Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Επιχορηγήσεις άνω των 17 δις από την ΕΕ για επενδύσεις στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια

logo-ce-horizontal-el-quadri-lrΕγκρίθηκαν και τα 18 μεγάλα επενδυτικά προγράμματα της Ελλάδας για απασχόληση, ανάπτυξη, καλύτερη ποιότητα ζωής και έξοδο από την κρίση
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για 18 νέα επενδυτικά προγράμματα της ΕΕ για την Ελλάδα συνολικά και για καθεμία από τις περιφέρειές της. Τα στρατηγικά αυτά επενδυτικά προγράμματα για την περίοδο 2014-2020 θα βοηθήσουν σημαντικά τη χώρα να βγει από την κρίση και θα συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και νέων ευκαιριών για ανάπτυξη και οικονομική πρόοδο. Ο συνολική επένδυση της ΕΕ για τα προγράμματα αυτά ανέρχεται σε περισσότερα από 17 δισ. ευρώ, ποσό που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ταμείο Συνοχής (ΤΣ).
Τα πέντε εθνικά προγράμματα που εγκρίθηκαν καλύπτουν επενδύσεις στην ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία, στις μεταφορές και το περιβάλλον, στην δημόσια διοίκηση, το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και την παροχή τεχνικής βοήθειας για την υποστήριξη της αποτελεσματικής και σύγχρονης διαχείρισης των εν λόγω προγραμμάτων.
Αντίθετα με την προηγούμενη περίοδο προγραμματισμού 2007-2013, καθεμία από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας θα έχει δικό της επενδυτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της.
Η αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική Επίτροπος, κ. Corina Crețu, μία από τους Επιτρόπους που ενέκριναν τα 18 επιχειρησιακά προγράμματα για την Ελλάδα, δήλωσε: «Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση μόνο αν συνεργαστούμε και βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό το μεγάλο επενδυτικό σχέδιο αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης. Κάθε επένδυση θα είναι στρατηγικά στοχευμένη στις κρίσιμες ανάγκες της κάθε περιφέρειας: από τις μεταφορές και το περιβάλλον έως την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), τα προγράμματα αυτά θα προσφέρουν συγκεκριμένα οφέλη στον ελληνικό λαό. Πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση αυτής της επενδυτικής ευκαιρίας- η "πεπατημένη" δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Μαζί, μπορούμε να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία».
 Προβολή ολόκληρου του μηνύματος

cid:image001.jpg@01CEF4D8.46961FC0
Ενσωματωμένη εικόνα 1
cid:image004.png@01CF176E.D17AEF90Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο

cid:image005.jpg@01CEF4D8.46961FC0
' 2752 362141  7 27520 25048