Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΠΑΤΡΑ .... Μέχρι και 350 ευρώ έφτασε η “ταρίφα” για πολυμελείς οικογένειες στις εκλογές !!!

ΠΑΤΡΑ .... Μέχρι και 350 ευρώ έφτασε η “ταρίφα” για πολυμελείς οικογένειες στις εκλογές !!!

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, εν μέσω βαριάς οικονομικής κρίσης, χαρακτηρίστηκαν αυτή την φορά – περισσότερο από κάθε άλλη- από τις κανονικές και απροκάλυπτες αγοραπωλησίες ψήφων.
Πολλά τα περιστατικά που είδαν το φως, με κορυφαίο την περίπτωση ψηφοφόρου που έριξε στην κάλπη φάκελο με «σταυρωμένο» ψηφοδέλτιο υποψηφίου, στον οποίο ο υποψήφιος – για να… ανταμείψει τον ψηφοφόρο- είχε βάλει και ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Ο ψηφοφόρος δεν έλεγξε τον φάκελο που του δόθηκε, δεν είδε το… περιεχόμενο, υπέθεσε ότι περιείχε μόνο το ψηφοδέλτιο και έτσι το 50ευρω… κατέληξε στην κάλπη και κατασχέθηκε, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος.
Το thebest.gr φέρνει σήμερα στο φως μια ακόμη μαρτυρία. Άνδρας που δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του, ούτε να φανεί το πρόσωπο του, μιλά στον φωτορεπόρτερ του thebest.gr Ζήσιμο Σίνοκαι αποκαλύπτει ότι υποψήφιοι προσφέρθηκαν να δώσουν σε οικογένειες ακόμη και 350 ευρώ για να πάρουν τις ψήφους τους, αν φυσικά επρόκειτο για πολλά άτομα.
Οι… «τιμές», πάντως, ποίκιλλαν, όπως λέει ο άνδρας που μιλάει στο βίντεο χωρίς να φαίνεται το πρόσωπο του. Με μέσο όρο, ωστόσο, τα 50 ευρώ για κάθε ψηφοφόρο.
Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε σε περιοχή κοντά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στον απόηχο των επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

isthmos.gr