Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΕΝΘΕΤΑ ΤΗΣ εφ. ΑΥΓΗ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑ

 http://www.lifo.gr/uploads/image/471357/Untitled-14_185.jpg
 Του Γρηγόρη Κλαδούχου
 
Πριν δύο μήνες είχα αναφερθεί στην προβοκάτσια της εφημερίδας ΑΥΓΗ απέναντι στον υλικό πολιτισμό και στην ταυτότητα της χώρας. Επρόκειτο για έργο πανεπιστημιακών.
Σήμερα, (1/3), στα ένθετα (ας πούμε) κουλτούρας μας ενημερώνουν ότι ο Άγγελος Σικελιανός ήταν «εθνοφυλετιστής». Η προσβολή πνευματικών αξιών και πνευματικών ανθρώπων δεν είναι νεωτερικά προτάγματα. Είναι επαρχιώτικα συμπλέγματα. Τα στερεότυπα μίας αριστερής -στη φρασεολογία- ιντελλιγκέντσιας, ενσωματώνονται στην πολεμική εξουδετέρωσης της δυναμικής της χώρας, στην συκοφάντηση του λαού και στην ακύρωση των πνευματικών κατακτήσεών του.
Ο Σικελιανός με το έργο του αναζήτησε μία οικουμενική κοινωνία πολιτών που θα αρθρώνεται στην αξία και ανάγκη των τεχνών, τη φιλοκαλία, την αρμονία σώματος και πνεύματος, ατόμου και κοινωνίας, και ανθρώπου και φύσης.

Παρακαλώ τους πολιτιστικούς συλλόγους του Ξυλοκάστρου, όλους τους θεσμικούς παράγοντες και τους συμπολίτες μου να διαμαρτυρηθούν για το προκλητικό ατόπημα της ΑΥΓΗΣ.
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcVrg5aG_5E_JpJckiQVCQW2WxKMmqqbqxe-y7VAhn4RBsqK-TcZe1L244WiFoqq8jKn-91EFlrccFqI7CU_s6MQPknsp_j9LK8DVqItNdz72BMZBT9V7fh8_2xLtcUmwg1zfsxbmUgSk/s400/VILLA.jpg
 ΕΑΝ Ο  ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΕΥΚΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΩΣ ΧΩΡΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ ΤΟΥ.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ  1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015