Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΕΧΙΤ POLL: Μεγάλη νίκη του Πέτρου Τατούλη με διαφορά 23 μονάδων στην Πελοπόννησο




EXIT POLL της ΚΑΠΑ ΡΕΣΕΡΤΣ για λογαριασμό του ΒΗΜΑ FM

Τατούλης 43%
Δεδες 20,4%
Βουδούρης 18,4%
ΧΑ 5,3%
ΜΑΝΩΛΗΣ 5,1
Κάτσαρης 3,7%
Γόντικας 2,4%
Λυμπεροπούλου 1,7%


http://www.isthmos.gr/

Οι εκλογές της (μεγάλης) ήττας των δημοσκόπων;

Agnostos-Stratiotis
Twitter@EmOikonomidis
Οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη σημερινή και την επόμενη Κυριακή, είναι σημειολογικά οι πρώτες εκλογές της επόμενης Ελλάδας.
Οι εκλογές στο μεταίχμιο της μετάβασης από την Ελλάδα της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης, στην Ελλάδα που επιστρέφει, διεκδικεί το δικαίωμά της στην εθνική και ατομική ευδαιμονία, στην Ελλάδα που έπαθε και… ας ελπίζουμε ότι έμαθε από τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες του παρελθόντος.

Oι αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 http://www.aftodioikisi.gr/mediafiles/2014/01/dimotikes_ekloges_2014_aftodioikisi-620x320.jpg
Ομαλά εξελίσεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία για τις αυτοδιοικητικές για Δήμο και περιφέρεια, στα 55 εκλογικά τμήματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης( 14 στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης και 31στη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου).
Οι εγγεγαμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου ανέρχονται στους 21.689 (   5.640 στη Δ. Ε. Ευρωστίνης & 16.049 στη Δ. Ε. Ξυλοκάστρου) εκλογείς πολίτες, εκ των οποίων οι 16 είναι κοινοτικοί εκλογείς πολίτες. Στη Δημοτική κοινότητα Δερβενίου οι εκλογείς ανέρχονται στους 1545 και στη Δημοτική Κοινότητα Ξυλοκάστρου στους 16.049. Οι 16  Κοινοτικοί εκλογείς πολίτες είναι εγγεγραμένοι στις Δημοτικές Κοινότητες : Δερβενίου 1, Λυκοποριάς 1, Πύργου 1, Στομίου 2, Ξυλοκάστρου 3, Δεντρού 1, Ζεμενού 1, Καμαρίου 1, Κορφιωτίσσης 1, Λαγκαδέικων 1, Μάννας 1, Μελισσίου 2, Σοφιανών 1 και Συκιάς 1.
Στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης την ψήφων των εκλογέων διεκδικούν 5 Δημοτικοί Συνδυασμοί με επικεφάλεις Υποψηφίους Δημάρχους τους¨:

ΠΑΠΑ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΑΝ∆ΡΕΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΑΝΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΝ∆ΡΕΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΖΑΡΡΟΣ ΑΝ∆ΡΕΑΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ " ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ " ΓΙΑ ΤΟΝ ∆ΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ∆ΗΜΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Παράλληλα με τις Δημοτικές εκλογές σήμερα διεξάγονται και οι Περιφερειακές εκλογές όπου την ψήφο των Δημοτών διεκδικούν  8 Περιφερειακοί Συνδιασμοι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με υπόψήφιους Περιφερειάρχες τους:

ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝ∆ΡΕΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ 
ΒΟΥ∆ΟΥΡΗΣ Ο∆ΥΣΣΕΥΣ - ΝΙΚΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ ∆ΟΛΤΣΙΝΙΑ∆ΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ 
ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ( ΤΑΚΗΣ ) του ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ 
ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Νέα Πελοπόννησος Πέτρος Τατούλης ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ 
∆Ε∆ΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Οι τέσσερις δήμαρχοι που δεν περιμένουν να κλείσουν οι κάλπες – Έχουν ήδη εκλεγεί!


Τέσσερις υποψηφιοι δήμαρχοι δεν περιμένουν σήμερα να κλείσουν οι κάλπες καθώς έχουν ήδη εκλεγεί!  Ο λόγος; Δεν έχουν αντίπαλο. Πρόκειται για τους υποψήφιους δημάρχους
  • Τήλου, Μαρία Κάμμα- Αλειφέρη)
  • Σφακίων, Παύλο Πολάκη
  • Λειψών, Φώτη Μάγγο
  • Αγράφων, Θεόδωρο Μπαμπαλής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, το 1/3 των εκλεγμένων δημάρχων συμμετέχουν στο κίνημα «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος» και απέχουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Επίσης σε 38 δήμους η εκλογική αναμέτρηση θα ολοκληρωθεί σήμερα, καθώς υπάρχουν μόνο δύο συνδυασμοί που διεκδικούν τη δημοτική αρχή.

aftodioikisi.gr

Τσίπρας: Πρώτο βήμα για να αλλάξει σελίδα η πατρίδα μας

Alexis-Tsipras-voteΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας  στο εκλογικό τμήμα στο οποίο προσήλθε το πρωί στην Αθήνα συνομίλησε με αρκετούς, ενώ μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του,  δήλωσw:
“Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα. Ο λόγος ανήκει ξανά στους πολλούς, τους πολίτες που με την ετυμηγορία τους είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν ένα πρώτο, σημαντικό βήμα, για να αλλάξει σελίδα η πατρίδα μας”.

Σαμαράς: Βγαίνουμε από την κρίση

Ευδιάθετος, παρέα με την σύζυγό του Γεωργία και την κόρη του Λένα στην Πύλο άσκησε στις 09.40 το εκλογικό δικαίωμά του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.Τον Πρωθυπουργό περίμενε πλήθος κόσμου, που τον χειροκρότησε θερμά. Στο εκλογικό κέντρο χαιρέτησε με χειραψία τον εκλογικό αντιρόσωπο και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Έμεινε περίπου 5 λεπτά και μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα δημοκρατικά και ενωτικά. Βγαίνουμε από την κρίση”
.Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο όχημα που τον περίμενε και αποχώρησε, με προορισμό την Αθήνα

Υποδοχή με χειροκροτήματα στον Κώστα Καραμανλή

Εκλογές 2014: Χωρίς δηλώσεις ο Καραμανλής – Ποιοί τον χειροκρότησαν

Δεκτός με χειροκροτήματα έγινε ο Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη, όπου άσκησε στις 7.40
το πρωί το εκλογικό δικαίωμά του, στο σχολικό συγκρότημα της οδού Κρήτης 88.
.
Ο πρώην πρωθυπουργός, και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ψηφίζει παραδοσιακά πολύ νωρίς στη Θεσσαλονίκη, και στη συνέχεια επιστρέφει στην Αθήνα, για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.
Δίπλα στον Κώστα Καραμανλή βρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης, ο πρώην πρόεδρος Βάκης Φραντζής, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αριστοτέλης Θωμόπουλος,  ενώ τον ακολουθούσε και ο άλλοτε Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης, που αποχώρησε από τη Ν.Δ.
Έξω από το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής, οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί εκείνη την ώρα τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα.
 

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014: Η ώρα της κάλπης έφτασε.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlUsgfhyi22sETMx07rz_hoq35ubCKgggk8EaQc8gpbMIM6gXIdwQ2mwd_cJaJCliUXlboEeJkWjzvt7DaHZDenaAslrgAH28ggtSmQI4aa9x7rXbq5iLJssga6VV8HjtDI1GK5yKhUIMz/s1600/%CE%9A%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B7-01.jpg
Η ώρα της κάλπης έφτασε. Από τις 7 το πρωί ώς τις 7 το απόγευμα της Κυριακής οι ψηφοφόροι προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα της χώρας για τον α' γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών ·αναμέτρηση που δεν έχει μόνο τοπικό ενδιαφέρον αφού -σε συνδυασμό με τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου- θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις.
 Την ημέρα των εκλογών, οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" θα καλύψουν, με ροή ειδήσεων και αποτελεσμάτων τόσο τις Δημοτικές εκλογές ειδικά για το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και τους υπόλοιπους Δήμους της Κορινθίας, καθώς και τις Περιφερειακές εκλογές γιά την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι μόνον. Με ειδικές συνδέσεις από τα κέντρα των εξελίξεων θα ενημερώνει για τα αποτελέσματα.

-Πότε και γιατί ψηφίζουμε;

Εισαγγελέα ζήτησε στην Βάρδα η Κόρινθος! «Όποιος έχει καεί από τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι…»!

Με παρουσία εισαγγελέα ζητάει η ομάδα της Κορίνθου να διαξευχθεί ο αγώνας της Τετάρτης στη Βάρδα, ο οποίος και θα κρίνει ποια ομάδα από τις δύο θα μείνει στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
«Όποιος έχει καεί από τον χυλό, βλέπετε έκτροπα σε Αχαϊκή και… Μεσολόγγι, φυσάει και το γιαούρτι» μας είπε διοικητικός παράγοντας της «Μπάρτσα» η οποία προφανώς και δεν θέλει να μεταβεί απροστάτευτη η αποστολή της ομάδας  της, αλλά οι φίλαθλοι που θα την ακολουθήσουν, στην ήσυχη πάντως και πολιτισμένη έως τώρα έδρα του ΠΑΟ Βάρδας.

Στην άμεση και μαζική (επιτέλους) κινητοποίηση των οπαδών της ευελπιστεί πια η Κόρινθος προκειμένου να αυξήσει τις ελπίδες της για θετικό αποτέλεσμα την Τετάρτη στη Βάρδα, πράγμα που ταυτόχρονα θα σημάνει και την παραμονή της στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Η διοίκηση της Κορίνθου βάζει λοιπόν πούλμαν για τους φιλάθλους της "Μπάρτσα", για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟ Βάρδας και τους καλεί με ανακοίνωσή της να μεταβούν στην όμορφη αυτή κωμόπολη της Ηλείας.
 Η σχετική ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της «Μπάρτσα» του «ισθμού»  έχει ως εξής: "Την Τετάρτη 21 MAIOY θα είμαστε όλοι εκεί... Την Τετάρτη το πούλμαν αναχωρεί και ταξιδεύουμε ξανά στο πλευρό της ΚΟΡΙΝΘΑΡΑΣ ΜΑΣ! Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ χρειάζεται δίπλα της τους οπαδούς της! Όποιος το νιώθει, όποιος το αισθάνεται θα είναι εκεί. Δεν θα μείνουμε μακριά από την αγαπημένη μας ομάδα. Μια ζωή μαζί! Μια ζωή ΜΠΑΡΤΣΑ... ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΘΥΡΑ 3... ΝΕVER GIVE UP...
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα επικοινωνήσουν με τον σύνδεσμο της "Θύρα 3"


Την Τετάρτη, στα πλαίσια της 29ης (πρωτελευταίας) αγωνιστικής, η Κόρινθος διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για παραμονή νικώντας 3-1 το Πανόπουλο στο γήπεδό της
Μόλις στο 9' ο Τσίτσι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και ο Κούρτογλου στο 34' έδωσε αέρα δύο τερμάτων. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Αλαϊμπέου στο 76' ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κατσικάς στο 85'.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Γεωργούλης): Κόντης (72’ Παναγιωτόπουλος), Κουλός, Ντερτιλής, Χαρίτος, Νικολάου, Σπυρόπουλος, Μπεχλής (28’ λ.τρ. Σακελλαρίου), Τσίτσι (46’ Αδρεατίδης), Καφαντάρης, Κούρτογλου, Κατσικάς.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜ./ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ (Κουτελιέρης): Αντωνόπουλος Ανδρ., Γερασιμόπουλος, Καραχάλιος, Παϊκόπουλος, Καμαρινός, Οικονομόπουλος, Βυθούλκας, Αστερής, Αλαϊμπέου, Μουσικάκης, Παπαθεοδώρου.

Στους άλλους αγώνες της αγωνιστικής, δύσκολα, αλλά νικήτρια βγήκε η Ερμιονίδα από το παιχνίδι με αντίπαλο το Μεσολόγγι, όπου επικράτησε 3-2, αντίθετα με τον Παναργειακό που ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Παναρκαδικό.
Την έκπληξη της αγωνιστικής πραγματοποίησε ο Ατρόμητος Λάππα, που συνέτριψε 5-0 τον Άρη Αιτωλικού στην έδρα του, ενώ η Καλαμάτα σε ένα εύκολο απόγευμα επιβλήθηκε 2-0 του Πανναυπλιακού.
Στα τρία τελευταία παιχνίδια της αγωνιστικής, ο ΠΑΟ Βάρδας νίκησε 1-0 τον Εθνικό Σαγέικων, η Αχαϊκή συνέτριψε 4-0 τον Μεσσηνιακό, ενώ η ΑΕ Καραϊσκάκη επιβλήθηκε 2-0 της Δόξας Νέας Μανωλάδας.
 
Η 29η  αγωνιστική 
Κόρινθος-ΠΦΟ Πανόπουλου                           3 - 1
ΠΑΟ Βάρδας-Εθνικός Σαγέικων                      1 - 0
Αρης Αιτωλικού-Ατρόμητος Αχαΐας                0 - 5
Καλαμάτα-Πανναυπλιακός                              2 - 0
Παναργειακός-Παναρκαδικός                         1 - 1
ΑΕ Ερμιονίδας-ΑΕ Μεσολογγίου                   3 - 2
Αχαϊκή-Μεσσηνιακός                                     4 - 0
ΑΕ Καραϊσκάκης-Δόξα Νέας Μανωλάδας    2 - 0

Η βαθμολογία
( Σε 29 αγώνες)

1
ΑΕ Ερμιονίδας
54-20
  71
2
Παναργειακός
45-24
  62
3
Καλαμάτα
47-20
  58
4
ΑΕ Καραϊσκάκης
41-28
  56
5
Δόξα Ν.Μανολάδας
35-30
  47
6
Αχαϊκή
34-25
  46
7
Παναρκαδικός
30-22
  45
8
ΠΑΣ Κόρινθος
35-23
  44
9
ΠΑΟ Βάρδας
25-22
  43
10
Ατρόμητος Λάππα
40-29
  40
11
Μεσολόγγι
41-36
  39
12
Μεσσηνιακός
34-39
  36
13
Πανναυπλιακός
22-46
  21
14
Άρης Αιτωλικού
16-51
  14
15
Εθνικός Σαγέικων
15-51
 14
16
Π.Φ.Ο. Πανόπουλου
17-65
 14