Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ντίνα Νικολάκου: "Από τα 6 εκατομμύρια του κ. Γόντικα, μάθαμε ότι έχει δαπανηθεί το 5%! Έλεος με την συκοφαντία!"



Ως μεγάλο ψέμα για δημιουργία εντυπώσεων και επικοινωνιακούς λόγους χαρακτήρισε  τα περί 6 εκατομμυρίων ευρώ για την τουριστική προβολή η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου απαντώντας «για τελευταία φορά» στο Νίκο Γόντικα σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης 11 Μαρτίου. Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι από τα χρήματα αυτά που επικαλείται ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, έχει δαπανηθεί μόλις το 5%, ήτοι 300.000 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στην πραγματοποίηση 12 εκθέσεων και γεγονότων στο εξωτερικό και σε 3 στο εσωτερικό. Μάλιστα, η κα Νικολάκου δήλωσε ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία πια διαθέσιμα, προκειμένου τόσο ο κ. Γόντικας όσο και οποιοσδήποτε δημοσιογράφος να τα προμηθευτεί.
«Ενοχλεί πολλούς η δουλειά που γίνεται στον τουριστικό τομέα που αποτελεί έναν από τους δύο πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ενοχλεί το γεγονός ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η πολιτική ταυτίστηκε με την σκληρή δουλειά και μέσα στην κρίση ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του απέδειξαν ότι μπορούν να προχωρήσουν μπροστά και να κάνουν την Πελοπόννησο ανταγωνιστικό προορισμό και αναγνωρίσιμο τόπο σε όλη την Ευρώπη» σημείωσε η κα. Νικολάκου.
Για να συμπληρώσει πως «ας αφήσει ο κ. Γόντικας αλλά και οι αλεξιπτωτιστές που εσχάτως εμφανίστηκαν στην Πελοπόννησο το παραμύθι για διασπάθιση των χρημάτων του ΕΣΠΑ. Εμείς σεβόμαστε και το ένα ευρώ των πολιτών και όλες οι δράσεις μας έχουν γίνει στοχευμένα και έχουν πιάσει τόπο και τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα στο κομμάτι του τουρισμού».
«Ξεχνά φαίνεται ο κ. Γόντικας ή δεν γνωρίζει πως η Πελοπόννησος ΑΕ είναι ανώνυμη εταιρεία και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν και δήμοι και δεν αποφασίζει ο Τατούλης και η Νικολάκου», διευκρίνισε η Αντιπεριφερειάρχης και συνεχίζοντας κάλεσε τον κ. Γόντικα «να πάρει τα στοιχεία που ζητά, τα οποία είναι στη διάθεσή του και του τα δίνουν οι ίδιοι, αφού αυτός μόνο λεονταρίζει και δεν απευθύνεται στην Πελοπόννησος ΑΕ».
«Όλα είναι όχι απλώς νόμιμα, αλλά πιο πάνω από νόμιμα, αφού το σύστημα διαχείρισης του ΕΣΠΑ είναι εξαιρετικά αυστηρό. Ειδικότερα, από τα 6 εκατομμύρια για τα οποία μιλά συνεχώς ο κ. Γόντικας, που θέλει να κάνει τον προεκλογικό του αγώνα, έχει δαπανηθεί μόνο το 5% του συνολικού έργου, το οποίο αποτελείται από υποέργα και για τα οποία το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν διεθνείς διαγωνισμοί, όπως είναι η προμήθεια για την σήμανση αρχαιολογικών χώρων, λιμανιών και δρόμων» τόνισε η κα. Νικολάκου για να καταλήξει λέγοντας πως «εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους στόχους μας και αυτό θα κάνουμε γιατί από αυτό θα μας κρίνουν οι πολίτες».