Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Έλαμψαν τα αστέρια του Δερβενίου μέσα στο Πετρί

Wca7ujqa
Σπουδαία νίκη και από πλευράς βαθμολογίας και από πλευράς εμφάνισης, πέτυχε ο Αστέρας Δερβενίου στο Πετρί επί της τοπικής Θύελλας με σκορ 4 – 1.
Uwvfm3ma
Ο Αστέρας έχοντας διαθέσιμους, μετά από δύο περίπου μήνες, όλους τους παίκτες του, έπιασε εξαιρετική απόδοση και υποχρέωσε στην πρώτη της φετινή ήττα στο γήπεδό της την μέχρι τον αγώνα ισόβαθμή του Θύελλα, η οποία όμως έχει σαν ελαφρυντικό της την απουσία βασικών της παικτών. Έτσι όμως είναι το πρωτάθλημα και οι ομάδες πρέπει να υπομένουν τις αντιξοότητες, αφού και ο Αστέρας αγωνιζόταν με σοβαρές ελλείψεις για πολύ καιρό. Η εμφάνιση των παικτών του Αστέρα, που μάλιστα βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ήταν για ‘μεγάλα πράγματα’, ιδιαίτερα στο β’ μέρος και έτσι τα χαμόγελα ξαναγύρισαν στην οικογένειά του.

Jnuezsgd
Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός με πολλές φάσεις, αφού και οι δύο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη. Όμως από την αρχή φάνηκε ότι ο Αστέρας διέθετε παίκτες με περισσότερη ποιότητα στο παιχνίδι τους και έτσι ξεπέρασαν εύκολα την αρχική ορμητικότητα των παικτών της Θύελλας, η οποία προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες με μεμονωμένων παικτών της να φανεί επικίνδυνη.
Στο 16’ ο Μανάβης έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον τερματοφύλακα Ρουμελιώτη, έκανε εξαιρετικό παιχνίδι- το χρωστούσε άλλωστε-, σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ.
6ham0iyp
Ο πολύ ορεξάτος Κρισάφη είχε στο 19’ ένα σουτ λίγο πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Θύελλας Μαυροκορδόπουλου και στο 28’ ο Βασιλάρης ανέτρεψε κοντά στη γραμμή του άουτ τον επελαύνοντα Χουσελά. Ο Μανάβης, που κτύπησε το πέναλτι, νίκησε τον Ρουμελιώτη που έπεσε στη σωστή γωνία, αλλά δεν έφθασε τη μπάλα. Ο Αστέρας όμως ισοφάρισε γρήγορα στο 35’ με άπιαστο σουτ (οριζόντιο δοκάρι και μέσα) του Κρισάφη και από εκεί και μετά ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα. Μάλιστα στο 41’ ο Παπαδημητρίου, δεχόμενος τη μπάλα μετά από κόντρα σε πάσα του Σιώζου, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μαυροκορδόπουλο, αλλά πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.
Uj6krrxjΣτο β' μέρος, η γρήγορη αλλαγή (λόγω τραυματισμού) του Μετεβελή με τον Πεθαίνο και οι εσωτερικές αλλαγές που αυτή επέφερε, άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα, αφού πλέον ο Αστέρας έπαιζε με καθαρά επιθετικό προσανατολισμό. Στο 53' ο Πεθαίνος ελίχθηκε από δεξιά έξω από την περιοχή και σούταρε χαμηλά, ο Μαυροκορδόπουλος απέκρουσε δύσκολα και ο Κρισάφη, που πρόλαβε τους αμυντικούς, πέταξε τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίκτυα για το 1 - 2. Αμέσως μετά η Θύελλα δημιούργησε μια καλή φάση από τα αριστερά, που σταμάτησε ο Ρουμελιώτης πέφτοντας στα πόδια του εφορμώντος Τζά.
DmzbtxixΑυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση που δημιούργησε η Θύελλα μέχρι το τέλος του αγώνα, καθώς στο υπόλοιπο διάστημα οι αμυντικοί του Αστέρα και ο Ρουμελιώτης καθάριζαν εύκολα το τοπίο. Στο 59' ο Πεθαίνος ξεκινώντας από τα δεξιά με αλλεπάλληλες προσποιήσεις και ντρίπλες, έφθασε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και με χαμηλό σουτ σκόραρε, εκθέτοντας όλη την αμυντική διάταξη της Θύελλας.
Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα ο Αστέρας μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα, αφού οι παίκτες της Θύελλας είχαν παραδοθεί.
Rttzkgpd
Yv4r3cpmΟ κεφάτος Παπαδημητρίου δύο φορές, περνώντας τέσσερες και πέντε παίκτες, προσπάθησε να 'μπει με τη μπάλα' στα δίκτυα, αλλά απέτυχε ίσως από υπερβολική σιγουριά. Ο Πεθαίνος τον μιμήθηκε λίγο αργότερα και ο Σιώζος σπατάλησε δύο προσπάθειες του Λιθοξόου από τ' αριστερά, αφού καθυστέρησε να σουτάρει. Γενικά ο αγώνας ήταν άναρχος με τον Αστέρα να σταματά εύκολα τις όποιες προσπάθειες της Θύελλας, αλλά να φλυαρεί επιθετικά. Στο 79' όμως ο Σιώζος εκμεταλλευόμενος μια ατομική ενέργεια του Πεθαίνου από αριστερά, βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και σκόραρε με δυνατό σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει στην αρχή και να ξεγελά τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 86' ο Πεθαίνος, μετά από δική του ενέργεια, μπήκε από τ' αριστερά στην περιοχή, αλλά σούταρε στο απέναντι κάθετο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τάφα πέτυχε τέρμα, αλλά σωστά ακυρώθηκε σαν οφσάιντ.
Η διαιτησία του κ. Πάγκα ήταν καλή. Κάποια λάθη του, στο κέντρο του γηπέδου στο α' μέρος, όταν ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα. Ο βοηθός του κ. Παπανικολάου ήταν αλάνθαστος, ενώ ο κ. Καλαράς δεν απέφυγε τα μικρολάθη.
 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ: Μαυροκορδόπουλος, Λεκουσιώτης Η., Σχοινοχωρίτης, Πέζος (12’ λ.τρ. Χριστούλιας), Ταμπάκης Αν., Μανάβης, Ντερβίσι, Ραχανιώτης, Τζας, Μπρίνιας, Χουσελάς Π.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης, Μπάκας, Μετεβελής (λ.τρ. 49’ Πεθαίνος), Βασιλάρης (83’ Ψαρρός), Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Παπαδημητρίου, Σιώζος (79’  Τάφα), Κρισάφη, Λιθοξόου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr