Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

«Έξωση» από τη Βουλή στον ΓΑΠ κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

?????  ???????? ??????Η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, θέλει οι βουλευτές να παράγουν έργο και γι΄αυτό όπως τόνισε, όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο «θα αποχωρήσουν από τη Βουλή». Το καμπανάκι χτύπησε ηχηρά για τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου που δεν κατάφερε να εκλεγεί ο ίδιος βουλευτής αφού το νέο του κόμμα, το ΚΙΔΗΣΟ δεν μπήκε στη Βουλή.
Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου προκειμένου – όπως είπε – να εκδημοκρατιστεί, εκσυγχρονιστεί και να επανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία.
«Οι βουλευτές πρέπει να είναι ενεργοί και όχι χειροκροτητές των κυβερνητικών ή αντιπολιτευτικών θέσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση των προγραμματικών της θέσεων για να προσθέσει «Η σημερινή Βουλή είναι η πρώτη μεταμνημονιακή και καλείται μαζί με τον λαό να γράψει ιστορία και να αποδείξει ότι η Δημοκρατία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και δεν υποτάσσονται σε συμφέροντα που περιορίζουν την κοινωνική ευημερία».
Τα βασικά σημεία του κοινοβουλευτικού οδικού άξονα της νέας προέδρου είναι απόλυτη διαφάνεια, η εδραίωση του περι διακαίου αισθήματος των πολιτών, η αποκατάσταση της κοινοβουλευτικού κύρους. Παράλληλα προανήγγειλε έλεγχο όλων των δικογραφιών που φθάνουν στο κοινοβούλιο για υπουργούς και βουλευτές με νέες Επιτροπές που θα συγκροτηθούν, ενώ επισήμανε πως θα επαναλειτουργήσει ενισχυμένη η Επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ενώ τόνισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία για να υπάρξει «κοινοβουλευτική καμπάνια» για την διεκδίκηση της διαγραφής του ελληνικού χρέους...

 crashonline.gr