Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Μαθησιακές Δυσκολίες - Αυτισμός - ΔΕΠΥ - Εκδήλωση 28/2/2015 - Λαμπρινή Μανωλοπούλου

Εμφάνιση manol1.jpg

Εμφάνιση manol3.jpgΕμφάνιση manol2.jpg

Πολύ μεγάλη αποδοχή από το Κορινθιακό κοινό  είχε το σεμινάριο με θέμα «Προσεγγίζοντας διεπιστημονικά τις μαθησιακές και τις συναισθηματικές δυσκολίες των παιδιών και των εφήβων» το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2015 στο Μικρό Θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την κα. Λαμπρινή Μανωλοπούλου, ιδιοκτήτρια του κέντρου ξένων γλωσσών abc. Την επιστημονική επιμέλεια και οργάνωση του σεμιναρίου είχε η κα. Έλενα Χανιώτη, Ειδική Παιδαγωγός.

Στο σεμινάριο αυτό τέθηκαν πολύ χρήσιμα ζητήματα που αγγίζουν  την ολόπλευρη προσέγγιση στη διάγνωση και στην αντιμετώπιση των δυσκολιών των παιδιών. Ο κάθε ειδικός έθεσε από τη δική του σκοπιά τα ανωτέρω ζητήματα.

Συνοψίζοντας, η κα. Δέσποινα Τσίτα (παιδίατρος)  μίλησε για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης που θα οδηγήσει σε μία αποτελεσματική πρώιμη παρέμβαση. Ο ρόλος του παιδιάτρου αναδεικνύεται πολύ σημαντικός στην όλη διαδικασία καθώς είναι ο πρώτος που εξετάζει την αναπτυξιακή πορεία του παιδιού και θα παρατηρήσει τυχόν δυσκολίες ή καθυστερήσεις στους διάφορους τομείς της


Εμφάνιση manol4.jpg