Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η Μέρκελ υπέστη κάταγμα στη λεκάνη ενώ έκανε σκι στην Ελβετία

Τη μάτιασαν! Βγήκε ξινό στη Μέρκελ το σκι στην Ελβετία – Έπεσε και χτύπησε τη λεκάνη της – Θα μείνει τρεις εβδομάδες στο κρεββάτι!

Μάλλον έπιασαν οι... κατάρες όσων υπομένουν την πολιτική της λιτότητας που υποστηρίζει με θέρμη η Άνγκελα Μέρκελ. Οι φωτογραφίες της εφημερίδας Bild που έδειχναν την καγκελάριο της Γερμανίας να κάνει σκι στο πολυτελέστατο St. Moritz της Ελβετίας, όσο να ‘ναι προκάλεσαν πολλούς.

 Σύμφωνα με το BBC, η Μέρκελ, η οποία είναι δεινή σκιέρ, έκανε σκι στις Ελβετικές Άλπεις στα σύνορα με την Ιταλία και πέφτοντας υπέστη ελαφρύ κάταγμα του πυελικού οστού (της λεκάνης) αλλά και εκτεταμένους μώλωπες.
Ο τραυματισμός της δεν είναι σοβαρός αλλά για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τουλάχιστον θα πρέπει να μείνει στο κρεββάτι της, σε ακινησία.
Η Καγκελάριος φέρεται, σύμφωνα με τα Γερμανικά Μέσα, να έχει κάταγμα στο οπίσθιο πυελικό δακτύλιο δηλαδή στη λεκάνη. Η Μέρκελ Βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες για διακοπές στην Ελβετία ενώ λόγω του ατυχήματος, ακυρώθηκαν οι συναντήσεις της για τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

 Και σήμερα, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών της στην Ελβετία, η Μέρκελ έπεσε ενώ έκανε σκι και χτύπησε στη λεκάνη.
Όπως είπε ο Ζάιμπερτ: η Άγκελα Μέρκελ υπέστη «μώλωπες σε συνδυασμό με ατελές κάταγμα του οπίσθιου συνδέσμου της λεκάνης». «Πιστεύουμε ότι πήγαινε σε χαμηλή ταχύτητα», πρόσθεσε. Η Μέρκελ δεν μπορεί να ταξιδέψει με αεροπλάνο και πρέπει να ξαπλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο, στις επόμενες τρεις εβδομάδες, δήλωσε επιπλέον ο Ζάιμπερτ. 

Ο Ζάιμπερτ κατέληξε λέγοντας ότι η Καγκελάριος θα μπορεί να εργάζεται από το σπίτι και θα είναι κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη.
Μάλιστα την ερχόμενη Τετάρτη θα προεδρεύσει του υπουργικού συμβουλίου. Θα ακυρωθούν το ταξίδι της στην Πολωνία και η συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέρ Μπέτελ.

 DW