Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΦΗΣ ΜΠΑΣΔΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ




http://cloudfront.cretalive.gr/146657/hmera_gynaikas_mpaner.jpg 

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Εφη Μπάσδρα, με αφορμή την “Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας’’ (8/3), έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ισότητα γυναικών και ανδρών αποτελεί αναμφισβήτητα βασική αρχή της δημοκρατίας και θεμελιώδη ανθρώπινη αξία. Ωστόσο, μόλις κατά τον 20ο αιώνα, οι γυναίκες βγήκαν από την περιθωριοποίηση και την αφάνεια, στο προσκήνιο της ιστορίας και της πολιτικής. Ο αιώνας αυτός ξεκίνησε με τη διεκδίκηση του δικαιώματος ψήφου και τελείωσε με το δυναμικό αίτημα για δίκαιη κατανομή ανάμεσα στα δύο φύλα όλων των υποχρεώσεων και των ευθυνών του δημοσίου και ιδιωτικού βίου. 
Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής, ημέρα αφύπνισης, δίκαιων διεκδικήσεων και αγώνων.
Στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, ζητήματα, όπως τα υψηλά ποσοστά της γυναικείας ανεργίας, η άνιση μισθολογική μεταχείριση, το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης της εργαζόμενης μητέρας, η περιορισμένη αναλογία συμμετοχής των γυναικών σε κέντρα λήψης αποφάσεων, επανέρχονται με μεγαλύτερη ένταση και απαιτούν λύσεις.
Στον 21ο αιώνα της τεχνολογίας, της προόδου και του πολιτισμού, δεν μπορεί να συζητάμε ακόμη για την αντιμετώπιση διάφορων μορφών βίας κατά των γυναικών, αναιρώντας κάθε ιδέα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Καλούμαστε όλοι και όλες να περιφρουρήσουμε τις όποιες κατακτήσεις έχουν επιτευχθεί στα ζητήματα της ισότητας των δυο φύλων και να συνεχίσουμε, με ένταση τις προσπάθειες για ίσες ευκαιρίες και ισότιμη αντιμετώπιση, με στόχο την κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανάπτυξη. Γιατί η πρόοδος των γυναικών είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την πρόοδο ολόκληρης της κοινωνίας».