Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Συνταγματικό το λουκέτο στην ΕΡΤ με μικρή πλειοψηφία!

ert

Απίστευτο. Την ώρα που έβγαιναν τα exit polls έδιναν στη δημοσιότητα την απόφαση του ΣτΕ για το “μαύρο” και το λουκέτο στην ΕΡΤ!
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πλειοψηφία 15 υπέρ και 10 κατά έκρινε συνταγματικό, νόμιμο και μη αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το «μαύρο» που έπεσε στην ΕΡΤ τον περασμένο Ιούνιο, ενώ παράλληλα οι σύμβουλοι

Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι απολύσεις των 2.915 εργαζομένων στην ΕΡΤ δεν υπάγονται στο νόμο για τις ομαδικές απολύσεις

Με 3% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στο exit poll (19:00) - σκληρό ντέρμπι στην Αττική



Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δείχνει το Εxit Poll του ΑΝΤ1
Πρώτος με περίπου 3 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ, φαίνεται να έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με το exitpollτης Metron Αnalysisγια τον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του exit poll της Metron Αnalysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στις ευρωεκλογές ποσοστό από 26% έως 30%, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, που λαμβάνει από 23% έως 27%.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει στην εκτίμηση ψήφου από 8% έως 10%, η Ελιά που φαίνεται να λαμβάνει από 7% έως 9%, το ΚΚΕ και Το Ποτάμι με 5% έως 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% έως 5%,  η Δημοκρατική Αριστερά με 1,5% έως 2,5%, ποσοστό που φαίνονται να λαμβάνει και το ΛΑΟΣ.
Σύμφωνα με το exit poll, άλλο κόμμα επέλεξε το 9% έως το 10,5% των ψηφοφόρων.

  
Σκληρό ντέρμπι Σγουρού – Δούρου στην περιφέρεια ΑττικήςΣήμερα 19:00 | Πολιτική
Μάχη μέχρι τελικής πτώσης αναμένεται στην περιφέρεια Αττικής, καθώς το exit poll δείχνει ισοπαλία για τους δύο υποψήφιους.

Οι τριπλές εκλογές στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

http://www.aftodioikisi.gr/mediafiles/2014/01/dimotikes_ekloges_2014_aftodioikisi-620x320.jpg
Ομαλά εξελίσεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία για τις Ευροεκλογές και τις αυτοδιοικητικές (2ος γύρος) για Δήμο και περιφέρεια, στα 55 εκλογικά τμήματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης( 14 στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης και 31στη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου).
Οι εγγεγαμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου ανέρχονται στους 21.689 (   5.640 στη Δ. Ε. Ευρωστίνης & 16.049 στη Δ. Ε. Ξυλοκάστρου) εκλογείς πολίτες, εκ των οποίων οι 16 είναι κοινοτικοί εκλογείς πολίτες. Στη Δημοτική κοινότητα Δερβενίου οι εκλογείς ανέρχονται στους 1545 και στη Δημοτική Κοινότητα Ξυλοκάστρου στους 16.049. Οι 16  Κοινοτικοί εκλογείς πολίτες είναι εγγεγραμένοι στις Δημοτικές Κοινότητες : Δερβενίου 1, Λυκοποριάς 1, Πύργου 1, Στομίου 2, Ξυλοκάστρου 3, Δεντρού 1, Ζεμενού 1, Καμαρίου 1, Κορφιωτίσσης 1, Λαγκαδέικων 1, Μάννας 1, Μελισσίου 2, Σοφιανών 1 και Συκιάς 1.
Στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης την ψήφων των εκλογέων διεκδικούν 2 Δημοτικοί Συνδυασμοί με επικεφάλεις Υποψηφίους Δημάρχους τους¨:

ΑΝΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΝ∆ΡΕΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ " ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ " ΓΙΑ ΤΟΝ ∆ΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Κατά τον πρώτο γύρο των Δημοτικών εκλογών ο κ Ηλίας Ανδρκόπουλος έλαβε  4.743 ψήφους ή ποσοστό 35,52% και κ.Βλάσης Τσιώτος 3.749 ψήφους ή ποσοστό 28.08% . Επίσης στο πρώτο γύρο είχαν συμμετάσχει και οι : Ανδρέας Ζάρρος της Συμπολιτείας ( 25.97%), Φάνης Μπρακούλιας με τη Σύμπραξη Πολιτών ( 9.53%) και ο Σωτήρης Παπαδημητρίου της Λαϊκής Συσπείρωσης (0.90%) Παράλληλα με τις Δημοτικές εκλογές σήμερα διεξάγονται και οι Περιφερειακές εκλογές όπου την ψήφο των Δημοτών διεκδικούν  2 Περιφερειακοί Συνδιασμοι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με υπόψήφιους Περιφερειάρχες τους:
 
ΒΟΥ∆ΟΥΡΗΣ Ο∆ΥΣΣΕΥΣ - ΝΙΚΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ
ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Νέα Πελοπόννησος Πέτρος Τατούλης 

 Κατά τον πρώτο γύρο των Περιφερειαικών εκλογών ο κ. Πέτρος Τατούλης έλαβε 157.672 ψήφους ή ποσοστό 43.17% έναντι 57.417 Ψήφων ή ποσοστό 15.72% που έλαβε ο κ. Ο. Βουδούρης.
Επίσης στο πρώτο γύρο είχαν συμμετάσχει και οι : Γ. Δέδες  με τη Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία (15.38%), Δολτσινιάδης Δ. με την Ελληνική Αυγή (9.01%), Νίκος Γόντικας της Λαικής Συσπείρωσης (6. 49%), Γιάννης Μανώλης με την Πελοποννησιακή Ένωση ( 5.15%), Παναγιώτης Κάτσαρης με τήν Ανταρσία ( 2.92%) και η Δήμητρα Λυμπεροπούλου με την Πελοπόννησο Οικολογική (2.18%)

Τέλος διεξάγονται και οι Ευρωπαϊκές εκλογές με την συμμετοχή 46 κομμάτων για την εκλογή 21 Ελλήνων ευροβουλευτών στη νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Σαμαράς: Να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια


Στην Πύλο άσκησε λίγο μετά τις 09.30 το εκλογικό δικαίωμά του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Τον Πρωθυπουργό περίμενε πλήθος κόσμου, που τον χειροκρότησε θερμά.
Μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Σήμερα είναι μέρα Δημοκρατίας, μέρα ενότητας.Να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια.Να πάμε την Ελλάδα μπροστά, κάτι που αποτελεί ουσιαστικά το δίλημμα των ευρωεκλογών για τη ΝΔ.”


Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε ως… αυριανός αρχηγός!


Ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του σε εκλογικό τμήμα της Νέας Ερυθραίας, όπου περίμενε στη σειρά, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί.
Στις δηλώσεις του, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε τα εξής:
“Το ΠΑΣΟΚ προσέφερε πολλά στον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια, συμβάλλοντας στην αλλαγή.
Σηκώσαμε, σε δύσκολες στιγμές, βάρος που δεν μας αναλογούσε.
Πετύχαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στα χρονικά, με γνώμονα μονάχα το εθνικό συμφέρον, και την απειλή της χρεοκοπίας.
Και όλα αυτά, μέσα σε μια Ευρώπη συντηρητική, που υπέκυπτε στις φοβίες και τις πιέσεις των αγορών, αντί να ορθώσει ανάστημα για μια άλλη πολιτική αλληλεγγύης, που θα σεβόταν τον πόνο των Ελλήνων και των άλλων λαών.
Αυτός ο κύκλος πρέπει να κλείσει.
Να απαντήσουμε σε αυτές τις συντηρητικές επιλογές.
Να παλέψουμε για μια Ευρώπη δημοκρατική, κοντά στον πολίτη.
Αλλά και στον τόπο μας, να μην αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ.
Να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις από το πελατειακό σύστημα και τις εξαρτήσεις των συμφερόντων.
Να ενώσουμε δυνάμεις για ένα κράτος δικαίου και ισονομίας.
Να σταθούμε στα δικά μας πόδια.
Πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή υπάρχει και το όραμα.
Για μια Ελλάδα ανεξάρτητη.
Από αύριο, αυτό είναι το διακύβευμα για τις προοδευτικές δυνάμεις”.
Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου αποτέλεσε ηχηρή πολιτική παρέμβαση, και όπως αναμενόταν προκάλεσε πληθώρα συζητήσεων, κυρίως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

ysterografa.gr

Υποδοχή με χειροκροτήματα στον Κώστα Καραμανλή

Δεκτός με χειροκροτήματα έγινε ο Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη, όπου άσκησε πολύ νωρίς το πρωί το εκλογικό δικαίωμά του.
Ο πρώην πρωθυπουργός, και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ψηφίζει παραδοσιακά πολύ νωρίς στη Θεσσαλονίκη, και στη συνέχεια επιστρέφει στην Αθήνα, για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.
Δίπλα στον Κώστα Καραμανλή βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ενώ τον ακολουθούσε και ο άλλοτε Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Έξω από το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής, οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί εκείνη την ώρα τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα.
Ο Κώστας Καραμανλής είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή, προκειμένου να ενισχύσει τη μάχη της Νέας Δημοκρατίας, στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

ysterografa.gr

Τα τελευταία προγνωστικά για τους δήμους της Αττικής – Τα φαβορί και οι αμφίρροπες μάχες


Τα προγνωστικά για τους δήμους της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας στο β΄γύρο καταγράφει η  aftodioikisi.gr. Ποιοι δήμαρχοι είναι φαβορί και πού οι μάχες είναι αμφίρροπες.
Αναλυτικά

Να σωθεί το «κέντρο» από τα επικίνδυνα τέρατα του λαϊκισμού

dark-syriza
Η κεντρώα δημοκρατική παράταξη, αυτό που ονομάζουμε πατριωτικό κέντρο, η μικρομεσαία οικογένεια, ο μέσος αστός, ελεύθερος επαγγελματίας, ο αγρότης, ο νοικοκύρης, αυτός που με την ψήφο του έδινε κυβερνήσεις σταθερότητας, σήμερα βρίσκεται στη γωνία.

Και αυτό γιατί πολιτικά στελέχη του κεντρώου χώρου, πλήγωσαν το κοινό αίσθημα.

Σήμερα όμως αυτά τα στελέχη συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, κυρίως εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί που πήδηξαν από το καράβι του ΠΑΣΟΚ, δεν έφυγαν γιατί πληγώθηκαν αλλά γιατί προτίμησαν άλλο καράβι για να αυθαιρετούν.

Σήμερα αυτοί με το μανδύα του δήθεν επαναστάτη, μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν για το παρασιτικό, για το άρρωστο, για ότι έχει βλάψει την Ελλάδα.

Αυτοί είτε είναι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είτε συνδικαλιστές, έχουν συγκρουστεί με το ΠΑΣΟΚ, και τώρα Ελιά, προκειμένου να αποκομίσουν τα μέγιστα κομματικά οφέλη.

Σε αυτή την προσπάθεια, να παρουσιαστούν ως κάτι νέο, έχουν παρασύρει τη χώρα σε μία δίνη και εσχάτως σε μία διλημματική πολιτική αστάθεια, για να ανέβουν στην εξουσία.

Γιατί πολύ απλά δεν χρεώνονται καμία πολιτική ευθύνη, δεν συναινούν σε καμία μεταρρύθμιση, δεν έχουν ψηφίσει κανένα αναπτυξιακό μέτρο, ούτε καν εκείνα για την ελάφρυνση των εισφορών, ή τις ρυθμίσεις δόσεων για οφειλές σε εφορίες και ταμεία.

Είναι αυτοί που σήμερα ζητούν από το μεσαίο χώρο να τους στηρίξει ...για να ρίξουν την κυβέρνηση, να λεηλατήσουν την Ελιά, να φέρουν το χάος στην Ελλάδα. Να μιλήσουν για σωτηρία για ένα ναυάγιο που οι ίδιοι θα έχουν φέρει.

Σήμερα είναι η ευκαιρία να μπει φραγμός στους ψεύτες και τους λαϊκιστές. Σε αυτούς που δεν θέλουν να μοιράζονται καμία ευθύνη.

Σε αυτούς που ζουν στο... και από το σκοτάδι!

Η μεγάλη κεντρώα δημοκρατική παράταξη, να μην τους το επιτρέψει.

Γράφει η Λαμπρή-Μαρία Γεωργίου
για το www.news4all.gr

Έφτασε η ώρα της τριπλής εκλογικής μάχης.

Λίγες μόλις ώρες έχουν απομείνει μέχρι να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς το εκλογικό σώμα αποφασίζει για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές.
Το υπουργείο εσωτερικών έχει ήδη θέσει σε λειτουργία την εφαρμογή "που ψηφίζω", όπου μπορείτε να μάθετε που θα ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα.
Την Κυριακή 25 Μαΐου καλούμαστε να ψηφίσουμε για την εκλογή αντιπροσώπων στο ευρωκοινοβούλιο ενώ παράλληλα διεξάγεται και ο Β' γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε όσες Περιφέρειες και Δήμους δεν υπήρξε τελικός νικητής στον Α' γύρο.
Μέσω της ειδικής εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών, οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν το εκλογικό τους κέντρο για τις ευρωεκλογές του 2014 οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Μαΐου.

Βρείτε ΕΔΩ το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζετε.

Ενεργή είναι η υπηρεσία "ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ" ώστε να ενημερώνονται οι ψηφοφόροι που δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, για το που θα ψηφίσουν. Το τηλέφωνο για το "ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ", στο οποίο μπορούν να καλούν οι ενδιαφερόμενοι, είναι το 2131361500 και οι ώρες εξυπηρέτησης είναι από τις 07:00 έως τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής.

Στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τις ευρωεκλογές μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης σημειώνοντας τον στο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομα του καθενός υποψηφίου. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που τεθούν περισσότεροι από τέσσερις σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο, προσμετράται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.
Για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, για εκλογή Δημάρχων και Περιφερειαρχών, οι εκλογείς δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους ή περιφερειάρχες των συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους την προηγούμενη Κυριακή.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές, οι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους σε κοινά εκλογικά τμήματα με τους λοιπούς εκλογείς, μόνο εφόσον είχαν παλαιότερα εγγραφεί σε ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών και δεν ζήτησαν να διαγραφούν, καθώς και όσοι υπέβαλαν σχετική αίτηση μέχρι 14 Μάρτη 2014 και περιελήφθησαν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Σε διαφορετική περίπτωση ψηφίζουν στον τόπο της βασικής τους εγγραφής.
Αν έχουν περιληφθεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, για τους ετεροδημότες θα υπάρχει η ένδειξη Ε πριν από το όνομά τους και δε θα μπορούν να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές στο δήμο, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι γραμμένοι.

Τα exitpolls, με τα αποτελέσματα για τις Δημοτικές, Περιφερειακές, καθώς και για τις Ευρωεκλογές, θα παρουσιάσουν τα τηλεοπτικά κανάλια στις 19:00 ακριβώς
Περί τις 21:30 αναμένεται και η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της SingularLogic, ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρόκειται να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση στη διάρκεια της νύχτας. Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, θα είναι δυνατή μια πρώτη εκτίμηση μετά τις 22:00 το βράδυ, ενώ ασφαλή αποτελέσματα και για την υπόλοιπη Ευρώπη θα έχουμε μετά τα μεσάνυχτα.

Φάνης Μπρακούλιας: Oι ψηφοφόροι της ‘Σύμπραξης Δημοτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης’ , θα εκφράσουν την προτίμησή τους , κρίνοντας τον ικανότερο

Σύμπραξη Δημοτών Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στην γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/5 στο Κέντρο Νεότητας, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η ‘εν λευκώ’ προτίμηση και στήριξη των δύο υποψηφίων για τις εκλογές της 25ης Μαίου. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά, ότι στις δημοτικές εκλογές παίρνουμε μία από τις πιο σοβαρές αποφάσεις για τον τόπο, και με αυτό το σκεπτικό , πρέπει να συμμετέχουμε!!!!!!
Με όρους δημοκρατίας και αξιοκρατίας , οι υποψήφιοι και οι ψηφοφόροι που στήριξαν την ‘Σύμπραξη Δημοτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης’ , θα εκφράσουν την προτίμησή τους , κρίνοντας τον ικανότερο, στις εκλογές της Κυρακής 25/5/2014.
Φάνης Μπρακούλιας
Σύμπραξη Δημοτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Από τον εφιάλτη στο θρίαμβο. Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ!

real
Από τον εφιάλτη στο θρίαμβο! Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Γκοδίν, ισοφάρισε με τον Ράμος στις καθυστερήσεις και στην παράταση κατέκτησε το 10ο νικώντας με 4-1!
 Εκπληκτικός ήταν ο τελικός του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, ο πρώτος μεταξύ ομάδων της ίδιας πόλης. Η Ατλέτικο βρέθηκε μία ανάσα από το θαύμα αλλά ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων για την Ρεάλ, ο Σέρχιο Ράμος ισοφάρισε στο 93' και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί οι παίκτες του Σιμεόνε κατέρρευσαν και έτσι η ομάδα του Αντσελότι έφτασε στο θρίαμβο με 4-1.

Η Ελλάδα μπροστά στις κάλπες και τα... διλήμματα

ekloges

Στις 7 το πρωί ανοίγουν οι τρεις κάλπες που έχουν στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα για τις ευρωεκλογές, αλλά και το β` γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Στη χώρα μας, οι ευρωεκλογές έχουν πάρει χαρακτήρα εθνικών εκλογών, με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να θέτουν με τη ρητορική τους το δίλημμα, σταθερότητα ή ανατροπή και μένει να δούμε ποιο μήνυμα θα στείλουν οι Έλληνες πολίτες.
Κρίσιμη είναι, ωστόσο και η μάχη σε Περιφέρειες και Δήμους, όπου επίσης θα κριθεί τι… χρώμα θα πάρει ο χάρτης τη Δευτέρα.
Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης σε υποψηφίους, διότι η ψηφοφορία είναι επαναληπτική μόνον ανάμεσα στους υποψηφίους των δυο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.
Εάν ένας ψηφοφόρος σταυρώσει υποψηφίους, το ψηφοδέλτιο θα είναι έγκυρο, αλλά δεν θα ληφθούν υπόψη οι σταυροί προτίμησης.
Αντιθέτως, στις ευρωεκλογές σταυρώνονται έως τέσσερεις υποψήφιοι.
Πού ψηφίζουν οι πρωταγωνιστές των εκλογών
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 και ώρα 13.00, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα  στο 308ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Ιωαννιτών, στο Νηπιαγωγείο Νήσου Ιωαννίνων.
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς  θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Πύλου Μεσσηνίας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:15 στο 8ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, θα ψηφίσει στο 27ο και 30ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, στην Κυψέλη.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα ψηφίσει στις 13:00 στο 2Ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.
Στο ίδιο σχολείο θα ψηφίσει και ο  υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη Γ. Σακελλαρίδης.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 09:00, στο 3798ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.
Ο γγ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας θα ψηφίσει Στο 1649 εκλογικό τμήμα, στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας στις 10:30 π.μ..
Επίσης στις 10:30 ο  πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 41ο & 42ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
O δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης στις 9.30 π.μ., θα προσέλθει στο 974ο εκλογικό τμήμα, στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 12o και το 115ο Δημοτικό Σχολείο, Κοργιαλενίου 2, στους Αμπελόκηπους.
Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Επικεφαλής τους Συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ», Ρένα Δούρου, στις 10:30 θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο 10o Εκλογικό Διαμέρισμα, στο Αιγάλεω, στη διεύθυνση 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω,
Ο πολιτικός της αντίπαλος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός θα ψηφίσει στις 09.00 στο 4271ο εκλογικό τμήμα του ΕΠΑΛ Νέας Σμύρνης επί της οδού Αγνώστων Μαρτύρων 1 στη Νέα Σμύρνη.
Στο 38ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, Βασιλέως Γεωργίου Β’ 12 στις 10:30 θα ψηφίσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ενώ ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος,  θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 11:30, στο  9Ο  Γενικό Λύκειο Πειραιά.

υστερογραφα

Μεγάλη κινητοποίηση από τη ΝΔ, πόρτα-πόρτα

Nea-Dimokratia-Syggrou
Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, μερικές ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Συγγρού βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι στο πόδι, και παρατηρείται μεγάλη κινητοποίηση, με επαφές πόρτα-πόρτα, που θα συνεχιστεί και αύριο, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση.
Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι η μεγάλη αυτή κινητοποίηση θα έχει θετικά αποτελέσματα, στο να παρακινηθούν να φτάσουν στην κάλπη οι ψηφοφόροι της Κεντροδεξιάς οι οποίοι μέχρι πρότινος εμφανίζονταν… απρόθυμοι.

υστερογραφα

“Σταθείτε δίπλα μου για να βγει η χώρα από την κρίση”

sam
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ένα χαρακτηριστικό κομμάτι της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στο Σύνταγμα.
Ο Πρωθυπουργός καλεί τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν, σημειώνοντας πως “δεν υπάρχει χώρος για χαλαρή διάθεση”.
Ζητά ακόμη να “σταθείτε δίπλα μου, για να βγει εντελώς η χώρα από την κρίση”, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως “είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα”.
Δείτε το απόσπασμα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, που υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία:
“Είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης. Έγιναν πολλά τα τελευταία δύο χρόνια. Στήσαμε την Ελλάδα στα πόδια της. Εδώ που φτάσαμε, μόνον ένα ατύχημα μπορεί να την πάει ξανά πίσω. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είναι αυτό το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα.
Σας καλώ λοιπόν, να απαντήσετε: Θα πάει η Χώρα μπροστά ή θα επιστρέψει στο κατώφλι της καταστροφής; Θα ολοκληρώσουμε τον Ευρωπαϊκό δρόμο ή θα πάμε στο λατινο-αμερικανικό χάος; Θα βγούμε από την κρίση τώρα, που είμαστε στο «παρά ένα»; Θα μείνουμε σε πορεία σταθερή ή θα αφήσουμε κάποιους να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές και να πάμε πίσω στην κρίση, την οποία τώρα μόλις έχουμε ξεπεράσει;
Παρά, τις πικρίες και τις στενοχώριες σας, γνωρίζετε πως έδωσα τα πάντα για να ορθοποδήσει οριστικά η Πατρίδα μας. Τώρα φτάσαμε ένα βήμα από την κορυφή. Θα κάνουμε αυτό το τελευταίο βήμα ή θα ξανακυλήσουμε πίσω απ’ όπου ξεκινήσαμε; Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ο δρόμος μπροστά. Δεν υπάρχει χώρος για «χαλαρή διάθεση».
Σταθείτε δίπλα μου και δώστε μου τη δύναμη να συνεχίσω, για να βγει εντελώς η Χώρα από την κρίση!”
Αντώνης Κ. Σαμαράς

Το μήνυμα του Άρη για τις ευρωεκλογές

arisminima
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε τη χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Σύνταγμα, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω Twitterγια τις ευρωεκλογές.
«Δεν θα αφήσουμε να πάει η Ελλάδα πίσω να επιστρέψει στο κατώφλι της καταστροφής. Δεν θα αφήσουμε το ατύχημα να συμβεί».

Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στον Ποικιλίδη











Πλήθος κόσμου και η «οικογένεια» του ΠΑΟΚ είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Παναγιώτη Ποικιλίδη στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης της Καλαμαριάς.
Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο του ποδοσφαίρου από χθες το βράδυ η είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Ποικιλίδη. Ήδη η ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα και οι περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος έχουν εκδώσει ανακοινώσεις με ευχές για συλλυπητήρια, με πλήθος κόσμου να λέει σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης στην Καλαμαριά. 
Το παρών έδωσε βέβαια σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ, το τμήμα μπάσκετ και γενικώς όλη η «οικογένεια» του «Δικεφάλου» του Βορρά. Επίσης, ήταν παρόντες παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του, πρώην συναθλητές στην πάλη και πρώην Ολυμπιονίκες, όπως οι Πύρρος Δήμας, Βούλα Πατουλίδου, ενώ απών ήταν ο Ιβάν Σαββίδης.
Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, ενώ στην είσοδο του Ιερού Ναού υπήρχαν δύο σημαίες, μία του ΠΑΟΚ και μία της Ελλάδας. Ακόμη, υπήρχαν πάρα πολλά στεφάνια, δύο από τον Σαββίδη, από τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης, Απόλλων Καλαμαριάς, από την ΚΑΕ Άρης και από τους Μελισσανίδη, Σπανό.
Επικήδειους λόγους για τον Παναγιώτη Ποικιλίδη εκφώνησαν ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού σώματος αναφερόμενος σε κατορθώματα του Ολυμπιονίκη, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, που στάθηκε στην προσφορά του εκλιπόντος στα «κοινά» του Δήμου αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης.
«Ο Ποικιλίδης ήταν πραγματικό λιοντάρι. Έπαιξε με μεγάλους αθλητές και ήταν το αγαπημένο μας παιδί. Ήταν παλικάρι», είπε ο Ολυμπιονίκης, Γιώργος Ποζίδης.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε: «Ήταν Ολυμπιονίκης της ζωής και του ΠΑΟΚ. Ήταν άδικος ο χαμός του».
Ο πρόεδρος των βετεράνων παικτών του ΠΑΟΚ, Φιλώτας Πέλλιος ανέφερε: «Λυπoύμαστε για το θηρίο που έφυγε. Να είναι καλά η οικογένειά του».
Η Μαρία Γκοντσάρεβα ανέφερε: «Ήταν μια ξαφνική τραγωδία και είναι πιο λυπηρό όταν φεύγουν νεαροί άνθρωποι. Ευχαριστούμε τον Θεό που ο Παναγιώτης ήταν δίπλα μας και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Θα είμαστε δίπλα τους. Δεν έχουμε σκεφτεί πως θα τον τιμήσουμε, προφανώς όμως και θα το κάνουμε αυτό. Ο Παναγιώτης είχε μια μεγάλη καρδιά και έδινε μια σιγουριά σε όλα».
Ζητήθηκε στα Κοιμητήρια να ακουστεί ο Εθνικός Υμνος, ενώ επιθυμία της οικογένειας του Παναγιώτη Ποικιλίδη ήταν οι χαιρετισμοί να γίνουν στο νεκροταφείο και όχι στην Εκκλησία. Περίπου στις 17.45 βγήκε η σωρός από την Εκκλησία και ακολούθησε παρατεταμένο χειροκρότημα.

ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟΝ ΒΑΛΕΤΩ

Είναι η πρώτη φορά που τόσοι Έλληνες είναι τόσο ενωμένοι σε έναν κοινό σκοπό. Την πολιτική αστάθεια της χώρας. Τη βρώμικη δουλειά την έκαναν οι κ.κ. Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς με Βενιζέλο επί πέντε χρόνια. Τα ταμεία άρχισαν να γεμίζουν, οι τράπεζες διασώθηκαν, τα χρήματα περιμένουν να διανεμηθούν.

Το λάθος όλων των παραπάνω, η επιείκεια και η αποδοχή  στο παρακράτος που ήταν κυρίαρχο επί δεκαετίες, ενδέχεται να αποβεί το μοιραίο λάθος της χώρας. Ενωμένοι όλοι οι γλεντζέδες της προηγούμενης δεκαετίας πολιτικοί, επιχειρηματίες, κλήρος και λαός περιμένουν τη μεγάλη πτώση του κ.Σαμαρά. Να αναλάβει τα ηνία της χώρας κάποιος πιο συγκαταβατικός επιτέλους. Για το καλό της Πατρίδας με τη συγκατάβαση του Προέδρου.

Τη σημαία της αντίστασης κρατάνε μαζί ναζιστές, ανεξάρτητοι, κομμουνιστές, σοσιαλιστές και φιλελεύθεροι. Όλοι αδημονούν για το βράδυ της Κυριακής. Την ώρα και την ημέρα που το Κράτος θα παραδοθεί ξανά στο παρακράτος και τη συνεργάσιμη ολιγαρχία. 

Οι ξένοι, οι "βάρβαροι" Γερμανοί και Αμερικανοί, μαζί με τους πολιτισμένους Ρώσους, Κινέζους και Άραβες περιμένουν και αυτοί τον Έλληνα συνομιλητή. Να πάρει κάτι, να δώσει πιο πολλά. Πετρέλαιο, ήλιος, θάλασσες περιμένουν. Και είναι πολλά.

Ακόμα και μέσα στην Κυβέρνηση κάποιοι είναι έτοιμοι για μία άλλη Κυβέρνηση. Όπως τότε λίγο πριν πέσει ο κ.Παπανδρέου από το μήλο της αμαρτίας. Μία Κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης στην αρπαχτή. Μία Κυβέρνηση ομοίων. Πιο ευρεία, χωρίς τον ενοχλητικό κ.Σαμαρά. Ακόμα και μέσα στο Μαξίμου εκλογές, ανασχηματισμός και άλλες ωραίες ιδέες διεισδύουν για να αλώσουν την Ελλάδα. 

Το μόνο που μένει είναι να δούμε ποιος θα ρίξει πρώτος το λίθο. 26 δις ευρώ του νέου ΕΣΠΑ από το Υπουργείο Ανάπτυξης περιμένουν το διαχειριστή τους. Πότε λοιπόν ξανά τόσο ενωμένη η Ελλάδα. Όλοι για έναν και ένας εναντίον όλων…
 
thedayaftergr.blogspot.gr