Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πρόκριση με 5άρα στο Κύπελλο για τον ΠΑΟΚ

paok
Με κορυφαίο τον Στοχ (πέτυχε 2 γκολ, είχε και 1 ασίστ), εξαιρετικό τον Κάτσε στην επανεμφάνισή του με την ασπρόμαυρη φανέλα στην Τούμπα μετά από 4,5 μήνες, πολύ καλούς τους Λούκας, Αθανασιάδη και καθοριστικό τον Γλύκο, ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε γρήγορα το… έμφραγμα (0-1 στο 4′ με γκολ του Πορτουλίδη) και με ανατροπή (5-1) νίκησε για δεύτερη φορά τον Ηρακλή παίρνοντας την πρόκριση για τους “8″ του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε... κοιμισμένα στην αναμέτρηση, αντίθετα με τον Ηρακλή που ξεκίνησε δυνατά το ματς, πίεσε ψηλά στο κέντρο και κατάφεραν να παγώσουν την Τούμπα στο 4', με το τέρμα του Ποτουρίδη, το οποίο όμως ήταν οφσάιντ. Ο Ηρακλής συνέχισε να έχει το πάνω χέρι μέχρι το 15λεπτο, φτάνοντας με ευκολία στην εστία του Γλύκου και κάνοντας τους οπαδούς των γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν την ομάδα τους.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό του, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του, έφερε το ματς στα ίσα στο 20' με τον Αθανασιάδη -παίζοντας με 10 παίκτες, λόγω του τραυματισμού του Βίτορ-, ενώ “γύρισε” την αναμέτρηση δύο λεπτά αργότερα με τον Στοχ να βρίσκει δίχτυα, μετά από πολλούς μήνες. Μάλιστα, ο “δικέφαλος του Βορρά” πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Ιντζόγλου να διώχνει πάνω στη γραμμή το σουτ του Κάτσε, που έκανε... δυναμική επανεμφάνιση, σχεδόν 4,5 μήνες μετά τη φωτογραφία του με την μπλούζα του UCK.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο σε ένα τρίτο τέρμα, με τον Στοχ (55'), “καθαρίζοντας” έτσι το παιχνίδι και την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι έκαναν στην συνέχεια αρκετά λάθη στην άμυνα τους, αλλά ο Γλύκος ήταν εκεί για να “κόψει” τις όποιες προσπάθειες του “Γηραιού”. Ο ΠΑΟΚ είχε και δοκάρι με τον Νίνη στο 79', για να έρθει ο Ολίσε στο 82' και ο Μάρτενς στις καθυστερήσεις -με το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα- για να διαμορφώσουν το τελικό 5-1. Να τονίσουμε πως λίγο πριν τη λήξη αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τζαβέλλας

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Βίτορ (21' λ.τ. Κατσουράνης), Μαντούρο, Κάτσε, Μάρτενς, Λούκας (78' Νίνης), Στοχ, Αθανασιάδης (68' Ολίσε)

Ηρακλής (Γκιγιέρμο Ογιος): Κηπουρός, Λίμα, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Ζάχορα, Μπαμπά, Παπαστεριανός, Τσιλιανίδης (72' Χιονίδης), Ονουάτσι (46' Ματσούκας), Τάι (46' Σιατραβάνης)