Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Εξελέγη η επταμελής Συντονιστική Επιτροπή του Ποταμιού – Από ποια μέλη αποτελείται

Εξελέγη η επταμελής Συντονιστική Επιτροπή του Ποταμιού, από την πρώτη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής του κόμματος – Ποια είναι τα μέλη που την αποτελούν
Την επταμελή Συντονιστική Επιτροπή του εξέλεξε το Ποτάμι κατά την πρώτη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής του κόμματος. Η επιτροπή αποτελείται από τους Νικόλα Γιατρομανωλάκη, Παύλο Ελευθεριάδη, Λεωνίδα Καστανά, Αννα Λυδάκη, Γιώργο Μαυρωτά, Θανάση Σκόκο, Χριστίνα Ταχιάου.
Επίσης στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν εκ μέρους των περιφερειών οι Κυριάκος Καραγιώργης (Κρήτη), Σπύρος Καχριμάνης (Πελοπόννησος), Αναστασία Μήλιου (Βόρειο Αιγαίο), Χρήστος Τριανταφυλλίδης (Κεντρική Μακεδονία).
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας εξελέγησαν οι Λευτέρης Αλωνιάτης, Μαρία Βιτωράκη, Δημήτρης Κοντοπίδης, Μάκης Παπούλιας, Δήμητρα Τριανταφύλλου.
Σημειώνεται ότι εν τέλει τα μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής του Ποταμιού, είναι 86 και όχι 70 όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά. Τα μέλη που αποτελούν την Πανελλήνια Επιτροπή του κόμματος, εξελέγησαν από τους 466 συνέδρους, που ψήφισαν συνολικά για την ανάδειξη του οργάνου. Η αύξηση στον αριθμό, προκύπτει από την εξομάλυνση, που προβλέπεται στο καταστατικό του κινήματος προκειμένου να υπάρχει η ποσόστωση ανά φύλο (58 άνδρες και 28 γυναίκες) αλλά και για να εκπροσωπούνται και όλοι οι νομοί της χώρας, από τους οποίους προήρθαν υποψηφιότητες.
Η τροπολογία για την εκπροσώπηση όσο το δυνατόν περισσότερων νομών προστέθηκε στο καταστατικό κατόπιν πρότασης των συνέδρων. Στην Πανελλήνια Επιτροπή θα συμμετέχουν και οι δύο ευρωβουλευτές του Ποταμιού, όπως επίσης προβλέπει το καταστατικό.

eklogika.gr