Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ο νόμος του... δανεικού Καραμάνου - Πρώτη στάση Περιστέρι για Ολυμπιακό


 Με τον Σα Πίντο να ντεμπουτάρει στον πάγκο του, ο Ατρόμητος “μπλόκαρε” τον Ολυμπιακό και με σκόρερ τον... ερυθρόλευκο Καραμάνο πήρε μεγάλη νίκη (1-0), αναγκάζοντας τους Πειραιώτες να γνωρίσουν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.
Ετσι οι γηπεδούχοι, στο ντεμπούτο του Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο τους, «έπιασαν» τους πρωταθλητές στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς (όσους έχει και ο ΠΑΟΚ που την Κυριακή φιλοξενεί τον ΟΦΗ).

Οσο για τον Ολυμπιακό; Πέντε μέρες πριν τον αγώνα με την Μάλμε για το Champions League, πραγματοποίησε κακή εμφάνιση για τουλάχιστον μία ώρα, πριν, στο τελευταίο ημίωρο, ανεβάσει την απόδοσή του, πιέσει ασφυκτικά και προσπαθήσει να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς να τα καταφέρει.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε όπως θα το ήθελε ο Ατρόμητος, ο οποίος ουσιαστικά ουδέποτε απειλήθηκε από τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», με ίδια 11άδα όπως στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης (και 4-4-2 σε «ρόμβο»), είχαν την κατοχή μπάλας (64% - 36%) αλλά όχι και τον τρόπο να μπουν στην περιοχή των γηπεδούχων. Οι πλαγιοκοπήσεις των Ελαμπντελαουί και Μαζουάκου δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ από τον άξονα δεν υπήρχε δυνατότητα. Χαρακτηριστικό ότι οι καλύτερές τους στιγμές ήταν δύο άστοχα μακρινά σουτ των Μιλιβόγεβιτς (11') και Αφελάι (36').
Αντίθετα, ο Ατρόμητος, είχε ένα εκρηκτικό 15λεπτο (20' με 35') όταν και έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Καραμάνο (22', 24') και Παπάζογλου (26'), πριν φτάσει στο γκολ με τον Καραμάνο στο 29'. Ο Ελληνας επιθετικός απείλησε εκ νέου στο 34', με τους γηπεδούχους να αμύνονται αποτελεσματικά και να διατηρούν άνετα το 1-0. Επιπλέον διαμαρτύρονται για τη φάση του 37' στην οποία ο Μποτία κράτησε εκτός περιοχής τον Ναπολεόνι, με τον Ρομπέρτο να κάνει έξοδο και να διώχνει την μπάλα, σε μια φάση που ο Τριτσώνης δεν σφύριξε.

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε σχεδόν συνέχεια την μπάλα, με τον Ατρόμητο να αμύνεται. Μετά το 60' και με την είσοδο του Ντουρμάζ, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να απειλούν. Πρώτα στο 60' με την κεφαλιά του Μήτρογλου και στη συνέχεια με τις δύο μεγάλες ευκαιρίες του Μανιάτη στο 71' και, κυρίως, στο 73'. Ενδιάμεσα, ο Τριτσώνης δεν καταλόγισε φάουλ και δεν έδειξε κάρτα σε μαρκάρισμα με προτεταμένο πόδι ψηλά του Ταυλαρίδη στον Αφελάι έξω από την περιοχή, στο 65'.
Η πίεση των φιλοξενούμενων ήταν μεγάλη, ο Μίτσελ έβαλε στο ματς διαδοχικά και τους Μπενίτες, Φορτούνη, ο Σα Πίντο «απάντησε» φρεσκάροντας την ομάδα του και, μετά το 80', βάζοντας και τον Λαζαρίδη, για να αντιμετωπίσει την πίεση.
Οι αντεπιθέσεις των γηπεδούχων δεν έφεραν τη μεγάλη ευκαιρία (ένα σουτ του Ούμπιντες στο 55' ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει), ενώ και η πίεση του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να φέρει την ισοφάριση.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Νάστος, Κοντοές, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Δημούτσος (61' Μπάλλας), Γκαρσία, Ούμπιντες, Καραμάνος (82' Λαζαρίδης), Ναπολεόνι (74' Φάμπιο), Παπάζογλου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (82' Φορτούνης), Κασάμι (70' Μπενίτες), Ντομίνγκες (60' Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου.