Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΙΖ’ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

IMG 8327 

Με εξαιρετική επιτυχία και την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 12 Ιουνίου το 17ο Ιερατικό Συνέδριο στη «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2014».
http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2014/06/a2315.jpgΟμιλητής στο Συνέδριο ήταν ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης με θέμα: «Η αγάπη ως καρπός του Αγίου Πνεύματος και η επ’ αυτής διδασκαλία του Απ. Παύλου», ο οποίος με θεολογική ενάργεια, σαφήνεια και χαρακτηριστική απλότητα εξέθεσε ότι η Αγάπη είναι χάρισμα και «καθ’ υπερβολήν οδός» και ότι χωρίς την χάριν δεν υπάρχει αγάπη, λόγος ο οποίος αποτελεί και την προτροπήν για τον Θρησκευτικό γάμο. Αποτελεί δε, αυτή το χαρακτηριστικό του Χριστιανού και φανερώνει την θεόθεν καταγωγή μας ως εικόνες του αγαπώντος Θεού! Η αγάπη αποτελεί το πλήρωμα της Χριστιανικής ταυτότητος κρίνεται δε στην προαίρεσι και όχι στα έργα και κινδυνεύει από την «αγαπολογία» και τον «αγαπισμό». Η αγάπη δεν συγκρίνεται ούτε αντικαθίσταται από κανένα χάρισμα, αφού ούτε η γλωσσολαλιά, ούτε το προφητικό χάρισμα, ούτε η γνώσις ή η πίστις ή η ελπίδα και η θυσία ακόμη δεν νοηματίζονται χωρίς την παρουσία της. Η μοναδική πράξις, που δεν έχει σκοπό, είναι η ΑΓΑΠΗ και όποιος πιστεύει εις τον Θεόν αυτονοήτως αγαπά.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ικανές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις εκ των Ιερέων μας, στους οποίους απάντησε εύστοχα ο ομιλητής, καλύπτοντας πλήρως τις πνευματικές ανησυχίες τους.
Στην συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας έλαβε τον λόγο και, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή με θερμούς και συγκινητικούς λόγους, έδωσε πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2014» αποδίδοντας έτσι την τιμή, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στο «Πρώτο μετά τον Ένα Απόστολο Παύλο», προστάτη και έφορο της Ιεράς Μητροπόλεως μας αλλά και πολιούχο της ιστορικής πόλεώς μας, της Κορίνθου, ως και Ποιμαντικές συμβουλές και διοικητικές διευκρινήσεις για τρέχοντα Εκκλησιαστικά θέματα.