Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΩΡΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Μεγάλες στιγμές αναμένεται να ζήσει η Ελλάδα μέσα στη βαρυχειμωνιά, με την πρωτοβουλία Τσίπρα να μετρήσει τη λαϊκή οργή. Οι ναυτικοί σέβονται πάντα τον καιρό αλλά ο νεαρός κ.Τσίπρας επέλεξε να πάει κόντρα στον καιρό της Ευρώπης και των δημοσκοπήσεων της ελληνικής κοινής γνώμης. Αν θα βρει λιμάνι ή θα μείνει μεσοπέλαγα στην πολιτική ιστορία της χώρας θα φανεί το βράδυ των εκλογών.
Ο κ.Σαμαράς έχει το στρατηγικό πλεονέκτημα και η βραδιά των πρόωρων βουλευτικών εκλογών του 2015 θα σηματοδοτήσει την ανατολή ή την άγρια δύση της πολιτικής καριέρας του. Ο λαός θα κληθεί να επιλέξει για μία τετραετία μεταξύ της ευρωπαϊκής ρότας και του αγνώστου, σαγηνευτικού και περιπετειώδους δρομολογίου του υπερσιβηρικού. 
Ο κ.Παπανδρέου την 29η Δεκεμβρίου 2014 θα έχει την ευκαιρία του για την πολιτική του επάνοδο. Αν τολμήσει θα νικήσει. Η πεμπτουσία του ΠΑΣΟΚ, το ρομαντικό ΠΑΣΟΚ που δεν κυβέρνησε ποτέ αναζητά ένα ταχύπλοο στη νέα εποχή. Η εμπειρία του θα κυριαρχήσει στο σκαρί που οδεύει στο διαλυτήριο της πολιτικής ιστορίας και μπορεί τελικά να γίνει ένα αξιόπιστο μέσο μετάλλαξης για ένα νέο κόσμο.
Τέλος η σκηνή των επόμενων πρόωρων βουλευτικών εκλογών δεν μπορεί παρά να έχει και νέους πρωταγωνιστές. Αυτούς που θα αντικαταστήσουν το δημοκρατικό έκτρωμα της σημερινής Βουλής που απαρτίζεται από ανεξάρτητους, που δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τον εαυτό τους, φυλακισμένους έντιμους βουλευτές, ουτοπικούς κομμουνιστές και ιδεολόγους των offshore που θεωρούν τους εαυτούς τους άξιους να διαμορφώσουν επώνυμα την ιστορία αυτού τόπου.
Ο κ.Τσίπρας θα κινδυνεύσει την 1η Φεβρουαρίου να πέσει στο λάκκο που άνοιξε στη χώρα, εξ ονόματος του ανώνυμου και άγνωστου πλήθους των ψηφοφόρων του που ζουν ανάμεσά μας λαίμαργα για εξουσία. Αν καταφέρει να πηδήξει το λάκκο της ιστορίας μόνο ο Θεός της Ελλάδας γνωρίζει, όχι αυτόν φυσικά που επισκέπτεται και αναζητεί σε αφορολόγητους παραδείσους.
Η μόνη λύτρωση για τον κ.Τσίπρα πλέον φαντάζει ο βιασμός για άλλη μία φορά του Συντάγματος και η εκλογή μίας νέας Κυβέρνησης, χωρίς εκλογές ή με εκλογές μετά τη βαρυχειμωνιά. Αυτή η σανίδα σωτηρίας του κ.Τσίπρα μπορεί να επιτευχθεί όμως μόνο με τη συναίνεση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ.Αντώνη Σαμαρά ή με αποστασία. 
Ο κ.Σαμαράς θα κληθεί σύντομα να αποδείξει αν ο ηγέτης διαμορφώνει ένα λαό ή ο λαός διαμορφώνει έναν ηγέτη, λαμβάνοντας ανάλογα το πολιτικό και ιστορικό αντίτιμο της επιλογής του… 
 
thedayaftergr.blogspot.gr