Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ : ΠΩΣ Ο ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ…… ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΣΥΡΙΖΑ !

Πραγματικά  μας έχει μπερδέψει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας  και νυν υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες με τους στόχους του και τις επιδιώξεις του.
Για τους "υποψιασμένους" όμως πολιτικά , τα πάντα  έχουν την ερμηνεία τους
Αν  άκουγε κανείς επί τρία χρόνια  τον μέχρι πρότινος Κορίνθιο αντιπεριφερειάρχη, θα έλεγε ότι ήταν αν όχι ο φανατικότερος οπαδός του Πέτρου Τατούλη τουλάχιστον ένας από τους πλέον συνεπείς συνεργάτες του.
Μέλι έσταζε το στόμα του όταν μιλούσε για τα έργα και το πρόγραμμα της Περιφέρειας  και του Περιφερειάρχη.

Λίγες μόνο εβδομάδες όμως  πριν τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου ανακαλύπτει πως δεν του αρέσει το σχήμα στο οποίο συμμετέχει γιατί είναι  «κεντροδεξιό» άρα έχει συντηρητικές απόψεις και θέσεις . Είναι δηλαδή κεντροδεξιοί και συντηρητικοί οι Χειβιδόπουλος ,Γιαννακούρας και Νικολάκου και είναι  αριστερή η Σούκουλη!
Αποφασίζει  λοιπόν να ηγηθεί σταυροφορίας  ώστε να δημιουργηθεί ένα καθαρόαιμο κεντροαριστερό σχήμα
Ένα νέο «προοδευτικό» σχήμα που θα μπορούσε να  χτυπήσει στα ίσια τις εκλογές του Μαΐου.
Για να δημιουργηθεί όμως ένα τέτοιο σχήμα χρειάζονται και οι ανάλογες πολιτικές στηρίξεις.
Στα αναρίθμητα χιλιόμετρα που κάνει ο Κορίνθιος πολιτικός μεταξύ των γραφείων του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ δεν βρίσκει την παραμικρή προθυμία στήριξης του συγκεκριμένου  εγχειρήματος.
Μάλιστα κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων αυτών καίγεται και το όνομα του Γιάννη Πανούση που συγκέντρωνε κάποιες  έστω πιθανότητες για να τεθεί επικεφαλής του υποτιθέμενου Κεντροαριστερού Σχήματος.
Το  μεν ΠΑΣΟΚ  όπως φαίνεται ήταν από την αρχή αποφασισμένο να στηρίξει ως απόλυτα επιτυχημένη , μαζί με την Ν.Δ,  την επιλογή του το 2010, δηλαδή τον νυν Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη .
 ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ είχαν κάνει ήδη τις δικές τους επιλογές που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με αυτές του Γιώργου Δέδε και των τριών ακόμα στελεχών του ΠΑΣΟΚ που τον ακολουθούσαν .
Προφανώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΔΗΜΑΡ δεν έβλεπαν κατάλληλη  αλλά και δεν είχαν την ανάλογη εμπιστοσύνη στην τετραμελή παρέα ώστε να ηγηθεί ενός σοβαρού  κεντροαριστερού αυτοδιοικητικού σχήματος .
Ακόμα και  οι Οικολόγοι με την μικρή σχετικά δύναμή τους στην Πελοπόννησο ,δεν είδαν με "καλό μάτι" το εγχείρημα του Γιώργου Δέδε και των 3 ανταρτών του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου
Μοιραία λοιπόν η πρωτοβουλία του Γιώργου Δέδε και των 3 συντρόφων του, αφού έφαγε αριστερές «πόρτες» , στράφηκε  σε ….δεξιούς διαδρόμους.
Και καλύτεροι συνεργάτες σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν οι ριγμένοι και διαμαρτυρημένοι σοσιαλιστές, μαζί με τους αντίστοιχους Νεοδημοκράτες.
Πρώτη και καλύτερη επιλογή του « κεντροαριστερού» Γιώργου Δέδε μια καθαρόαιμη δεξιά επιλογή αυτή της Μαριλένας  Σούκουλη ως υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη  στην ιδιαίτερη πατρίδα του δηλαδή την Π.Ε Κορινθίας .
Και φυσικά το πάντρεμα αυτό αναμένεται να ακολουθηθεί και στους άλλους 4 νομούς της Περιφέρειας  αφού η πολυσυζητημένη πρωτοβουλία για κεντροαριστερό εγχείρημα  έκανε στροφή 180ο  μοιρών και μετατράπηκε σε κεντροδεξιά πραγματικότητα .
Και ο ΣΥΡΙΖΑ που να «δένει» άραγε σε όλη αυτήν την ιστορία;
Έμπειροι πολιτικοί της Πελοποννήσου βλέποντας τις αρχικές κινήσεις και ομιλίες του Γιώργου Δέδε που αποτελούν στοχευμένες επιθέσεις κατά του Πέτρου Τατούλη  και αφήνουν  εντελώς στο απυρόβλητο την αμφιλεγόμενη παρουσία  του «ανεξάρτητου» βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο- ο οποίος σημειωτέον  δεν έχει παραιτηθεί από την βουλευτική του έδρα- εκτιμούν ότι η σημερινή παρουσία του Γιώργου Δέδε ως υποψήφιου Περιφερειάρχη ,ουσιαστικά βάζει τα θεμέλια για να είναι υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία στις ερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές.
Στην Κορινθία ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τα παραδοσιακά του στελέχη δεν έχει κάποια ισχυρή πολιτική προσωπικότητα που να μπορεί και να συσπειρώσει και να φέρει ψήφους.
Ο Γιώργος Δέδες αφενός  βλέπει τον πολιτικό του χώρο ,το ΠΑΣΟΚ να συρρικνώνεται , αφετέρου καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει επιστροφή  γι αυτόν στο ΠΑΣΟΚ  μετά τις τελευταίες του πολιτικές κινήσεις. Δεν μπορεί να επιστρέψει και πάλι στο ΠΑΣΟΚ με δεκανίκια τον Πετρόπουλο και τον Πατσιογιάννη !
 Άλλωστε η Κατερίνα Φαρμάκη και τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία που πειθαρχούν στις αποφάσεις και πολιτικές επιλογές του κόμματός τους , περιμένουν τον Γιώργο Δέδε «στην γωνία»!
 Λογικό   είναι να βλέπει το πολιτικό του μέλλον κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ αφού μέχρι και η άγνωστη Μαρία Θελερίτη κατόρθωσε να βγει Βουλευτής και όχι με την σημερινή αυξημένη δύναμη  του ΣΥΡΙΖΑ. Φτάνει μόνο να υποβάλλει τα «διαπιστευτήρια του»!
Άρα λοιπόν για έναν λογικά σκεπτόμενο πολιτικά άνθρωπο ,ανεξάρτητα σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκει , η πορεία του Γιώργου Δέδε είναι ….. προδιαγεγραμμένη.
Μόνο κάποιος πολιτικά αφελής θα μπορούσε να συμπεράνει από όλα αυτά, ότι το αυτοδιοικητικό εγχείρημα στο οποίο ηγήθηκε ο Γιώργος Δέδες  μπορεί να έχει "αύριο"!
Και εδώ έρχονται αυτά που ονομάσαμε «διαπιστευτήρια»!
Μετά το ΠΑΣΟΚ ,  το αποτυχημένο Κεντροαριστερό εγχείρημα , η Κεντροδεξιά πρωτοβουλία με στόχο την φθορά στον Πέτρο  Τατούλη προς όφελος του εκλεκτού  υποψηφίου του Αλέξη Τσίπρα  και στο βάθος …υποψήφιο Βουλευτιλίκι στην Κορινθία με τον ΣΥΡΙΖΑ .

.sfedona.gr