Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Η Νέα Ελλάδα μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις που πιστεύουν στην αστική δημοκρατία» (VIDEO)




Την πεποίθηση ότι πρέπει να ενωθούν οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς απέναντι στον λαϊκισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή "ActionDay" του Action24 (24/3) o Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Ο κ. Τατούλης τόνισε πως για την ελληνική πραγματικότητα μία τέτοια προσέγγιση μπορεί να δώσει την δυνατότητα και την ενίσχυση των δυνάμεων που πιστεύουν στην αστική δημοκρατία. «Η Νέα Ελλάδα, μπορεί να ενώσει αυτές τις δυνάμεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα: « Η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά αποτελούν τους πυλώνες της υπεράσπισης της αστικής δημοκρατίας. Θεωρώ ότι αν μπει σε κίνδυνο αυτή η αντίληψη τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, εκτιμώ όμως ότι θα πρυτανεύει πάντα η λογική και ο αναγκαίος πατριωτισμός που ο λαός μας έχει δείξει πάντοτε σε δύσκολες περιόδους».  Ο κ. Τατούλης, στο ερώτημα πού ανήκει ο ίδιος πολιτικά, σημείωσε ότι «ανήκει στον πυρήνα της αστικής δημοκρατίας, των αστικών κομμάτων» και ότι «η χώρα χρειάζεται πολύ ενισχυμένη εκπροσώπηση σε αυτόν τον πολιτικό χώρο».
Τα μέτρα του ΟΟΣΑ δεν μπορούν να είναι θέσφατο

Αναφορικά με τα ζητήματα που απορρέουν από την έκθεση του ΟΟΣΑ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι «δεν μπορεί τίποτα να περάσει με απουσία των δημοκρατικών θεσμών της χώρας, δεν μπορεί να παροπλίζεται η βουλή, έχει δοθεί μεγάλο βάρος στις απόψεις που έρχεται και φέρνει εδώ ο ΟΟΣΑ και αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι που περιορίζει την διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας και δεν μπορεί να είναι θέσφατο το οποιοδήποτε μέτρο που προτείνει ο κάθε φορέας. «Δεν μπορεί η χώρα να διαπραγματεύεται με τον οποιοδήποτε, είτε με την Τρόικα, είτε με όποιον άλλο, χωρίς να έχει εξασφαλίσει νωρίτερα το οικονομικό όφελος που θα προκύπτει από την εφαρμογή του κάθε μέτρου», ανέφερε ο κ. Τατούλης.

Καλλικράτης: Ο κάθε θεσμός έχει ανάγκη από τις πολιτικές προσωπικότητες που θα τον εμβαθύνουν
Σε ερώτημα σχετικά με τις θεσμικές δυσλειτουργίες του Καλλικράτη, ο κ. Τατούλης δήλωσε τα εξής: «Η θεσμοθέτηση της αιρετής Περιφέρειας, με το ευρύ πεδίο παρεμβάσεων στην ελληνική κοινωνία, ήταν η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της χώρας. Κάποιοι μεμψίμοιροι πολιτικοί της αυτοδιοίκησης ασκούν ως άλλοθι την κριτική απέναντι στο θεσμό, τον οποίο επιδιώκουν να υπηρετήσουν ζητώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών.  Με δεδομένη και βαθιά γνώση της κατάστασης της χώρας αυτό που κάνουμε είναι να εξορθολογίσουμε την στρατηγική μας μέσα στο νέο αυτό περιβάλλον χωρίς να απεμπολούμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Άλλωστε, όταν υπήρχαν άπλετοι πόροι τα προηγούμενα χρόνια ποια ήταν η αποτελεσματικότητά τους;  Αυτό που χρειάζεται είναι ασφαλής και σαφής στρατηγικός σχεδιασμός με ιεράρχηση προτεραιοτήτων, αποδοτικότητα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Αυτό κάναμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και έχουμε πετύχει εξαιρετικά ζητήματα μέσα στην τριετία αυτή». Ο κ. Τατούλης κατέληξε ότι: «Δε συμμερίζομαι την ανησυχία των πολιτικών που εκφράζουν ιδιοτελείς στόχους, σύμφωνα με την ισοπεδωτική λογική ότι τίποτα δε γίνεται χωρίς χρήματα και ζητούν εκ των προτέρων την αναθεώρηση ή κατάργηση θεσμών. Κάθε θεσμός έχει ανάγκη τις πολιτικές προσωπικότητες εκείνες που θα τον ενισχύσουν και θα τον εμβαθύνουν».
 Προσχηματική και Προγαμιαία σχέση θέλει να συνάψει ο Βουδούρης με τους πολίτες της Πελοποννήσου
Σχετικά με τον αντίπαλό του στις περιφερειακές εκλογές του Μαίου, υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Οδυσσέα Βουδούρη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Τατούλης θύμισε  ότι ο «εκλεκτός του κ. Τσίπρα» είχε πρωτοεμφανιστεί στην Μεσσηνία, κάτω από ιδιαίτερες πολιτικές συνθήκες, με την εύνοια συγκεκριμένων πολιτικών οικογενειών, εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας και την επόμενη ημέρα εγκατέλειψε την Μεσσηνία. «Θα περίμενα στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου να καταθέσει ο κ. Βουδούρης ένα σχέδιο για τον τόπο μας, δεν έχει κάνει τίποτε τέτοιο», σημείωσε ο περιφερειάρχης και σχολίασε ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαιρετικά μεγάλη απειρία, αλλά και μεγάλη αδιαφορία να μάθει τα ζητήματα που απασχολούν την περιφέρεια, όπως είναι η διαχείριση των πόρων, η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η τουριστική πολιτική ή η πολιτική της κτηνοτροφίας, και ως εκ τούτου κατέληξε: «Είναι μια προσχηματική προγαμιαία σχέση που θέλει ο κ. Βουδούρης με τους πολίτες της Πελοποννήσου».  

Το σύνολο της συνέντευξης: ΕΔΩ