Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η Δούρου θεωρεί τον Σγουρό "τοξικό" για τους πολίτες. Παραιτήθηκε από βουλευτής

rena1
Εναρκτήριο λάκτισμα για την προεκλογική εκστρατεία του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» με επικεφαλής την υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου. «Στέλνουμε σήμερα ένα μήνυμα νέας αρχής. Νέας αρχής για τον τόπο. Νέας αρχής για την Αττική» και «ένα μήνυμα τέλους των πολιτικών που κατέστησαν τις πόλεις μας, πόλεις για ανθρώπους – φαντάσματα. Χωρίς υγιή επιχειρηματικότητα, χωρίς πράσινο, χωρίς χώρους πολιτισμού και αθλητισμού, χωρίς ζωή». «Αρχίζουμε τον αγώνα μας για τη μάχη των μαχών.
Την Περιφέρεια Αττικής. Μια μάχη στην οποία δεν περισσεύει κανείς. Αρχίζουμε σήμερα τον αγώνα για το αύριο. Αρχίζουμε σήμερα με γνώση των δυσκολιών,
αλλά και με αισιοδοξία. Γιατί η μάχη για την Περιφέρεια της Αττικής είναι πρωτίστως μάχη για τη συμμετοχή των πολιτών, μάχη για τη Δημοκρατία» τόνισε η Ρένα Δούρου.

Η πρώτη θεματική παρουσίαση αφορούσε τις προτάσεις του συνδυασμού σχετικά με το Ρυθμιστικό Σχέδιο για την  Περιφέρεια  Αττικής ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες θεματικές παρουσιάσεις με επίκεντρο τα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας Αττικής και τις προτάσεις της «Δύναμης Ζωής».
Παράλληλα, η Ρένα Δούρου ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη βουλευτική έδρα της.

Μεταξύ άλλων, η επικεφαλής υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου τόνισε στην ομιλία της:

·       Αρχίζουμε σήμερα μια πορεία ανατροπής και ελπίδας για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας μας. Την Περιφέρεια Αττικής.
·         Η διοίκηση του απερχόμενου Περιφερειάρχη ήταν μια διοίκηση που ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της λιτότητας και των μνημονίων. Ήταν μια Διοίκηση – εκτελεστικό όργανο των πολιτικών εκείνων που τσιμεντοποιούν τις πόλεις μας, που παραδίδουν τις ζωές μας σε εργολαβικά συμφέροντα, που υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής μας στο όνομα της εξυπηρέτησης των ολίγων.
  • Η απερχόμενη Διοίκηση αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής. Για τις πόλεις μας. Για το μέλλον των παιδιών μας.
  • Η «Δύναμη Ζωής», ο συνδυασμός μας, θέλει να συσπειρώσει όλες εκείνες τις πλατειές δημοκρατικές δυνάμεις που στοχεύουν στο ίδιο πράγμα. Να μπει τέλος στην επικίνδυνη σημερινή διοίκηση και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για τα εκατομμύρια κατοίκων της Αττικής.
  • Σε ό,τι αφορά στο Ρυθμιστικό σχέδιο, η ανάγκη αλλαγής της υπάρχουσας επί δεκαετίες στρεβλής κατάστασης, χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την εγκαθίδρυση μιας φιλοσοφίας που εξυπηρετεί ξεδιάντροπα τα συμφέροντα των δανειστών. Το Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης καθίσταται άδειο κέλυφος. Χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα. Απλή έκθεση ιδεών.
  • Με δύο λόγια: το προωθούμενο προς ψήφιση Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής, αυτό ακριβώς που πέρασε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις αρχές Φεβρουαρίου φέτος, η απερχόμενη Διοίκηση, είναι προσχηματικό, δεν δεσμεύει, δεν ρυθμίζει, τροποποιείται πανεύκολα, ελέγχεται από τα πάνω και δεν παρακολουθείται από τα κάτω ενώ λειτουργεί στη λογική της τσιμεντο-ανάπλασης.
·         Για την Περιφέρεια Αττικής διεκδικούμε έναν συνολικό, ουσιαστικό και δημοκρατικά διευρυμένο, ρυθμιστικό σχεδιασμό.
·         Έναν σχεδιασμό – τριπλό εργαλείο: ανάπτυξης, καταπολέμησης των κοινωνικών ανισοτήτων και προστασίας του περιβάλλοντος. Και παράλληλα έναν σχεδιασμό – ασπίδα της ιστορίας, της παράδοσης και της απαράμιλλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής.

ysterografa.gr