Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Κουμουτσάκος: Με κατεστημένες λογικές δεν μπορούμε να προχωρήσουμε

koumoutsakos1 
Mε τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ, συναντήθηκε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο.
Σύμφωνα με τους δύο άντρες, η έμφαση πρέπει να δίνεται πλέον σε έργα αναπτυξιακής ουσίας και προοπτικής, όπως, για παράδειγμα, σε έργα που αξιοποιούν το πανεπιστημιακό δυναμικό της Αττικής στην «Έρευνα και Ανάπτυξη» (Research & Development, R&D), κάτι που θα φέρει θέσεις εργασίας στους νέους και μακροπρόθεσμη δυναμική ενίσχυσης της οικονομίας.
Σε δήλωσή του προς το ΑΠΕ  ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως από τα πέτρινα χρόνια της κρίσης απέδειξαν πως  το μοντέλο ανάπτυξης που είχε ακολουθηθεί και στην περιφέρεια Αττικής  δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το σύνολο του αναπτυξιακού δυναμικού προς όφελος των πολιτών.
«Με κατεστημένες λογικές  δεν μπορούμε να προχωρήσουμε» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνοντας πως «έχει έρθει η ώρα για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού με έμφαση στις αναπτυξιακές  υποδομές, την έρευνα και την τεχνολογία. Χρειάζεται νέος τρόπος σκέψης και νέος τρόπος δράσης» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

ysterografa,gr