Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Επιστολές-φωτιά του Κ. Μητσοτάκη σε τρεις υπουργούς για τη διαθεσιμότητα

Τρεις καυτοί φάκελοι που αφορούν τη διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση στο Δημόσιο ανοίγουν για τρία υπουργεία. Σχετική επιστολή με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν αμέσως έστειλε στους αρμόδιους υπουργούς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος», οι υπουργοί Παιδείας Α. Λοβέρδος, Εσωτερικών Α. Ντινόπουλος και Μεταφορών Μ. Χρυσοχοίδης αιφνιδάστηκαν χθες βρίσκοντας στο γραφείο τους μία επιστολή που τους υπενθύμιζε τις ενέργειες που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος και οι οποίες πρέπει να γίνουν άμεσα.
Αποστολέας ήταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τους ζητεί να προχωρήσουν -βάσει των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση αλλά και των συμφωνιών με την τρόικα- στην αξιολόγηση συγκεκριμένων δομών του κράτους (εποπτευόμενες ΔΕΚΟ) αλλά και στην άμεση προώθηση της αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων (προσπάθεια που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Ιουλίου), σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει ποσόστωση στη βαθμολογία.
Ειδικότερα: Ο κ. Μητσοτάκης ζητά από τους συναδέλφους του να προχωρήσουν στην αξιολόγηση συγκεκριμένων δομών (εποπτευόμενες ΔΕΚΟ) αλλά και στην άμεση προώθηση της αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων (προσπάθεια που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Ιουλίου), σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει ποσόστωση στη βαθμολογία.
Στο υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να ολοκληρωθεί η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα 4.000 υπαλλήλων και η απογραφή των δημοτικών επιχειρήσεων.
Στο Παιδείας, ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος πρέπει μέχρι τις 15 Ιουνίου να προκηρύξει έναν αριθμό θέσεων στα ΑΕΙ, όπου θα επαναπροσληφθούν μέρος των 1.136 διοικητικών που μπήκαν σε διαθεσιμότητα.Για το θέμα αναμένεται συνάντηση εντός της ημέρας Μητσοτάκη-Λοβέρδου.
Στο Μεταφορών, προβλέπεται μείωση δομών και απολύσεις σε ΔΕΚΟ των συγκοινωνιών. Από την αξιολόγηση των 12.000 εργαζομένων στους οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο θα επέλθει μείωση έως και 10%

aftodioikisi.gr