Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

To πρωτοδικείο ανακήρυξε Δήμαρχο στην Κόρινθο

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Πριν απο λίγο το Πρωτοδικείο Κορίνθου ανακήρυξε τον δήμαρχο Κορινθίων που προέκυψε απο τις εκλογές της 25ης Μαϊου 2014.
Οπως αναρτήθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου αναφέρει:
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Εγεγραμμένοι: 50.319
Ψηφίσαντες: 33.864
Ακυρα: 1358
Λευκά: 1082
Εγκυρα: 31.424
ΕΛΑΒΑΝ:
Αλέξανδρος Πνευματικός: 15.739
Βασίλειος Νανόπουλος: 15.685
Διαφορά 54 ψήφων

Με την ενεργό συμβολή και παρότρυνση του Νίκου Ταγαρά χρήσιμες προσθήκες για τα ΕΠΑΛ του Νομού Κορινθίας



Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε την προσθήκη ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της χώρας. Η απόφαση μόλις δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και βρίσκεται ήδη σε ισχύ. Με την ενεργό συμβολή και παρότρυνση του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Ταγαρά, υιοθετήθηκαν αρκετές χρήσιμες προσθήκες για τα ΕΠΑΛ του Νομού Κορινθίας και ταυτόχρονα αντιμετωπίστηκαν ουσιώδη προβλήματα που είχαν προκύψει.

Του έκλεισε το σπίτι! Μια ανάσα απ΄το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός επικράτησε με 69-64 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ

ΤΕΛΙΚΟ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 64-69
Καλύτερος και πιο συγκεντρωμένος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο Ολυμπιακός επικράτησε με 69-64 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και έχει την ευκαιρία την Κυριακή στο ΣΕΦ να πανηγυρίσει το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Πρώτο διπλό των “ερυθρόλευκων” στο ΟΑΚΑ μετά από 25 ματς. Κορυφαίοι Πρίντεζης και Πέτγουεϊ για τους νικητές.
Οι παίκτες του Γιωργου Μπαρτζώκα μπήκαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ με... φόρα από την άνετη επικράτηση του στον δεύτερο τελικό και κατάφερε από νωρίς να επιβάλλει τον ρυθμό του. Αυτό ειχε σαν αποτέλεσμα να προηγηθεί με 12-4 στα πρώτα 5 λεπτά, ωστόσο στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και κατάφερε να μειώσει σε 13-14.
Η ευστοχία από την γραμμή του τριπόντου και τα λάθη των γηπεδούχων έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ξεφύγουν ξανά φτάνοντας σε διψήφια διαφορά στο 16΄ (22-33).
Στο δεύτερο ημίχρονο οι “πράσινοι” βελτιώθηκαν στο αμυντικό κομμάτι, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα παρέμενε στην επίθεση καθώς Διαμαντίδης και Λάσμε δεν είχαν βοήθειες απ΄τους υπόλοιπους.
Ο Ολυμπιακός τιμωρούσε με τρίποντα τον Παναθηναϊκό για την κλειστή άμυνα στην ρακέτα και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους στο +16 (40-56).
Ο Παναθηναϊκός όμως δεν παραδόθηκε και αφού εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως οι Πειραιώτες συμπλήρωσαν πολύ γρήγορα τα 5 ομαδικά φάουλ, άρχισαν να ροκανίζουν την διαφορά. Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός ουσιαστικά κάθισε πάνω στην διαφορά και έπαιζε με το χρονόμετρο δοκιμάζοντας σουτ τριών πόντων στο τέλος του χρόνου.
Οι “πράσινοι” έφτασαν ακόμα και στο -2 (62-64) 1.34'' πριν το τέλος του αγώνα. Στα 58'' πριν το τέλος ο Διαμαντίδης έκανε λάθος πάσα, ενώ ο Σπανούλης έγραψε το 62-66 στα 44'' με λέι απ κρίνοντα οριστικά το ματς υπέρ της ομάδας του.
Τα δεκάλεπτα: 15-21, 28-36, 40-56, 64-69

Παναθηναϊκός (Φ. Αλβέρτης): Μπράμος 6 (2), Φώτσης 2, Λάσμε 16, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 18 (2), Γκιστ 8, Ματσιούλις 8, Ράιτ 4
Ολυμπιακός (Γ. Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (2), Ντάνστον 6, Σπανούλης 14 (1), Περπέρογλου 2, Κόλινς 4, Σίμονς 2, Λοτζέσκι 8 (2), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 8 (2).

Βενιζέλος: Ανασχηματισμός όχι... όταν θέλουν οι δημοσιογράφοι

Evangelos-Venizelos-PASOKΛίγο μετά τις 20.00, στον… πρόλογο των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών, αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είχε νωρίτερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης σημείωσε τα εξής:
“Με τον Πρωθυπουργό κάναμε μια πρώτη, συστηματική συζήτηση για το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών. Για τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες, τα οποία τα καταλαβαίνουμε και τα νιώθουμε.

Η Πελοπόννησος στη ψηφιακή εποχή , στις 27 Ιουνίου - Το Δερβένι θα "βλέπει" το Κ.Ε εκπομπής Κάτσικας Ιτέας

Τελικά η Πελοπόννησος θα περάσει στη ψηφιακή εποχή , ένα περίπου μήνα αργότερα. Αντί της 31 Μαΐου η εκπομπή ψηφιακού σήματος στη Πελοπόννησο  θα ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου 2014.
Οι Πελοποννήσιοι θα χρειαστούν να συντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες. Ακόμα και οι τηλεθεατές που ήδη βλέπουν ψηφιακά από τα κέντρα εκπομπής Ξυλοκάστρου, Αρόης ( Πάτρα) και Πεταλιδίου Μεσσηνίας, θα χρειαστουν επανασυντονισμό των δεκτών τους.
Συμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση 30150/901/φ111α/16-05-14, Φ.Ε.Κ.Β' 1338/27-05-14 στις 27 Ιουνίου 2014 περίπου 1 εκατομμύριο κάτοικοι στην Πελοπόννησο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα και θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα ψηφιακά, με τέλεια εικόνα και ήχο!

Πρόκειται για το πρώτο περιοχικό switch – off (δηλαδή 19 κέντρα εκπομπής θα ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα) που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης. Πιο αναλυτικά, πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα θα έχουν πλέον οι νομοί Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας,  Λακωνίας, Μεσσηνίας,  Ηλείας, Αχαΐας καθώς και τα νότια παράλια της Στερεάς Ελλάδας και μέρος της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Συχνοτήτων, για την Πελοπόννησο ορίζονται 19 Κέντρα Εκπομπής εκ των οποίων τα 3 (Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι) εκπέμπουν ήδη στις μεταβατικές συχνότητες. Δηλαδή, οι κάτοικοι που ανήκουν στην περιοχή κάλυψης των κέντρων Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες.

Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας όσο και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν πλέον τηλεοπτικό πρόγραμμα σε νέες συχνότητες.
Χάρτες Κάλυψης
Μεσσηνία - Λακωνία
Αρκαδία - Αργολίδα
Βόρεια Πελοπόννησος

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι εξοπλισμό θα χρειαστείτε:
Όσοι κάτοικοι ανήκουν σε περιοχή που επηρεάζεται χρειάζεται να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) τεχνολογίας DVB-T MPEG4 ή H.264 και να τον συντονίσουν στις νέες συχνότητες στις 27 Ιουνίου. Αν σύμφωνα με τους χάρτες ανήκουν σε περιοχή ενδεχόμενης κάλυψης, τότε ενδέχεται να χρειάζεται και η εγκατάσταση ενισχυτή στην εγκατάστασή τους.

Επανασυντονισμός
Όσοι κάτοικοι λαμβάνουν ήδη επίγειο ψηφιακό σήμα από τα Κέντρα Εκπομπής Αρόη, Ξυλόκαστρο, Πεταλίδι, θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες στις 27 Ιουνίου.
Δίκτυα Εκπομπής - Κέντρα Εκπομπής
Σύμφωνα με τον Χάρτη Συχνοτήτων (Κοινή Υπουργική Απόφαση 42800/2012) καθορίζονται τα παρακάτω:
Δίκτυα Εκπομπής Κέντρα ΕκπομπήςΔίαυλοι
18 Αρόη, Καλάβρυτα 24, 25, 31, 34, 35, 42, 44, 53, 58
19 Ξυλόκαστρο, Κάτσικας, Οσ.Ποτάπιος, Λιδορίκι 26, 29, 41 , 43 , 47, 48, 51, 56
22 Φραγκαπήδημα, Σμέρνα26, 30, 38, 40, 47, 49, 52, 56
23 Δολιανά, Ασέα, Λεβίδι21, 23, 24, 28, 42, 45, 50, 60
24 Δίδυμο, Ναύπλιο, Δάρδιτσα 33,35, 39, 44, 53, 55, 58, 59
25 Πεταλίδι, Αετός29, 31, 32, 37, 43, 44, 48, 51, 53, 55, 58
26 Ρειχέα, Αναβρυτή, Κύθηρα 22, 25, 27, 30, 36, 40, 52, 57

Φαήλος: Ως εδώ, κ. Βενιζέλε

BoydThiIMAA60-E.jpg-large
Φαήλος επί προσωπικού… Το πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Φαήλος Κρανιδιώτης παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9.89″ και τον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο, στον απόηχο των εντυπώσεων από το αποτέλεσμα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Φαήλου Κρανιδιώτη στον Σπύρο Χαριτάτο:

Η Άλωση που ποτέ δεν ξεπέρασε το έθνος (video)

Alosi-Konstantinoupolis
Η επέτειος Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ Β΄ τον Πορθητή, στις 29 Μαϊου του 1453, αποτελεί ένα ιστορικό tipping point που το έθνος των Ελλήνων δεν ξεπέρασε ποτέ.
Η αίσθηση του ανολοκλήρωτου, μιας εθνικής εκκρεμότητας και της προσδοκίας για τη μεγάλη ρεβάνς-επιστροφή, λες και καρφιτσώθηκαν γονιδιακά στις γενιές των Ελλήνων που ακολούθησαν μέχρι και σήμερα.
Ακόμη και ένας μεγάλος Έλληνας συνθέτης, ο Σταμάτης Σπανουδάκης, έγραψε ένα επικό ορχηστρικό κομμάτι, για τον “Μαρμαρωμένο Βασιλιά”, που θα έρθει “σαν αστραπή”.
Ας το θυμηθούμε.

Video 

 ysterografa.gr

Η Πελοπόννησος και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα είναι και το 2014 πρωταγωνιστές της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας μας

Εμφάνιση φωτο1.jpg


Στη Μεσσηνία βρέθηκαν 15 στελέχη Γερμανικών φορέων και τουριστικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο ταξιδίου εξοικείωσης που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας. 
Η συμμετοχή των στελεχών τουριστικών επιχειρήσεων έγινε στο πλαίσιο εκπαιδευτικού τουριστικού ταξιδίου που διοργάνωσε το ίδρυμα Willy Scharnow-Stiftung fόr Touristik. Το συγκεκριμένο ίδρυμα αποτελεί το μοναδικό ίδρυμα της Γερμανίας που έχει ως στόχο την εκπαίδευση των γερμανικών τουριστικών φορέων και πρακτόρων. Στόχος των συγκεκριμένων προγραμμάτων αποτελεί η γνωριμία των συμμετεχόντων με την περιοχή, τα αξιοθέατα και τις τουριστικές υποδομές. Αντίστοιχα προγράμματα διενεργούνται σε σημαντικούς προορισμούς διεθνώς, και η επιλογή της Μεσσηνίας αποτελεί ένα ακόμη δείγμα για την ανάπτυξη που εμφανίζει ο προορισμός της Πελοποννήσου.
Την αντιπροσωπεία των Γερμανικών τουριστικών φορέων και πρακτόρων υποδέχθηκε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας κ. Σπύρος Λαγωνικάκος  που συνδιοργανώνουν το ταξίδι εξοικείωσης. Η κα. Νικολάκου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στη Μεσσηνία και τους παρουσίασε τον προορισμό προσφέροντας στους συμμετέχοντες ένα λεύκωμα της Πελοποννήσου στα Γερμανικά καθώς και 2 φυλλάδια με πληροφορίες για τον προορισμό και τα προϊόντα της Πελοποννήσου. Τους ενημέρωσε επίσης για τις περιοχές της Μεσσηνίας που θα γνωρίσουν της επόμενες ημέρες όπως η πόλη της Καλαμάτας, η Αρχαία Μεσσήνη, η Πύλος, η Κυπαρισσία και η Μάνη αλλά και αρχαιολογικούς χώρους ευρύτερα της Πελοποννήσου όπως η Αρχαία Ολυμπία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Πελοποννησιακή γαστρονομία από τα γεύματα που θα τους προσφέρουν οι κατά τόπους σύλλογοι επαγγελματιών τουριστικών επιχειρήσεων και υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Τα στελέχη που επισκέπτονται την περιοχή της Μεσσηνίας προέρχονται από τις παρακάτω επιχειρήσεις FTI Group, HRG, Hogg Robinson Germany GmbH & Co. KG, Power Travel, Aktiv Touristik Keίler + Holger Haίkerl GbR, atraveo GmbH, Reiseagentur Jost, DER Touristik Koln, Gesellschaft fόr Reisevertriebssysteme mbH, Worldwide Tickets, Leopold Reisen, Domicil Weltweit Travelclub GmbH, Siegerland-Reisebόro , Firma Reisebόro Wischer, Eibacher Reisebόr.
Η κα. Νικολάκου αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για την προβολή και προώθηση του προορισμού, μια προσπάθεια η οποία δεν έχει ανακοπεί στο ελάχιστο από τη διαδικασία των εκλογών. Πέραν των εβδομάδων δράσεων προβολής σε ευρωπαϊκές πόλεις όπως Λονδίνο, Βιέννη, Μόναχο, Ντύσελντορφ των νέων πτήσεων προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που έλαβαν μέρος το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί fam trip με 15 διεθνή στελέχη αγροτουριστικών επιχειρήσεων, με 25 Πολωνούς τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, ενώ, μετά την ομάδα των Γερμανών, ακολουθούν 2 γκρουπ Σλοβένων επαγγελματιών τουρισμού. Ο προορισμός  «Πελοπόννησος» έχει γίνει πλέον μόδα με συντονισμένες δράσεις και συνέργιες σημείωσε η κα. Νικολάκου. Η Πελοπόννησος σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΣΕΤΕ παρουσιάζει σημαντική αύξηση των προγραμματισμένων θέσεων από το εξωτερικό του αεροδρομίου της Καλαμάτας, που αγγίζει το μεγαλύτερο ποσοστό της χώρας 122%, με 172.956 το 2014 έναντι 77.864 το 2013 με τις πτήσεις γραμμής να αποτελούν το 74% έναντι των πτήσεων charter που αποτελούν το 26%. Η Πελοπόννησος και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα είναι και το 2014 πρωταγωνιστές της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας μας.

Club Hotel Casino Loutraki: η επιχείρηση προγραμματίζει να ανοίξει το καζίνο το Σάββατο, καλεί δε τους εργαζόμενους αυτής της βάρδιας και εν συνεχεία όλους τους εργαζόμενους σύμφωνα με το πρόγραμμα να προσέλθουν προς απασχόληση. καλεί όλους τους εργαζόμενους να προσέλθουν προς απασχόληση. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές καλούνται όλοι να επιδείξουν υπευθυνότητα.



CHCL_logo-Gold
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

29 Μαΐου 2014,

          Η πολυήμερη απεργία οδήγησε την επιχείρηση σε πρόσκαιρη αντικειμενική αδυναμία λειτουργίας, καθώς το ελάχιστο απασχοληθέν προσωπικό εξαντλήθηκε.

          Οι συνέπειες της απεργίας είναι βαρύτατες, τόσο για την επιχείρηση, όσο και για τους εργαζομένους της. Οι ζημίες που προκαλούνται για όλους δεν μπορούν να καλυφθούν.

          Η συνέχιση της απεργίας τροφοδοτείται από ανεύθυνες και ανυπόστατες φήμες που κυκλοφορούν και σκοπίμως διαρρέονται και που όλοι καταλαβαίνουν ότι βλάπτουν την επιχείρηση και τους εργαζομένους της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των φημών είναι η παντελώς ανεύθυνη, αβάσιμη αλλά και επικίνδυνη αναφορά περί δήθεν υπεξαίρεσης του αποθεματικού του καζίνο. Ομοίως χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και οι καταγγελίες περί δήθεν επιδίωξης της επιχείρησης για καταβολή αποδοχών στους εργαζομένους της ύψους 600 και 700 ευρώ.

          Μέσα σε αυτό το κλίμα και τις εξαιρετικά δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, η επιχείρηση συνεχίζει να καλύπτει όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων και επίσης κατόρθωσε να ρυθμίσει όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τον Δήμο, αίροντας τον άμεσο κίνδυνο να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας αυτής και διαψεύδοντας όλους όσους διέδιδαν ότι στις 30 Μαΐου θα ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.

          Η μοναδική διαφορά που έχει η επιχείρηση είναι η υπογραφή ΣΣΕ, την οποία η επιχείρηση επιδιώκει, ζητώντας να προσαρμοστούν οι αποδοχές στην πραγματικότητα της επιχειρηματικής της δραστηριότητας και στα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας. Είναι αυτονόητο, ότι η συνεχής δημιουργία οικονομικών ζημιών καθιστά αντικειμενικά αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης.

          Μετά την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων (και λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι τα μεσάνυκτα της Παρασκευής συνεχίζεται η εξαγγελθείσα απεργία) η επιχείρηση προγραμματίζει να ανοίξει το καζίνο με τη βάρδια του Σαββάτου (ώρα 14.00), καλεί δε τους εργαζόμενους αυτής της βάρδιας και εν συνεχεία όλους τους εργαζόμενους σύμφωνα με το πρόγραμμα να προσέλθουν προς απασχόληση.

          Επίσης, η επιχείρηση προσκαλεί το σωματείο σε συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τη υπογραφή της ΣΣΕ.

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές καλούνται όλοι να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Η Διοίκηση της Club Hotel Casino Loutraki

Ευτυχώς, αποφύγαμε το βραζιλιάνικο καλοκαίρι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η είδηση πέρασε εντελώς στα ψιλά.
Για την ακρίβεια, στο… πουθενά – πιθανόν και να ενέπιπτε στις… απαγορεύσεις του εκλογικού νόμου.
Ήταν Σάββατο, παραμονή του δεύτερου γύρου των εκλογών και σίγουρα κανείς δεν είχε όρεξη να ακούσει τι συνέβη στη μακρινή Βραζιλία.
Την προηγουμένη, Παρασκευή 23 Μαΐου, στο Σάο Πάολο, την μεγαλύτερη πόλη της χώρας με τις 20 εκατομμύρια ψυχές, εκεί όπου στις 12 Ιουνίου θα διεξαχθεί το εναρκτήριο ματς του Μουντιάλ, τα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα σχημάτισαν μια ατέλειωτη ουρά-ρεκόρ… 344 χιλιομέτρων.
Το πρωτοφανές μποτιλιάρισμα, που σίγουρα θα εγγραφεί στο βιβλίο Γκίνες των ρεκόρ, ήταν αποτέλεσμα πολυήμερης απεργίας των οδηγών των λεωφορείων, που επιδιώκουν αυξήσεις της τάξης του 10%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 8 Μαΐου, στην μεγάλη κινητοποίηση, πυρπολήθηκαν 500 λεωφορεία σε διάφορες πόλεις της χώρας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: "Σας ευχαριστώ για τη συγκλονιστική συμπαράσταση. Είναι άθλος η εκλογική μας επιτυχία που μας κάνει όλους υπερήφανους ιδιαίτερα αν ληφθούν υπ όψιν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι εκλογές. Το αποτέλεσμα των εκλογών που θα ανακηρυχτεί σε λίγο καιρό από το διοικητικό πρωτοδικείο είναι η δικαίωση μίας σκληρής και επίπονης προσπάθειας να αλλάξουμε πολλά .



Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όλους τους δημότες που μας τίμησαν με την επιλογή τους, την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους  στις δημοτικές εκλογές που έγιναν πρόσφατα .
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους υποψηφίους του συνδυασμού μας "Συμμαχία Πολιτών" που είχαν την ψυχική δύναμη να αντισταθούν στις πολλές και έντονες πιέσεις που τους ασκήθηκαν και έδωσαν μαζί μου  έναν έντιμο, ηθικό και αξιοπρεπή εκλογικό αγώνα που κέρδισε την πλειοψηφία των δημοτών του δήμου κορινθίων .
Είναι άθλος η εκλογική μας επιτυχία που μας κάνει όλους υπερήφανους ιδιαίτερα αν ληφθούν υπ όψιν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι εκλογές  .
Το  αποτέλεσμα των εκλογών που θα ανακηρυχτεί σε λίγο καιρό από το διοικητικό πρωτοδικείο  είναι η δικαίωση μίας σκληρής και επίπονης προσπάθειας να αλλάξουμε πολλά, να μιλήσουμε θετικά και διαφορετικά, για τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και το πως θα τις αντιμετωπίσουμε. Για το καλό του τόπου και των ανθρώπων του.
Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι πολίτες. Αν κάποιος έχει ηττηθεί αυτός είναι ένας χώρος νοοτροπιών, αντιλήψεων και διχαστικών πρακτικών άλλων εποχών, που επιχείρησαν, με κάθε τρόπο, να κρατήσουν τον τόπο δέσμιο στο παρελθόν.
Μας περιμένει σκληρή δουλειά. Και θα κριθούμε από το αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι συμπολίτες μας περιμένουν πολλά. Οφείλουμε και θα  ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Οφείλουμε και θα  εργαστούμε για ένα Δήμο ανοικτό σε όλους, που σέβεται τους δημότες του και βάζει γερά θεμέλια για την ανάπτυξη και το μέλλον του.
Σας ευχαριστώ που πιστέψατε και δώσατε τη δύναμή σας σε αυτόν τον αγώνα.
Σας ευχαριστώ για τη συγκλονιστική συμπαράσταση.

Βασίλης Νανόπουλος

Εν ψυχρώ δολοφονία 86χρονης στον Ψαθόπυργο

Πάτρα: Μυστήριο η εν ψυχρώ δολοφονία 86χρονης μέσα στο εξοχικό της στον Ψαθόπυργο - Την πυροβόλησαν με κυνηγετικό όπλο από το παράθυρο! Σκάγια στο πρόσωπο και στο σώμα της
 Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι του Ψαθόπυργου , από τη δολοφονία της 86χρονης (Π.Μ.) στο μέσα στο εξοχικό της σπίτι. Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή λίγο μετά πριν τις δώδεκα το μεσημέρι χθές από γείτονες. Η 86χρονη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είχε πρόσφατα μετακομίσει για το καλοκαίρι στον Ψαθόπυργο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η άτυχη ηλικιωμένη έχει δεχθεί βλήματα απο κυνηγετικό όπλο, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα της, ενώ ο δράστης την πυροβόλησε από το  παράθυρο την άτυχη 86χρονη γυναίκα,  για αυτό και στο χώρο δίπλα της βρέθηκαν σπασμένα τζάμια.
Παραμένουν αδιευκρίνηστα τα κίνητρα του δράστη. ενώ δύναμη της Αστυνομίας  συλλέγει στοιχεία ώστε να διακριβωθεί το κίνητρο του δράστη ή των δραστών.
"Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια", λένε στο thebest.gr πηγές της Αστυνομίας.   Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών", αναφέρει στην πρώτη ενημέρωση της η Αστυνομία.

Επεισοδιακή συλληψη για ναρκωτικά στην Εθνική οδό στο Αίγιο

Αίγιο: Προσπάθησε να αποφύγει το μπλόκο των αστυνομικών και ...τράκαρε! Επεισοδιακή συλληψη για ναρκωτικά πάνω στην Εθνική Χειροπέδες σε 25χρονο διακινητής ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς τους Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 25 χρονών σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οπως αναφέρει το thebest.gr , στο 173ο χιλιόμετρο της Ν. Ε. Ο. Πατρών -Αθηνών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων επιχείρησαν να ελέγξουν όχημα που οδηγούσε ο 25χρονος κατευθυνόμενος προς Αθήνα.
Στη θέα των αστυνομικών, ο δράστης ανέπτυξε ταχύτητα, ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς και στην προσπάθεια του να διαφύγει σε παράδρομο στο αντίθετο ρεύμα, προσέκρουσε σε τοιχίο, με αποτέλεσμα το όχημα να ακινητοποιηθεί και να το εγκαταλείψει τρέχοντας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε ο 25χρονος, οι αστυνομικοί βρήκαν 80 συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 85.392 γραμμαρίων, τα οποία και κατέσχεσαν.
Άμεσα ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του λίγη ώρα αργότερα στο Ριζόμυλο Αιγιαλείας και τη σύλληψη του.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του οχήματος προέκυψε ότι, αυτό είχε μισθωθεί από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων από τον Πειραιά.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.

Κώστας Πιέτρης | Επικεφαλής "Κόρινθος 2014-2019" :Το εκλογικό υλικό της δημοτικής μας ομάδας στάλθηκε στην ανακύκλωση



"Με μεγάλη έκπληξη και ικανοποίηση τη Δευτέρα 26/05/2014 το πρωί, δεχθήκαμε τηλέφωνο από το γραφείο του Υποψήφιου Δήμαρχου Κορινθίων, κ. Κώστα Πιέτρη, και μας ζήτησε να παραλάβουμε το εκλογικό υλικό που περίσσεψε από τον προεκλογικό αγώνα, για ανακύκλωση.
Θεωρούμε υποχρέωση μας να τιμήσουμε με αυτή την κίνηση τον κύριο Πιέτρη και όλους αυτούς τους πολιτικούς, που δεν ξεχνούν αυτά που λένε στα μπαλκόνια ή στις τηλεοράσεις και την επόμενη μέρα, άσχετα αν κερδίσουν ή χάσουν, να κάνουν πράξη αυτά που έλεγαν.
Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κοινωνία, τιμώντας τουλάχιστον ηθικά τους σοβαρούς και αξιόλογους, τιμώντας αυτούς που κάνουν πράξεις ζωής αυτά που λένε όταν τα φώτα είναι στραμμένα επάνω τους, θα φέρει αυτή την επόμενη μέρα της δημιουργίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.
Εμείς, οι εργάτες της ανακύκλωσης θα είμαστε δίπλα σε όλους όσους θεωρούν την οικολογία και την ανακύκλωση, πράξη ζωής, και όχι λόγια που είναι να λέγονται, χωρίς να χρειάζεται και να γίνονται πράξη.”
Ανακοίνωση του τοπικού κέντρου διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών ECORAP ΑΕ

​​
Κώστας Πιέτρης 
 Επικεφαλής Ανεξάρτητης Δημοτικής Ομάδας
Αδειμάντου 41 & Εθνικής Αντιστάσεως | Κόρινθος τηλ  27410 75570 | fax 27410 75571 | email  pietrhs1@otenet.gr