Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Παρεμβαίνουμε στην Ευρώπη, αλλάζουμε την Ελλάδα!

Γράφει η Ιωάννα
Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη
 
Αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση και να είμαι υποψήφια στις επόμενες ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, θεωρώντας ότι είναι πρόκληση για μένα να μου δοθεί η δυνατότητα να γίνω η φωνή του Έλληνα πολίτη στην Ευρώπη και να εκπροσωπήσω τις αγωνίες μίας από τις μεγαλύτερες επιστημονικές και επαγγελματικές κοινότητες της χώρας. Αγωνίες θεσμικές και κοινωνικές, όχι συντεχνιακές. Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ στην προσπάθεια μου αυτή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

Έχω την τιμή να ανήκω στην παράταξη που εμπνεύστηκε και υλοποίησε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό αυτής της χώρας. Έχω λοιπόν και την ακόμη μεγαλύτερη τιμή να ανταποκρίνομαι στην πρόσκλησή της για την στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου. Είναι όμως και δική μου συνειδητή επιλογή να συστρατευτώ σ’ αυτήν την προσπάθεια, ειδικά τούτη την ώρα. Η ΝΔ σηκώνει αυτή τη στιγμή το βασικό βάρος για την ανάκαμψη της χώρας. Μόνο σε συνθήκες σταθερότητας μπορεί ο λαός να καρπωθεί εκ νέου το τίμημα των θυσιών στις οποίες έχει υποβληθεί. Η ΝΔ είναι παράγοντας τέτοιας σταθερότητας και μόνη εγγύηση της ευρωπαϊκής προοπτικής. Ευρώπη και ΝΔ είναι για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα έννοιες αλληλένδετες.
Έχει γίνει εξάλλου σαφές ότι και οι συμμαχίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι καθοριστικές. Η μεγάλη πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχει ως επί το πλείστον κληθεί να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη κρίση από την ίδρυση της ΕΕ και αυτό είναι κάτι που θα το πιστωθεί ιστορικά. Η υποψηφιότητα Γιούνκερ, δηλαδή ενός αποδεδειγμένου φιλέλληνα  ευρωπαϊστή, για την προεδρία της Κομισιόν αποτελεί εγγύηση ορθής πορείας. Η ΝΔ είναι μέρος αυτής της συμπαράταξης. Με πρόσκαιρο πολιτικό κόστος ίσως, αλλά με μακροπρόθεσμο ιστορικό κεφάλαιο.
Έχουμε ήδη επιτύχει την αναστροφή κλίματος και δεδομένων, μπαίνουμε στη φάση που κεφαλαιοποιούμε πλέον τα οφέλη της αντοχής και του έργου μας.
Τόσο με τη λίστα, όσο πλέον και με το σταυρό προτίμησης, το ευρωψηφοδέλτιο αποτύπωνε πάντα μια ευρεία εκπροσώπηση των κοινωνικών εταίρων, μακριά από τη λογική της «επαγγελματικής πολιτικής». Εξάλλου, η ίδια Ευρώπη δομείται πάνω στη λογική της συνεργασίας των παραγωγικών τάξεων.
Δεν είμαι επομένως «επαγγελματίας» πολιτικός, είμαι μόνο επαγγελματίας. Μάχιμη δικηγόρος, τιμημένη πολλάκις με την ψήφο των συναδέλφων μου στο ΔΣ του ΔΣΑ ως Γραμματέας και Αντιπρόεδρος.
Στη δουλειά μου εξάλλου βιώνω από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα της κρίσης στον κοινωνικό ιστό και εργάζομαι σκληρά για τη θεραπεία τους.
Επιπλέον, κομίζω και μια αυξημένη εμπειρία από τις διεργασίες της συναπόφασης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επί πολλά χρόνια εκπροσωπώ τον ΔΣΑ στο ΔΣ της CCBE (Ένωσης των ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων), πράγμα που μας έχει αποδείξει πόσο σύνθετη είναι η διαδικασία προώθησης και συγκερασμού εθνικών κλαδικών συμφερόντων. Αυτό είναι το σχήμα πάνω στο οποίο δομείται και η θεσμική αρχιτεκτονική της Ένωσης και ειδικά του Ευρωκοινοβουλίου: διαρκές lobbying για την εξασφάλιση ευνοϊκών συμμαχιών και πλειοψηφιών.
Είμαι διατεθειμένη να δώσω όλες μου τις δυνάμεις και την τεχνογνωσία για τα συμφέροντα της Ελλάδας.
Πιστεύω στο δόγμα «λύσεις στην Ευρώπη, αποτελέσματα στην Ελλάδα».
-Η κ. Καλαντζάκου είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Μεσσηνία και είναι κόρη του Δικηγόρου Χρήστου Καλαντζάκου. Είναι μητέρα δύο παιδιών της Ελισάβετ και του Μιχάλη και σύζυγος του Αλέξανδρου Τσατσαρώνη. Απόφοιτος του Αρσακείου Ψυχικού. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στο Εμπορικό Δίκαιο στο Παρίσι. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά.
Ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές το 1994 με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια Βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές του 2009 με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Α. από το 1990. Ήταν πάντα μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης και κατά τις τριετίες 2002-2005 και 2011-2014 ήταν Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και εκπρόσωπος του Δ.Σ.Α. στις περισσότερες Ειδικές Επιτροπές του. Σήμερα είναι επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο συμβούλιο των Δικηγορικών συλλόγων της Ευρώπης. Διετέλεσε και διατελεί Μέλος του Προεδρείου του Δ.Σ.Α. ως Ταμίας κατά την τριετία 2005-2008, ως Γενική Γραμματέας κατά την τριετία 2008-2011,  και ως Αντιπρόεδρος κατά την τριετία 2011-2014. Εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων.
Κατά την διετία 2005-2007 συμμετείχε στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα. Συμμετείχε σε πολλές Επιτροπές του Δ.Σ.Α. και  επικεφαλής της Επιτροπής Ομαδικής Ασφάλισης Δικηγόρων. Μέλος Πειθαρχικού Συμβουλίου Δ.Σ.Α. και από το 2011 επικεφαλής του Β΄ Πειθαρχικού Συμβουλίου Δ.Σ.Α. Έχει δημοσιεύσει γνώμες και άρθρα σε νομικά περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο περί διαφόρων επιστημονικών θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν τους Δικηγόρους. Ήταν επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Έκφρασης. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. των Ολυμπιακών Αερογραμμών Α.Ε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Βασ.Σοφίας 7Α-10671 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.210 3648220-221, 210.3618420
Fax:210.3648223  Κιν:6932294784
Email: kalantzakoulaw@gmail.com.
www.ioannakalantzakou.gr