Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ

Με την παρουσία του Αρχηγού του Ελληνικού Στρατού κ.Μανωλά Χρίστου η στρατιωτική ηγεσία της χώρας τίμησε τη μνήμη του πεσόντος στο καθήκον Πεζοναύτη Ευστάθιου Κρόκου,  κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2013", στο ετήσιο μνημόσυνο που έλαβε χώρα στην έδρα της Μονάδας του στον Αυλώνα Αττικής.
Εμφάνιση DSC_0426.JPG
Εμφάνιση IMG_3500.jpgΟι τιμές ήταν οι αρμόζουσες σε έναν ήρωα της Ελλάδας που έδωσε το πολυτιμότερο αγαθό του στο βωμό των προκλήσεων στην ακεραιότητα της χώρας όπως και οι πρόγονοί μας. Η τραγική οικογένεια του πεσόντος με τα λόγια του παππού του Ευστάθιου Κρόκου απάλυνε τις γεμάτες θλίψη και περηφάνια στιγμές.
Εμφάνιση DSC_0144.JPGΟ επιχειρησιακός από τις θητείες του στις διεθνείς αποστολές κ.Α/ΓΕΣ τόνισε συγκινημένος την υποχρέωση για τον Ελληνικό Στρατό να παραλαμβάνει παιδιά και να παραδίδει παιδιά προασπίζοντας όμως τη χώρα ταυτόχρονα και καθημερινά από όλους τους επίβουλους. Είναι γεγονός ότι ο Στρατός μας και οι θεσμοί του δεν είναι συνηθισμένοι στη γεμάτη ενοχές μεταπολίτευση στο χειρισμό των θυσιών οι οποίες κυριάρχησαν κυρίως στους αιθέρες της Ελλάδας και την Πολεμική αεροπορία μας.
Εμφάνιση DSC_0312.JPGΗ σεμνή τελετή όμως απέδειξε ότι και ο Στρατός μας διαθέτει εκατοντάδες ένστολους άνδρες και γυναίκες που έχουν επίγνωση του καθήκοντος και γεμάτοι αυταπάρνηση είναι έτοιμοι για την ύψιστη προσφορά στη Πατρίδα. Οι εντός και εκτός τειχών είναι βέβαιο ότι έλαβαν το μήνυμα. Η στρατιωτική ηγεσία και η ίδια η κοινωνία οφείλει να τιμάει τους πραγματικούς ήρωες και να γνωρίζει ποιοι εξασφαλίζουν στους πολλούς την τρυφηλή ζωή τους...
Thedayaftergr