά βίου άθληση. Είναι αυτό που θα μας γλυτώσει από ότι η καθιστική ζωή συνεπάγεται”.
Μαζί τους όμως και ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής με κινητικά προβλήματα, Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος άφησε την ρακέτα του τένις, όπου κατακτά πρωταθλήματα και πήρε σκυτάλη. Στιγμές μοναδικές, μπροστά στην παραλία της πόλης, υπό το χειροκρότημα χιλιάδων Καλαματιανών, που αγκάλιασαν την διοργάνωση και την έκαναν δική τους.

Λυμπερόπουλος: “Εξαιρετική η προσπάθεια,
συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία”
Εμφάνιση kalamata_relays_8.jpg
Εκείνος φυσικά που ξεσήκωσε τον κόσμο λόγω της επιστροφής στα πάτρια εδάφη μετά από καιρό, δεν ήταν άλλος από τον πρεσβευτή των αγώνων, Νίκο Λυμπερόπουλο.
Εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών και αναμφίβολα ο κορυφαίος Μεσσήνιος ποδοσφαιριστής, ο Νίκος Λυμπερόπουλος επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και πήρε σκυτάλη τρέχοντας στην αθλητική γιορτή της Καλαμάτας.
Αφού κάλυψε απόσταση 2,5 χλμ. ως μέλος της ομάδας του, μιλώντας για τον αγώνα τόνισε:
Εμφάνιση kalamata_relays_5.jpg“Είναι μια εξαιρετική προσπάθεια. Συγχαρητήρια σε όλους και στον Βίκο για την πρωτοβουλία, αλλά συγχαρητήρια και στην πόλη μας που αναλαμβάνει τέτοιες διοργανώσεις και τις φέρνει σε πέρας με μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε πάντα ήταν αθλητική πόλη η Καλαμάτα και θα πρέπει να παραμείνει”.

Για την ιστορία νικητές στα αγωνίσματα αναδείχθηκαν:
Εμφάνιση kalamata_relays_1.jpg2χ5.000m.
Άνδρες 2x5.000μ: Ηλίας Νικολόπουλος, Κωνσταντίνος Μητρογιαννόπουλος
Γυναίκες: COSMOS Flight Girls Run Team (Ιωάννα Βασιλιακιώτη, Νικολέττα Ρομπάκη)
Μικτή 2x5.000μ.: Happy Run Team (Πέτρος Παπαδόπουλος, Ελένη Θεοδωρακοπούλου)
Εμφάνιση kalamata_relays_9.jpg4x2.500μ.
Άνδρες: Δημήτρης Ρούτσης, Δημήτρης Σολωμάκος, Κώστας Μητρογιαννόπουλος, Ηλίας Νικολόπουλος
Γυναίκες: The Rock Run Team 2 (Λίνα Έντνι, Ειρήνη Γυφτέα, Ζωή Γιαννούτσου, Ασημίνα Ηλιακοπούλου)
Μικτή: Καλαματιανές Σαϊτες (Νίκος Πουλογιαννόπουλος, Βασίλης Φωτόπουλος, Σοφία Κονταξάκη, Διονύσης Μάλαμας)

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και τα αποτελέσματα θα είναι από Δευτέρα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα relays.gr

Από το Γραφείου Τύπου & Ενημέρωσης

gsiridis@relays.gr