Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

New York Times: Ρένα Δούρου, μια πολιτικός πρόθυμη να αντικρίσει τον λαό



Rena-Dourou
Το πορτρέτο της Ρένας Δούρου σκιαγραφούν οι New York Times, που χαρακτηρίζουν την επικράτησή της στην Περιφέρεια Αττικής, ως την μεγαλύτερη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η γνωστή εφημερίδα στο άρθρο της με τίτλο «Μια ελληνίδα πολιτικός πρόθυμη να αντικρίσει το λαό», περιλαμβάνει βιογραφικά και πολιτικά στοιχεία της Ρένας Δούρου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
• «Η εκλογή της κ. Δούρου αποτελεί μέχρι στιγμής την μεγαλύτερη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκλογή της, με 50,8% των ψήφων, σοκάρισε το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα».
• «Η κ. Δούρου λέει πως ο στόχος της είναι απλός: να δημιουργήσει μια ανοικτή και λειτουργική διακυβέρνηση χωρίς τη διαφθορά και τις υπόγειες συμφωνίες που αποτελούσαν τρόπο ζωής στη χώρα αυτή. ‘Στο τέλος της πενταετίας’, λέει, ‘η διακυβέρνηση της Αττικής θα είναι όπως η διακυβέρνηση άλλων χωρών’».
• «Η κ. Δούρου θεωρεί πως η αξιολόγηση αποτελεί ένα σημείο έναρξης της περικοπής θέσεων εργασίας και ότι γίνεται για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της χώρας, και αρνείται να παραδώσει τους φακέλους τους».
• «Σε πρόσφατη ομιλία της, είπε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή για εργαζόμενους που είπαν ψέματα για τα πτυχία τους. Αλλά ο εντοπισμός τους είναι δική της δουλειά. Στο γραφείο της, είπε, ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίας ενάντια σε οκτώ υπαλλήλους, υποθέσεις που εκκρεμούσαν από την περίοδο του προκατόχου της».

ysterografa.gr