Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Υπό διάλυση η ΔΗΜΑΡ - Διεγράφη από την Κ.Ο. ο Γρηγόρης Ψαριανός

Υπό διάλυση η ΔΗΜΑΡ - Διεγράφη από την Κ.Ο. ο Γρηγόρης Ψαριανός - Την ανεξαρτητοποίησή της είχε ανακοινώσει η Κατερίνα Μάρκου

Ενα κόμμα υπο διάλυση είναι πλεον η ΔΗΜΑΡ αφού μέσα σε λίγες ώρες είναι μείον δυο βουλευτές οι οποίοι διαφωνούν με τις επιλογές του Προέδρου Φώτη Κουβέλη. 
Λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη απόφασή του, με την οποία ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός δεν ανήκει πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
«Ο συγκεκριμένος βουλευτής με τη συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος, αλλά και με τη σημερινή άρνησή του να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Η ΔΗΜΑΡ,  κόμμα που αποδεδειγμένα σέβεται τη διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή του στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επί μεγάλο χρονικό διάστημα επιδεικνύει ο ίδιος για τις συλλογικές μας αποφάσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά.
Η ΔΗΜΑΡ απάντησε και στην ανεξάρτητη πλέον βουλευτή Κατερίνα Μάρκου η οποία είπε ότι αποχωρεί από το κόμμα το οποίο αναλώνεται σε στερεότυπες και βαρετές εμμεονές.
«Προφανώς, όλοι, συνεπώς και η βουλευτής κ. Μάρκου, έχουν δικαίωμα να επιλέγουν δρόμο και ψηφοφόρους. Σε σχέση πάντως με όσα οψίμως η ίδια καταλογίζει στη ΔΗΜΑΡ για "στερεότυπες και βαρετές εμμονές", είναι γεγονός ότι όντως έχουμε εμμονές με σταθερές αξίες της ανανεωτικής αριστεράς. Θα συνεχίσουμε μάλιστα να τις έχουμε», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Τα μέτωπα ωστόσο δεν κλείνουνε εδώ για την ΔΗΜΑΡ. Ο Σπύρος Λυκούδης, με ανακοίνωσή του λέει ότι διαφωνεί με την ιδέα του δημοψηφίσματος, ωστόσο τονίζει «για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης προς τους άλλους Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, προσυπογράφω την πρόταση.»