Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΕΣ: Προσλήψεις έκτακτου προσωπικού σε δήμους και περιφέρειες

 
Εγκαίρως οφείλουν να στείλουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες τα αιτήματά τους για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για το 2014, δεδομένου ότι για το δίμηνο διάστημα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναστέλλονται οι πάσης φύσεως προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές.
Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε έγγραφο στους αρμόδιους φορείς που αφορά στον «προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2014 στους ΟΤΑ α” και β” βαθμού και στα ΝΠΙΔ της Αυτοδιοίκησης».
Με το έγγραφο αυτό, ο Γιάννης Μιχελάκης ενημερώνει τους δήμους και τις περιφέρειες πως πριν το πάγωμα των προσλήψεων «θα πρέπει να έχουν ήδη στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη εποχικών, παροδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων έργων, καθώς και στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων πριν από την έναρξη της εκλογικής περιόδου».
Συγκεκριμένα, οι ΟΤΑ α” και β” βαθμού, τα ΝΠΙΔ, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας  και τα Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης καλούνται να αποστείλουν τα αιτήματά τους, για το προσωπικό ορισμένου χρόνου το αργότερο έως τις  10.2.2014 στο υπουργείο Εσωτερικών και για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου ως 17.2.2014 στο ΑΣΕΠ.
Επιπλέον, στο έγγραφο του υπουργείου επισημαίνονται τα εξής:
  • Για την άμεση κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν σε περίπτωση αποχώρησης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου από ευρωπαϊκά προγράμματα παρέχεται η δυνατότητα αναπλήρωσής τους με την πρόσληψη του αμέσως επόμενου στη σειρά των πινάκων κατάταξης που είχαν εκδοθεί για τον σκοπό αυτό.
  •  Επίσης οι δήμοι θα πρέπει να αποστέλλουν στο υπουργείο Παιδείας -και όχι στο υπουργείο Εσωτερικών- τα αιτήματα προσλήψεων πτυχιούχων φυσικής αγωγής για το Πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» και σύναψης συμβάσεων έργου για σχολικές καθαρίστριες.
  •  Όσο για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σημειώνεται ότι έχει παραταθεί εκ νέου η διάρκεια των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου προσωπικού έως 30.9.2014 και επομένως δεν απαιτείται η χορήγηση έγκρισης της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει.
Δείτε το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών εδώ.

aftodioikisi.gr