Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΚΕΔΕ: Δεν έκλεισε το θέμα των παιδικών σταθμών – Στον αέρα τα ΝΠΙΔ – Και καρφιά για Χαρδούβελη

Μόνο τους παιδικούς σταθμούς που είναι ΝΠΔΔ αφορά η υπογραφή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, τονίζει η ΚΕΔΕ μετά τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Σημειώνεται ότι η απόφαση που υπέγραψε ο κ.Μητσοτάκης αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ενώ εκκρεμεί ανάλογη απόφαση που αφορά περίπου 2.000 εργαζόμενους στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις), οι οποίες είναι και οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», μέσω του οποίου φιλοξενούνται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία δεκάδες χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.
Επίσης τονίζεται ότι η υπογραφή του κ. Μητσοτάκη δεν φθάνει καθώς πρέπει να υπογράψει και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης οι υπηρεσίες του οποίους, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, καθυστέρησαν να στείλουν τη σχετική απόφαση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης : «Αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον  πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμο Δανιηλίδη ότι υπέγραψε τη σχετική αλληλογραφία εντός 24 ωρών από την παραλαβή της από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθιστώντας σαφές ότι δεν είχε κανένα λόγο να πράξει το αντίθετο, διευκρίνιση που σαφώς και έγινε αποδεκτή χωρίς αμφισβήτηση από το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών.»
Και καταλήγει η ανακοίνωση:  «Πλέον εστιάζουμε στον υπουργό Οικονομικών και σε όλα τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη που πρέπει να πράξουν ανάλογα και να κινηθούν άμεσα αντιλαμβανόμενα την κρισιμότητα της περιόδου και του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο ανακουφίζει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα και παρέχει εργασία σε χιλιάδες εργαζόμενους. Πρέπει να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και να προετοιμαστούμε σωστά για την έναρξη της λειτουργίας των δομών την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που απορρέει από τη συμβατική υποχρέωση των δομών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Αναμένουμε, λοιπόν, και τις υπογραφές και για τη δεύτερη απόφαση για τις κοινωφελείς επιχειρήσεις».

aftodioikisi.gr