Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

“Κόλπο γκρόσο” ΣΥΡΙΖΑ με Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής – Υποψήφιος στην Πελοπόννησο ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης.


dourou
Mε την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε μετά τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής η συνεδρίαση της Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ρένα Δούρου πήρε το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής, εκεί που ως φαβορί εμφανιζόταν η Σοφία Σακοράφα. Τελικά, όμως, φαίνεται πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωράει σε μία ακόμη πιο δυναμική επιλογή, δίνοντας το χρίσμα σε ένα πρόσωπο πρώτης γραμμής.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Περιφερειάρχης Αττικής είναι, όπως εκτιμούν πολλοί αναλυτές, ένας… μικρός Πρωθυπουργός και σε αυτή τη μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ένα στέλεχος με δυναμισμό, που παράλληλα θα προσδώσει έντονο πολιτικό χαρακτήρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η Ρένα Δούρου είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και τουρκικά και έχει γράψει το βιβλίο «Η Απόλαυση του Εθνικισμού» (2007), ενώ έχει συμπράξει σε διάφορα συλλογικά έργα σχετικά με ζητήματα εθνικής και διεθνούς πολιτικής. Εκλέχτηκε βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου 2012.
Επίσης ο κ. Τσίπρας προτείνει για  το Δ. Αθηναίων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει το όνομα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, 33 ετών, συντονιστή του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, σε μια προσπάθεια να δοθεί «αέρας ανανέωσης», όπως επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου.
Σε άλλες μεγάλες περιφέρειες η Ηρώ Διώτη θα δώσει τη μάχη στη Θεσσαλία, ενώ στην Ήπειρο θα κατέβει η Όλγα Γεροβασίλη.
Στην Πελοπόννησο επιλέχθηκε να είναι υποψήφιος ο Βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης παρά το βέτο των τοπικών οργανώσεων και κυρίως αυτής της Μεσσηνίας, καθώς δεν περπάτησε υποψηφιότητα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από Αρκαδία και Κορινθία,η επιλογή λόγω των αντιδράσεων που προακαλούνται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επιλογή η οποία θα σηματοδοτήσει και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς το κόμμα του κ. Κουβέλη. Επίσης δεν περπάτησε υποψηφιότητα με τον αντικαταστάτη του βουλευτή Πετράκου στο περιφερειακό συμβούλιο, Νίκο Πατσαρίνο.
 Στη Δυτική Ελλάδα υποψήφιος θα είναι ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου
Σε δύο άντρες έχει καταλήξει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις των υποψηφίων στις περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα είναι υποψήφιος ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, ένα πρόσωπο με έντονη δραστηριότητα σε τοπικά προβλήματα των νησίων. Κατάγεται από την Κεφαλονιά, όμως ειναι γνωστός σε όλη την Επτάνησο.
Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη τη μάχη επιλέχθηκε να δώσει ο Κώστας Μορφίδης. Είναι ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ και ένα από τα πιο δραστήρια στελέχη του κόμματος στην περιοχή.

Αναλυτικά όλες οι υποψηφιότητες στις περιφέρειες:
- Αττική η βουλευτής Ρένα Δούρου
- Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
- Δυτική Μακεδονία ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης.
- Ανατολική Μακεδονία ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης.
- Ιόνιο ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς.
- Πελοπόννησο ο Βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης
- Νότιο Αιγαίο ο Σταύρος Μπενέτος νυν δήμαρχος Λειψών
- Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση
- Κεντρική Ελλάδα ο Βαγγέλης Αποστόλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
- Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου
- Θεσαλία η βουλευτής Ηρώ Διώτη
- Κρήτη ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης
- Ηπειρο η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη
Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να εγκριθούν την Κυριακή με ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.