Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΚ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ο ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ



http://www.antinews.gr/Eleutheros-tupos/stiriksi-tou-cdu-se-z-k-giounker-gia-tin-proedria-tis-ee/stiriksi-tou-cdu-se-z-k-giounker-gia-tin-proedria-tis-ee.jpg 
Ολοκληρώθηκαν στο Δουβλίνο την Παρασκευή 7/3/2014 οι εργασίες του διήμερου εκλογικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στο συνέδριο, η Νέα Δημοκρατία συμμετείχε με αποστολή με επικεφαλής τον Πρόεδρό της,  Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου,  του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη βουλευτή και επικεφαλής εκλογικού αγώνα ευρωεκλογών, της Αντιπροέδρου του ΕΛΚ στο Συμβούλιο της Ευρώπης κας Ντόρας Μπακογιάννη, της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ κας Μαριέττας Γιαννάκου, του ευρωβουλευτή και υποψηφίου για την περιφέρεια Αττικής κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, του ευρωβουλευτή κ. Κώστα Πουπάκη, του βουλευτή Επικρατείας κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη, του κ. Σπήλιου Λιβανού Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού, της κας Ευθυμίας Μπάσδρα Γραμματέα Γυναικών ΝΔ, του κ. Ιωάννη Σμυρλή, Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ, του κ. Ορφέα Φίλου, Αναπληρωτή Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ, του κ. Ιωάννη Σαμπατάκου Πρόεδρου ΝΟΔΕ Βελγίου και του κ. Δημοσθένη Μαμμωνά Πρόεδρου Τ.Ο. Βρυξελλών.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το ΕΛΚ εξέλεξε ως υποψήφιο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με την υποστήριξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Γιούνκερ έλαβε 382 ψήφους και ποσοστό 60.9%, ενώ ο συνυποψήφιος κ. Μπαρνιέ έλαβε 245 ψήφους και ποσοστό 39,1%.

Η Νέα Δημοκρατία, συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2014 – 2019), πέτυχε να συμπεριληφθούν θέματα μείζονος πολιτικής που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και διαχρονικών αιτημάτων της χώρας.
Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα διακηρύσσει ότι τάσσεται υπέρ μιας ενιαίας Ευρωπαϊκής Μεταναστευτικής Πολιτικής. Καίρια στοιχεία της θα συνιστούν, οι όροι μετακίνησης των νόμιμων μεταναστών εντός του Ευρωπαϊκού Χώρου Shengen (Ε.Ε.) με σκοπό την αύξηση της κινητικότητας των εργαζομένων σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, η δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών, είτε στις χώρες διέλευσης, είτε στις χώρες καταγωγής, η δημιουργία ενιαίας Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής που θα επιχειρεί στα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η μέριμνα για την οικονομική στήριξη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δέχονται τις μεγαλύτερες ροές παράνομων μεταναστών.
Περαιτέρω, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μετά από εισήγηση της Νέας Δημοκρατίας, προωθεί ως βασική αρχή την ισορροπία μεταξύ της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής, ιδίως μεταξύ των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, δίνει έμφαση στην ανάπτυξη ειδικών δράσεων που θα βοηθήσουν στη μείωση της ανεργίας μεταξύ των νέων και των γυναικών, την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της επένδυσης στην καινοτομία, καθώς και στη διαμόρφωση των συνθηκών για τον μετασχηματισμό της Ευρωπαϊκής Οικονομίας σε Οικονομία της Γνώσης.
Τέλος, το ΕΛΚ διατηρεί την αρχή της καλής γειτονίας ως βασικό κριτήριο για την ένταξη νέου κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, όμως, διευρύνει στο νέο πρόγραμμα δράσης του, την έννοια της καλής γειτονίας και στην άρση της απειλής χρήσης βίας εναντίον κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περίπτωση της αναζήτησης ενεργειακών πόρων εντός των χωρικών του υδάτων από κοινού με την απρόσκοπτη δυνατότητα κάθε κράτους – μέλους της Ε.Ε. να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη κατά τους όρους του Δικαίου της Θάλασσας. Μάλιστα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συμπεριλαμβάνει την έρευνα και αξιοποίηση ενεργειακών πλουτοπαραγωγικών πηγών στη θάλασσα ως κεφαλαιώδους σημασίας στοιχείο για τη νέα Θαλάσσια Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αυτή τίθεται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, ενσωματώνοντας στο επίσημο πρόγραμμά του μία βασική θέση την οποία πρωτοδιατύπωσε το 2013 ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.