Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στον Ποικιλίδη











Πλήθος κόσμου και η «οικογένεια» του ΠΑΟΚ είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Παναγιώτη Ποικιλίδη στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης της Καλαμαριάς.
Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο του ποδοσφαίρου από χθες το βράδυ η είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Ποικιλίδη. Ήδη η ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα και οι περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος έχουν εκδώσει ανακοινώσεις με ευχές για συλλυπητήρια, με πλήθος κόσμου να λέει σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης στην Καλαμαριά. 
Το παρών έδωσε βέβαια σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ, το τμήμα μπάσκετ και γενικώς όλη η «οικογένεια» του «Δικεφάλου» του Βορρά. Επίσης, ήταν παρόντες παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του, πρώην συναθλητές στην πάλη και πρώην Ολυμπιονίκες, όπως οι Πύρρος Δήμας, Βούλα Πατουλίδου, ενώ απών ήταν ο Ιβάν Σαββίδης.
Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, ενώ στην είσοδο του Ιερού Ναού υπήρχαν δύο σημαίες, μία του ΠΑΟΚ και μία της Ελλάδας. Ακόμη, υπήρχαν πάρα πολλά στεφάνια, δύο από τον Σαββίδη, από τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης, Απόλλων Καλαμαριάς, από την ΚΑΕ Άρης και από τους Μελισσανίδη, Σπανό.
Επικήδειους λόγους για τον Παναγιώτη Ποικιλίδη εκφώνησαν ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού σώματος αναφερόμενος σε κατορθώματα του Ολυμπιονίκη, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, που στάθηκε στην προσφορά του εκλιπόντος στα «κοινά» του Δήμου αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης.
«Ο Ποικιλίδης ήταν πραγματικό λιοντάρι. Έπαιξε με μεγάλους αθλητές και ήταν το αγαπημένο μας παιδί. Ήταν παλικάρι», είπε ο Ολυμπιονίκης, Γιώργος Ποζίδης.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε: «Ήταν Ολυμπιονίκης της ζωής και του ΠΑΟΚ. Ήταν άδικος ο χαμός του».
Ο πρόεδρος των βετεράνων παικτών του ΠΑΟΚ, Φιλώτας Πέλλιος ανέφερε: «Λυπoύμαστε για το θηρίο που έφυγε. Να είναι καλά η οικογένειά του».
Η Μαρία Γκοντσάρεβα ανέφερε: «Ήταν μια ξαφνική τραγωδία και είναι πιο λυπηρό όταν φεύγουν νεαροί άνθρωποι. Ευχαριστούμε τον Θεό που ο Παναγιώτης ήταν δίπλα μας και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Θα είμαστε δίπλα τους. Δεν έχουμε σκεφτεί πως θα τον τιμήσουμε, προφανώς όμως και θα το κάνουμε αυτό. Ο Παναγιώτης είχε μια μεγάλη καρδιά και έδινε μια σιγουριά σε όλα».
Ζητήθηκε στα Κοιμητήρια να ακουστεί ο Εθνικός Υμνος, ενώ επιθυμία της οικογένειας του Παναγιώτη Ποικιλίδη ήταν οι χαιρετισμοί να γίνουν στο νεκροταφείο και όχι στην Εκκλησία. Περίπου στις 17.45 βγήκε η σωρός από την Εκκλησία και ακολούθησε παρατεταμένο χειροκρότημα.