Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ήττα με 2-1 στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός - Πάγωσε στο δεύτερο ημίχρονο...

Ένας Μπεργκ δεν έφερε την... άνοιξη στον Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στη Μόσχα της Ντιναμό, αλλά δεν άντεξε στο δεύτερο μέρος και η ρωσική ομάδα νίκησε 2-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Μπεργκ στο 14΄ άνοιξε το σκορ, αλλά στο 55΄ με αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου και στο 61΄ με γκολ του Ιόνοφ ανατράπηκε το σκηνικό.
Οι -10 βαθμοί Κελσίου δεν επηρέασαν τους γηπεδούχους που μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και είχαν μόλις στο 5' μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Κουράνι. Το “τριφύλλι” έκανε αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου και μόνο όταν η μπάλα πήγαινε στα πόδια του Μπεργκ υπήρχε μια ανησυχία από τους αντίπαλους. Ο Σουηδός απέδειξε το πόσο πολύ έλειψε από τον παναθηναϊκό στο 14', όταν μετά από σέντρα του Νάνο, έστειλε με υπέροχη κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Οι “πράσινοι” βρήκαν ρυθμό στη συνέχεια αφού βελτιώθηκε και ο Μέντες στα χαφ (όπως και ολόκληρη η εικόνα της ομάδας μετά το γκολ) και παρά την πίεση που δέχθηκαν από τους ποδοσφαιριστές της Ντιναμό, δεν κινδύνεψαν πέρα από το σουτ του Βενκέρ (34'), το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτσόλης. Το “τριφύλλι” θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Μπαϊράμι έκανε τραγικό πλασέ στο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Και στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, προκειμένου να φέρουν το ματς στα ίσα (ακυρώθηκε σωστά το γκολ που πέτυχαν στο 48', ως επιθετικό φάουλ στον Κοτσόλη). Τελικά, το τριφύλλι” δεν γλύτωσε την ισοφάριση, όταν στο 55' ο Βενκέρ, που άδειασε δυο αντιπάλους, έπιασε το σουτ, όμως στάθηκε τυχερός, καθώς η μπάλα βρήκε στον Τριανταφυλλόπουλο, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Κοτσόλη για το 1-1.
Η πλήρης ανατροπή του σκηνικού για τους Ρώσους ήρθε στο 61΄, με τον Ιόνοφ να πλασάρει τον Κοτσόλη και να κάνει το 2-1. Το ματς άνοιξε για τα καλά στη συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να βγαίνει μπροστά για να ισοφαρίσει και τους Ρώσους να βρίσκουν πολλούς κενούς χώρους στην αντεπίθεση.

Στο 74΄ το σουτ του Βαλμπουενά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 80΄ ο Κουράνι έχασε απίστευτη ευκαιρία να «σφραγίσει» τη νίκη των Ρώσων.
 ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Καμπούλοφ, Μπίτνερ, Σαμπά, Ντάγκλας, Ρότενμπεργκ, Βενκέρ, Ιόνοφ (81΄ Τζούτζακ), Βαλμπουενά, Νομπόα, Ζιρκόφ (72΄ Γιουσούποφ), Κουράνι (88΄ Προυντνίκοφ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος (55΄ Κουτρουμπής), Μέντες (86΄ Πράνιτς), Λαγός, Δώνης, Μπεργκ (78΄ Κλωναρίδης), Μπαϊράμι, Πέτριτς.