Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Η ΔΗΜΑΡ "χρυσός χορηγός" του ΣΥΡΙΖΑ

Fotis-Kouvelis-Alexis-Tsipras
Στην τελική ευθεία για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, που φαντάζουν πλέον εξαιρετικά πιθανό να πραγματοποιηθούν εντός του 2014, μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, με τα μπλοκ που διαμορφώθηκαν στο Κοινοβούλιο και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή, η… τρικυμία που έχει επικρατήσει στη ΔΗΜΑΡ, μοιάζει να παίζει καθοριστικό ρόλο σε όσα έρχονται.
Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη εμφανιζόταν διαχρονικά ως η ήρεμη, ψύχραιμη και νηφάλια Αριστερά. Κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα. Όσο για την απήχηση του λόγου της ΔΗΜΑΡ, συνήθως ήταν πολύ ευρύτερη της εκλογικής επιρροής της. Κάτι που επίσης δεν συμβαίνει σήμερα, στον απόηχο των ευρωεκλογών, που έχουν μετατρέψει τη ΔΗΜΑΡ σε… συμπληρωματικό κόμμα.
Με τις εξελίξεις να εντοπίζονται κυρίως στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και τον ΣΥΡΙΖΑ να εδραιώνει δεσπόζουσα παρουσία, λόγω και της αυτοκαταστροφικής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ, η… αυτοεξαφάνιση της ΔΗΜΑΡ οδηγεί σε απευθείας ενίσχυση της Κουμουνδούρου.
Η Δημοκρατική Αριστερά αρχίζει να προσδιορίζεται πολιτικά ως… χρυσός χορηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και χωρίς να πρόκειται για συνειδητή επιλογή. Οι εξελίξεις ωστόσο την έχουν ήδη υπερβεί. Και η κοινωνία που την παρακολουθούσε με συμπάθεια και ενδιαφέρον, στρέφεται πλέον αλλού.

ysterografa.gr