Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΦΕΝΕΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !



Είναι από τις εκδηλώσεις που μένουν ανεξίτελες στη μνήμη των παρευρεθέντων όσα χρόνια και αν περάσουν .
Και ο λόγος είναι ότι σε αυτή την εκδήλωση πρωταγωνιστές ήταν εκατό (100) και πλέον μικρά  παιδιά από ολόκληρο τον πρώην Δήμο Φενεού τα οποία πήραν όλα και το καθένα ξεχωριστά ένα όμορφο χριστουγενιάτικο δώρο για τα οποίο  είχαν φροντίσει οι οργανωτές.
Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Μεσινιωτών Φενεού «ο Άγιος Κωνσταντίνος» και με την στήριξη του Δήμου Σικυωνίων και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου πραγματοποίησαν αυτήν την υπέροχη  εκδήλωση  που χάρισε ενθουσιασμό , γέλιο , χαρά και διασκέδαση σε όλα τα παιδιά του Φενεού αλλά και σε πλήθος κατοίκων της περιοχής.

Οι  Φενεάτες  μαζί με τα παιδιά τους από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 4/1/2014 ,  είχαν κατακλύσει την μεγάλη  αίθουσα τελετών του Ενιαίου Δημοτικού Σχολείου Φενεού στο  Μεσινό και είχαν δημιουργήσει το αδιαχώρητο ακόμα και στους διαδρόμους του σχολείου.

Θερμά υποδέχτηκαν στον τόπο τους τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε. Ενώ με ενδιαφέρον και προσοχή άκουσαν τους δυο άντρες  όταν απηύθυναν  χαιρετισμούς και έκαναν  πολύ σύντομη αναφορά στα έργα που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται στην περιοχή, με κορυφαίο τον δρόμο Λαύκα-Διάσελο Καστανιάς  πού ήταν όνειρο δεκαετιών για τους κατοίκους του Φενεού.
 «Για αυτά τα παιδιά που είναι σήμερα κοντά μας και για τα οποία γίνεται η γιορτή , γι αυτά τα παιδιά που λάμπουν τα μάτια τους από χαρά και αισιοδοξία, αξίζει να κάνουμε πολλά ακόμα πράγματα  για την ευλογημένη γη του Φενεού  και για τους άξιους και δραστήριους Φενεάτες»  , επισήμανε στην σύντομη ομιλία του ο Πέτρος Τατούλης.

Ενώ κάποια στιγμή που μια ηλικιωμένη αγρότισσα πλησίασε τον Περιφερειάρχη και του είπε:
«Καταλαβαίνεται πόση χαρά δώσατε απόψε στα παιδιά μας; !»

Ο Πέτρος Τατούλης απάντησε ...  «και πόση χαρά και αισιοδοξία πήραμε εμείς από αυτά τα παιδιά;:»
Ο  Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες που τα τρία χρόνια της θητείας του έχει επισκεφθεί ουκ ολίγες φορές κάθε γωνιά του Νομού μας ,φυσικά και τον Φενεό, τόνισε ότι η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση για τα παιδιά του Φενεού έχει ένα σημαντικό συμβολισμό :
Την υποχρέωση όλων των αιρετών και της πολιτείας να δείξουν την ειλικρινή φροντίδα τους σε αυτό τον τόπο που για πολλά χρόνια ήταν παραμελημένος και ξεχασμένος. Και τα τελευταία  χρόνια μεταμορφώνεται  « από εσχατιά του Νομού μας σε σοβαρό προπύργιο ανάπτυξης».
Ο Γιώργος Δέδες μετά τον σύντομο χαιρετισμό του αποκάλυψε μια όμορφη έκπληξη .
Κάλεσε τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Λάκη Παπαφωτίου (ιδιαίτερα ευγενικό εκ μέρους του κ.Δέδε) να δώσουν δύο τιμητικές πλακέτες αντίστοιχα στον  δραστήριο πρόεδρο του Συλλόγου Μεσινιωτών Γιάννη Λαλιώτη και στην δασκάλα του «ακριτικού»  Ενιαίου Σχολείου Φενεού  στο οποίο που φοιτούν συνολικά 86 παιδιά (σε δημοτικό και νηπιαγωγείο).

Σύντομους χαιρετισμούς έκαναν  ακόμη ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Λάκης Παπαφωτίου και ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος.
Αφού τα παιδιά είπαν τα κάλαντα , Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ποιήματα και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους η ορχήστρα του γνωστού Κορίνθιου καλλιτέχνη Γιάννη Πάνου πρόσφερε για αρκετή ώρα ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα, που «υποχρέωσε» πολλούς Φενεάτες αλλά και καλεσμένους να σηκωθούν και να χορέψουν.
Η βραδιά έκλεισε με κρασάκι και μεζεδάκι που πρόσφερε ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος  σε παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού στους συντελεστές και τους καλεσμένους  της  εκδήλωσης .
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο ο Δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Λαλιώτης αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στον Λάκη Γιαννιδάκη και τον ευχαρίστησαν για την έμπνευσή αυτής της εκδήλωσης  αλλά και για την μεγάλη εθελοντική και αθόρυβη συνεισφορά του  και σε πολλές άλλες που έχουν γίνει σε όλο τον Φενεό.
Την εκδήλωση κάλυψαν το τηλεποπτικό κανάλι ΑΧΙΟΝ ενώ παρευρέθηκαν για ευγενή δημοσιογραφική κάλυψη οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Προβής και Νίκος Νικολόπουλος.
Στην εκδήλωση επίσης  όπως θα διαπιστώσετε και από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα; παραβρέθηκαν πάρα πολλά στελέχη της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Σημειώνουμε την περουσία τεσσάρων Περιφερειακών Συμβούλων  της Π.Ε Ενότητας Κορινθίας του Νίκου Πετρόπουλου, Άγγελου Παπαγγελόπουλου,Κώστα Λέγγα και Σπύρου Παπαθεοφάνους.
Αφήσαμε για το τέλος την ξεχωριστή αναφορά μας στους συνεργάτες του Γιώργου Δέδε ,υπαλλήλους της Π.Ε Κορινθίας οι οποίοι χωρίς καμμία οικονομική απολαβή, αντιθέτως και με δικά τους έξοδα βρέθηκαν στο Μεσινό και βοήθησαν  τα μέγιστα οργανωτικά για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Πρόκειται για τους: Αλεξάνδρα Κανελοπούλου, Κώστα Θελερίτη, Γιώτα Λάμπρου,Όλγα Πέππα,Γρηγόρη Καραγιάννη,Νίκο Ζωμή και Κώστα Ζαφείρη.

Πέρισσότερο φωτορεπορτάζ στη  sfedona.gr