Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Θρήνος στο πλοίο που μεταφέρει τη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην Κρήτη

Θρήνος στο πλοίο που μεταφέρει τη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Τι ισχυρίζεται ο θείος του που τον συνοδεύει στην ΚρήτηΠερισσότεροι από 30 συγγενείς συνοδεύουν τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη με το πλοίο Κρήτη ΙΙ στην τελευταία του κατοικία, στο χωριό Σελλί στο Ρέθυμνο, όπου την Τρίτη στις 12:00, συγγενείς, φίλοι και χιλιάδες πολίτες θα πουν το τελευταίο αντίο στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Μέσα στο πλοίο εκτός από τους συγγενείς, επιβάτες που ενημερώθηκαν πως μαζί τους ταξιδεύει και η σορός του Βαγγέλη, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα οδύνης, καθώς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο 20χρονος δεν βρίσκεται πια στη ζωή, εξαιτίας κάποιων ηλίθιων νταήδων, που αποφάσισαν να παίξουν με την ψυχή αυτού του παιδιού.



Μιλώντας στο NewsIt και στον δημοσιογράφο, Ηλία Κούκο μέσα στο πλοίο ο θείος του Βαγγέλη, Γιώργος Ανδρεαδάκης δήλωσε πως όσο εκείνος έψαχνε πέρασε από τη συγκερκιμένη περιοχή που βρέθηκε το πτώμα αλλά ήταν πλημμυρισμένη. Μάλιστα, είπε ότι του προκαλεί εντύπωση πως το συγκεκριμένο σημείο το είχε ψάξει η αστυνομία με σκυλί, αλλά και διασώστες εθελοντές που είχαν έρθει από την Κέρκυρα.

Όταν έφτασε η σορός του Βαγγέλη στο λιμάνι του Πειραιά, οι σκηνές ήταν απίστευτες με δεκάδες ανθρώπους να αποχαιρετούν τον Βαγγέλη θρηνώντας πάνω από το φέρετρο του μέχρι και λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση του πλοίου. Πρόκειται για παιδιά που ήταν στην ομάδα αναζήτησης και μέχρι και την ημέρα που βρέθηκε το πρώμα συνέχιζαν να τον αναζητούν. Με λυγμούς και δάκρυα στα μάτια τον αποχαιρέτισαν και παρά το γεγονός πως δεν τον γνώριζαν, τον ένιωθαν δικό τους άνθρωπο.

Το καράβι με το βαρύ αυτό φορτίο συνεχίζει το ταξίδι του στο Αιγαίο με κατεύθυνση τα Χανιά. Από εκεί η πομπή θα κατευθυνθεί στο χωριό Αρμένιοι και μετά στο Σελλί όπου θα γινει η ταφή. Στο λιμάνι των Χανίων αναμένεται να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, προκειμένου να υποδεχθεί τον Βαγγέλη, ενώ στην κηδεία του αναμένεται να βρεθούν χιλιάδες κόσμου.

Η οργή ξεχειλίζει για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος είχε πέσει ουκ ολίγες φορές θύμα bullying και φρικτών βασανιστηρίων από τους συμφοιτητές του.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, φίλη του 20χρονου δήλωσε πως ο Βαγγέλης "σε καμία περίπτωση δεν ήθελε, όπως όλα δείχνουν, να εμπλέξει τους γονείς του ή την ευρύτερη οικογένεια του στο πρόβλημα που βίωνε... Αν και ήταν ανοιχτός χαρακτήρας, είχε κλείσει βαθιά μέσα του, από περηφάνια και μεγάλη αγάπη προς τους γονείς και τα αδέρφια του, όλα όσα τον βασάνιζαν... Πήρε την αλήθεια μαζί του, όμως η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, μετά και από την απαίτηση σύσσωμης της τοπικής -και όχι μόνο- κοινωνίας, οφείλει να αποδώσει ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν".

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε "μία προθανάτια κάκωση (τομή από μαχαίρι) στον δεξιό καρπό. Πλην αυτής, δεν βρέθηκε άλλη προθανάτια κάκωση, ενώ όλες οι άλλες είναι μεταθανάτιες και συγκεκριμένα στο πρόσωπο και τον θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα".

Η εκδοχή της αυτοχειρίας, δημιουργεί, δικαστικά, ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για τον θάνατο του νεαρού σπουδαστή. Και αυτό γιατί, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία, πρέπει να αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι "με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ". Αυτό πρακτικά είναι πολύ δύσκολο.

Ωστόσο, ή έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιστολογικής και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια του θανάτου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ / newsit.gr