Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Ο Κουμουτσάκος ζητά εξηγήσεις από τον Σγουρό

Giorgos-Koumoutsakos1_09032014230428
Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά που εμπλέκει τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό σε απευθείας ανάθεση έργου ύψους 60 εκατ. ευρώ ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Γιώργος Κουμουτσάκος σε δήλωσή του ζητά από τον κ. Σγουρό να απαντήσει άμεσα και σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
Ο κ. Κουμουτσάκος ζητά από τον κ. Σγουρό να απαντήσει αν αληθεύει ότι όφειλε να κάνει διαγωνισμό δεν το έκανε , αν αληθεύει ότι αγνόησε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση είναι μη νόμιμη και αν αληθεύει ότι αγοράζει υπηρεσίες σε τιμές 2009 όταν μισθοί και κόστη έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά 30%.Ο κ. Κουμουτσάκος ζητά να υπάρχει το ταχύτερο πλήρης διελευκάνση της υ πόθεσης, καθώς όπως λέει ο σεβασμός προς το δημόσιο χρήμα η χρηστή διοίκηση και η διαφάνεια είναι υποχρέωση όλων εκείνων που ασκούν εξουσία.
Αναλυτικά η δήλωση του κου Κουμουτσάκου:

EL;">«Το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με απευθείας ανάθεση έργου ύψους 60 εκατ. ευρώ, με άμεση εμπλοκή του απερχόμενου περιφερειάρχη κ. Γ. Σγουρού, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο χειριζόταν τις δημόσιες υποθέσεις.

Ο κ. Γ. Σγουρός οφείλει να απαντήσει σε τουλάχιστον τρείς βασικές ερωτήσεις:

Αληθεύει ότι, ενώ όφειλε να κάνει διαγωνισμό, δεν το έπραξε;

Αληθεύει ότι αγνόησε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που λέει ότι η συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση είναι μη νόμιμη;

Αληθεύει ότι αγοράζει υπηρεσίες σε τιμές 2009, όταν μισθοί και κόστη έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά 30%;

Επειδή πιστεύω οτι ο σεβασμός προς το δημόσιο χρήμα, η χρηστή διοίκηση και η διαφάνεια είναι υποχρέωση όλων εκείνων που ασκούν εξουσία, ζητώ -όπως άλλωστε το απαιτούν και οι πολίτες της Περιφέρειας Αττικής- να υπάρξει το ταχύτερο πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης».