Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Και ο Παπούλιας βλέπει Εθνική

Στο Καραϊσκάκη θα βρεθεί το βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Εθνικής με την Ρουμανία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενημέρωσε την ΕΠΟ θα δώσει κανονικά το «παρών» στις κερκίδες του γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης" για τον αποψινό πολύ σημαντικό αγώνα με τους Ρουμάνους.

Σαμαράς: Η Κύπρος έχασε σήμερα ένα μεγάλο Έλληνα

B
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κύπρος έχασε σήμερα ένα μεγάλο Έλληνα.
Ο Γλαύκος Κληρίδης υπήρξε αγνός αγωνιστής και ευπατρίδης πολιτικός, μεγάλος πρωταγωνιστής σε όλους τους αγώνες των αδελφών Κυπρίων.
Μετείχε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπηρέτησε τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955 και βρέθηκε στις επάλξεις ως πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά και ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναζήτηση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος.
Διέθετε σύνεση και τόλμη, διορατικότητα και αγνό πατριωτισμό.
Υπηρέτησε τη Μαρτυρική Μεγαλόνησο, αλλά και τον Ελληνισμό στο σύνολό του.
Εκφράζω βαθειά συγκίνηση για το θάνατό του και ειλικρινή συλλυπητήρια στους δικούς του».

Δηλώσεις Βενιζέλου , Μεϊμαράκη , Δούρου για την απώλεια του Γλαύκου Κληρίδη


venΟ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη:
«O Γλαύκος Κληρίδης αποτελεί μια εμβληματική μορφή για τη Μεγαλόνησο. Η ζωή του είναι άμεσα συνυφασμένη με την πολιτική ιστορία της Κύπρου. Εργάστηκε ακάματα για την επίλυση του Κυπριακού από διάφορες θέσεις. Κατά την θητεία του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προετοίμασε και οδήγησε την Κύπρο στο κατώφλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν πρόλαβε, δυστυχώς, να δει την Κύπρο ενωμένη, καθώς πέθανε την ημέρα συμπλήρωσης τριάντα ετών από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.
Απευθύνω θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένειά του, αλλά και προς όλο τον Κυπριακό λαό, στον οποίο αφιέρωσε τη ζωή του.

Έφυγε από τη ζωή ο Γλαύκος Κληρίδης

kliridis1111111
Έφυγε απο τη ζωή πλήρης ημερών ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης
O Γλαύκος Κληρίδης έφυγε στα 95 του χρόνια και την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε ο προσωπικός του γιατρός Ιωσήφ Κάσιος.
Ο 95χρονος Κύπριος πολιτικός νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα στην κλινική «Ευαγγελίστρια» στη Λευκωσία σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, χωρίς μηχανική υποστήριξη και απλά του χορηγούνταν η ενδεικνυόμενη φαρμακευτική αγωγή. Η κατάσταση της υγείας του είχε χαρακτηριστεί μη αναστρέψιμη.

Τούρκος διανοούμενος επιτίθεται στον Γιώργο Παπανδρέου

giorgosΤην απόφαση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου να συμμετάσχει στην δενδροφύτευση που οργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), για να μιλήσει για τα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού στην πλατεία του Ταξίμ , επικρίνουν οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αιφνιδιάσθηκαν από την «αποδοχή» του CHP ως «προστάτη» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προαγωγού της Δημοκρατίας.
«Πριν από αρκετό καιρό είχα γράψει επιστολή στην Σοσιαλιστική Διεθνή, ζητώντας να αποβληθεί το CHP λόγω της στάσης του απέναντι στις μειονότητες στην Τουρκία», γράφει χαρακτηριστικά ο Ορχάν Κεμάλ Τζενκίζ, τέως πρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωστός νομικός.
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Today’s Zaman ο κ. Τζενκίζ καυτηριάζει ιδιαίτερα τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP, Μουχαρέμ Ιντζέ, για δηλώσεις που έκανε προ ημερών, κατά την επέτειο του θανάτου του Ατατούρκ. Ο κ. Ιντζέ εξερχόμενος του τεμένους – όπου προσευχήθηκε -, δήλωσε ότι «αν δεν υπήρχε ο Ατατούρκ θα λεγόμασταν Γιώργος ή Δημήτρης».
«Την ώρα που ο κ. Ιντζέ εκφωνούσε αυτές τις κουβέντες, ο Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ταξίδευε στην Κωνσταντινούπολη για την συνάντηση που οργάνωσε το CHP», αναφέρει ο κ. Τζενκίζ.
«Παρόλο που δεν είναι όλα τα μέλη του CHP ίδια, ο Ιντζέ αντιπροσωπεύει μια μεγάλη πτέρυγα του κόμματος», τονίζει ο κ. Τζενκίζ.
«Ενώ κανείς δεν άλλαξε το όνομά του σε Γιώργο ή Δημήτρη», σχολιάζει ο συγγραφέας, «αρκετοί Γιώργηδες και Δημήτρηδες αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα ονόματά τους σε τουρκικά και να χάσουν την ταυτότητά τους».
«Οι ελληνικής καταγωγής πολίτες υπέφεραν πολλά σ’ αυτή τη χώρα, εξαιτίας του ρατσισμού, ο οποίος υποδαυλίζονταν από τις πολιτικές του κράτους. Υπήρξαν θύματα πογκρόμ, φορολογικών διακρίσεων κλπ. Οι περισσότερες από αυτές τις πολιτικές διακρίσεις έγιναν όταν το CHP ήταν στην εξουσία ή από στελέχη με την ίδια νοοτροπία», αναφέρει ο συγγραφέας.

ysterografa.gr

Οικονόμου: Με διαφορετική φιλοσοφία μπορεί να επανακάμψει η ΔΗΜΑΡ

oikonomoy
«Πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συσπείρωσης, η οποία θα κάνει την πολιτική διαπραγμάτευση, όπου πολιτική διαπραγμάτευση -εκτιμώ, αλλά και η Δημοκρατική Αριστερά το ίδιο εκτιμά- δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή. Άρα, λοιπόν, εκ των πραγμάτων, με αυτό το πολιτικό πλαίσιο και με αυτή την πολιτική γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά δεν υπάρχουν οι όροι για να υπάρξει επανάκαμψη της Δημοκρατικής Αριστεράς», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9,84″ ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου.
Ωστόσο, ανέφερε πως «με ένα νέο πλαίσιο, μια νέα φιλοσοφία, μια νέα λογική, ένα γενικότερο κάλεσμα, μια νέα αρχή -να το πούμε έτσι- θα μπορούσε η Δημοκρατική Αριστερά να ανταποκριθεί, αλλά πρέπει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς να πάρει την πρωτοβουλία», και προσέθεσε: «Ο κ. Σαμαράς εδώ και δύο ημέρες όχι μόνο δεν έχει πάρει πρωτοβουλία, αλλά απαθώς παρακολουθεί την εξέλιξη μια τέτοιας συζήτησης. Άρα δεν τον αφορά. Αφού δεν αφορά τον κ. Σαμαρά, γιατί να αφορά τη Δημοκρατική Αριστερά;».
Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας «θα ήταν μια πολύ δυνατή απάντηση σε υποτιμητικές συμπεριφορές για τη χώρα μας, όπως αυτή η προσέγγιση ότι “δεν συζητάμε σε πολιτικό επίπεδο, δηλαδή σε επίπεδο υπουργών ή αρχηγών κρατών, αλλά εσείς θα συζητάτε μέσα στο επίπεδο υπαλλήλων των κρατών μας”. Αυτή είναι μια υποτιμητική προσέγγιση» , υπογράμμισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και προσέθεσε:
«Η κυβέρνηση έχει καταφέρει, κατά την άποψή μου, κάτι σημαντικό. Έχει καταφέρει τη σταθεροποίηση. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μια καλή βάση διαπραγμάτευσης. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσω και η Δημοκρατική Αριστερά έχει παίξει και αυτή τον ρόλο της με τη μικρή της συμβολή».
Επίσης, ο κ. Οικονόμου επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την τακτική του και το αίτημα για εκλογές, λέγοντας: «Καταντάει ανέκδοτο και αυτή είναι η εικόνα που απεχθάνονται και γελοιοποιούν οι φίλοι μας, οι Ευρωπαίοι εταίροι. Εδώ πρέπει να υπάρχει μια σοβαρότητα. Πιστεύω ότι όποιος έχει την ανάγκη να ικανοποιεί τη φιλοδοξία ή την αυταρέσκεια και αλαζονεία του, πραγματικά δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια τέτοια προσπάθεια. Όποιος νιώθει ότι το χρέος του απέναντι στην πατρίδα υπερβαίνει τα ατομικά και συλλογικά κομματικά κενά, τότε μπορεί να δει και αλλιώς τα πράγματα».

ysterografa.gr

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΑΛΦΑ



ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:



Δ: Για πες μας για τις αναταράξεις. Αναταράξεις στην πολιτική γενικότερα, αλλά και στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Τέρενς;
Να σε ρωτήσω τώρα κάτι: έχετε δύο τάσεις εκεί στο κόμμα σου, είναι φανερό. Μιλάω σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, έτσι; Η αρχή δόθηκε από την κα Μακρή η οποία συνυπογράφει και μία μικρή αναφορά, έτσι, μαζί με την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα της ΕΡΤ.

Τ.Κ: Εδώ θέλω να σε διακόψω. Δεν έχει καμία σχέση (η ενέργεια Μακρή). Γιατί αυτές είναι οι ad hoc καταστάσεις, στις οποίες εμείς συμμετέχουμε. Για παράδειγμα δεν μπορώ, όταν υπάρχει εκλεγμένος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Σάμο και έχουμε εκεί τεράστια προβλήματα, ή στην Ικαρία, να μην συνυπογράψουμε με την Αγνή την Καλογερή κάτι το οποίο αφορά το νησί. Αυτό είναι άλλο.

Δ: Η γνώμη σου ποια είναι τώρα Τέρενς; Ποια τάση θα επικρατήσει; Γιατί ότι υπάρχουν δύο τάσεις, υπάρχουν. Έχουμε τις δηλώσεις του κ. Μαριά, έτσι, δεν είμαστε τρελοί, δεν είναι μόνο η κα Μακρή. Υπήρξαν και δηλώσεις και έχουμε και τις δικές σου όμοιες…

Επικίνδυνη έξοδο του Πανεμεατικού στο Ξυλόκαστρο κόντρα στον φορμαρισμένο Πανκαμαριακό

Το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας συνεχίζεται αύριο στις 3 το απόγευμα με την διεγαγωγή της 8ης αγωνιστικής. Μία αγωνιστική που βρίσκει τον πρωτοπόρο , με το απόλυτο των βαθμών, Παννεμεατικό να κάνει επικίνδυνη έξοδο στο Ξυλόκαστρο κόντρα στον φορμαρισμένο Πανκαμαριακό. Ποδοσφαιρικός "πόλεμος" ανάμεσα σε Λουτράκι και Κιάτο  καθώς οι ομάδες των δύο πόλεων "συγκρούονται" μεταξύ τους. Στο "ΘΩΔΕΙΟΝ" του Λουτρακίου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Πέλοπα , σε αγώνα ντέρμπι, ενώ επικίνδυνη έξοδο εξοδο στο Κιάτο κάνει ο Α.Ο. Λουτρακίου κόντρα στην Αναγέννηση. Στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ", στο Δερβένι, ο Αστέρας αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ η Θύελλα Πετρίου μάχεται με τον Ηεακλή Ξυλοκάστρου. Οι Άγιοι Θεόδωροι υποδέχονται τον ΑΟ Σπαθοβουνίου, ενώ στο Βέλο η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον Κύψελο Κορίνθου. Τέλος ο Πανσολυγειακός κερδίζει στα "χαρτιά" εντός έδρας τρίποντο επί του Σαρωνικού Γαλατακίου , που έχει αποχωρήση από το πωτάθλημα.

8η αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ-ΚΥΨΕΛΟΣ  
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ 3 - 0 α.α.

Ο Τενεάτης στον Άσσο - Ο Πανευρωστινιακός κόντρα στην Προοδευτική - Μάχη ΑΟΖ - Θύελλας Κ. Διμηνιού

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixy5Z8j1YRDsOE9I3PtsMppS05pRx1MI62gtX6Z59mA1rGajTpRXBUZ3mCTjlXDpWPxYxoAuKa-pG4okLLuBfM5MO2lJjKMt_ehH52lhv6dvWvmgkJB2luGJubVoihnw71fgw2XLR1k5o/s320/TENEATHS+2009-2010.jpg
Με τους αγώνες της 8ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα στην Α2 Κατηγορία Κορινθίας. Η αυλαία της αγωνιστικής το Σάββατο στην Αρχαία Κόρινθο και στον Συνοικισμό όπου Άρης Αρχαίας Κορίνθου και Κόρινθος ΄06 αντιμετοπίζουν Αετό Κρυονερίου και Εθνικό Ξυλοκερίζης, αντίστοιχα.
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριάκη με τον πρωτοπόρο Τενεάτη να δοκιμάζεται στον Άσσο κόντρ στον Ολυμπιακό Άσσου, την στιγμή που στο στάδιο του Βέλου ο ΑΟ Ζευγολατιού να αντιμετοπίζει σε ενδιαφέροντα αγώνα την Θύελλα Κάτω Διμηνιού. Στα Ροζενά ο Πανευρωστινιακός υποδέχεται την Προοδευτική Περιγιαλίου, ενώ επίκινδυνη έξοδο στον Άγιο Βασίλειο κάνει ο Ηρακλής Λεχαίου, στη κόντρα του με την τοπική Πρόοδο.
Στο Σολομό η τοπική ομάδα αγωνίζεται με τους Νέους Στιμάγκας, ενώ τέλος στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑ" ο Ισθμιακός επιζητά νίκη επί του Αετού Αγγελοκάστρου.

8η αγωνιστική
16-11-13 15:00
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ 
17-11-13 15:00
ΑΟ ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ 
 ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ

Η... μεγάλη ώρα της Εθνικής! Ελλάδα - Ρουμανία (21.45)

Η... μεγάλη ώρα της Εθνικής! Ελλάδα - Ρουμανία (21.45)
Η Εθνική Eλλάδος οραματίζεται την 3η συμμετοχή της σε τελική φάση Μουντιάλ και για να τα καταφέρει θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμανίας. Σήμερα στις 21.45 ( MEGA / OTE TV) στο κατάμεστο Γ. Καραϊσκάκης θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο βήμα και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης.
Το 2009 η Εθνική είχε βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, αφού χρειάστηκε τα μπαράζ για να περάσει στο Μουντιάλ. Τότε τα είχε καταφέρει με το... χρυσό γκολ του Σαλπιγγίδη στην Ουκρανία και είχε αγωνιστεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.
Το ίδιο θέλει να κάνει και τώρα κόντρα στην Ρουμανία. Το πρώτο ματς των δύο ομάδων είναι κομβικό και οι παίκτες του Σάντος θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το μηδέν και αν μπορέσουν να σκοράρουν για να πάρουν το προβάδισμα.

Ο Φερνάντο Σάντος έδωσε το σύνθημα για την πρόκριση στο Mundial της Βραζιλίας και θεωρεί υποχρεώση της «γαλανόλευκης» να υπερκεράσει το εμπόδιο των Ρουμάνων και να δώσει χαρά στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας στην ιστοσελίδα της FIFA δεν έκρυψε πως αισθάνεται Ελληνας, αναφέρθηκε στην «ταυτότητα» της Εθνικής ενώ μίλησε και για την κρίση που βιώνει η χώρα.

Ο Πορτογάλος αναμένεται να παρατάξει τους: Καρνέζη, Χολέμπας, Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Σιόβα, Κατσουράνη, Τζιόλη, Μανιάτη, Σαμαρά, Σαλπιγγίδη, Μήτρογλου. Θέση διεκδικεί ο Καραγκούνης

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν οι Ρουμάνοι ο «εκλέκτορας» της Εθνικής ανακοίνωσε την ενδεκάδα του ματς, στην οποία υπάρχει η έκπληξη στο δεξί φτερό πίσω από τον Μάρικα που θα συνιστά τη μοναδική επιθετική αιχμή της αντιπάλου της Εθνικής μας, αλλά και στη θέση του τερματοφύλακα.
Βάσει, λοιπόν, των όσων αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους οι Ρουμάνοι, ο Πιτούρκα θα εμπιστευθεί τον Λόμποντ και όχι τον Ταταρουσάνου κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα θα παίξουν οι Μάτελ, Γκόιαν, Γκάρντος και Ρατ.
Το δίδυμο στα αμυντικά χαφ θα είναι οι Λάζαρ και Μπουρτσεάνου, ενώ στην τριάδα πίσω από τον Μάρικα θα παίξει οι Νικολίτα (δεξιά), Στάνκου και Τανάσε (αριστερά), όπερ σημαίνει ότι θα μείνει εκτός τόσο ο δημιουργικός χαφ, Τόρχε όσο και ο εξαιρετικά φορμαρισμένος άσος της Στουτγκάρδης, Αλεξάντρου Μαξίμ.
Το ματς θα ξεκινήσει στις 21.45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το MEGA και τον OTE TV.

Ρεχάγκελ: Στο χέρι της Ελλάδας


otto-rehhagel-540x304
Tην πίστη του στις δυνατότητες της Εθνικής, ενόψει των αγώνων μπαράζ με τη Ρουμανία, εξέφρασε ο Οτο Ρεχάγκελ.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Δοκιμασία για τους πρωτοπόρους στη Β1 - Ντέρμπι στη Πουλίτσα στη Β2

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOf9FFz0bONbY79Al4Dl1nbOSF-xr4okHO658-I67K16IhqDZZIgEhf3_S1K8eqeEdCjoc3QSFeOkX2gD0VB0-a7s90JMPV0ycVCtTkULcl70-xbjAZFUDUhXBfvIzPnv5OHiwecZF7OC6/s1600/tarsina_1.jpg 
Με τους αγώνες της 8ης αγωνιστικής συνεχίζονται το Σαββατοκύριακό το πρωτάθλημα των 2 ομίλων στη Β κατηγορία Κορινθίας:

Β1 Κατηγορία
8η αγωνιστική
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ. - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΑΟ ΡΟΜΑ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Β2 Κατηγορία
8η αγωνιστική
16-11-13 15:00
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
17-11-13 11:00
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛ. - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ 
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 
ΡΕΠΟ ο ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ

Η Ολλανδέζα που αποθέωσε με το βιολί της τον Τσιτσάνη! - VIDEO

Η Ολλανδέζα που αποθέωσε με το βιολί της τον Τσιτσάνη! - VIDEO
 Το βίντεο είναι παλιό αλλά κάνει τον γύρο του κόσμου και όσοι δεν το έχουν δει θα βρεθούν μπροστα σε μια ευχάριστη έκπληξη. Μια Ολλανδέζα βιολονίστρια, η Εμι Στόρμς σε συναυλία κλασσικής μουσικής στο Ρότερνταμ έπαιξε με μαεστρία την Τσιγγάνα του Ραβέλ. Όμως το κοινό ήθελε κι άλλο... Και αποζημιώθηκε με... Τσιτσάνη!
Μετά το μπιζάρισμα, η Στόρμς 25 ετών, επέστρεψε στην σκηνή και όπως θα δείτε μόνη εκείνη με το βιολί της έπαιξε Τσιτσάνη!

Η Έμι Στομ, άρχισε τα μαθήματα βιολιού, σε ηλικία μόλις 5 ετών στη Βασιλική Μουσική Σχολή της Χάγης, από την οποία αποφοίτησε το 2010.

Η συναυλία, στην οποία ερμήνευσε "Τα Ωραία του Τσιτσάνη", έγινε το Φεβρουάριο του 2012 στο Ρότερνταμ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


newsit.gr

Ξεκληρίστηκε οικογένεια στο ναυάγιο της Λευκάδας - Αδέρφια τα 4 παιδάκια που πνίγηκαν μαζί με τον πατέρα τους

Ξεκληρίστηκε οικογένεια στο ναυάγιο της Λευκάδας - Αδέρφια τα 4 παιδάκια που πνίγηκαν μαζί με τον πατέρα τους - Συγκλονιστικό video από τις έρευνες και το θρήνο των επιζώντων
- Η Ιταλία ήταν ο τελικός προορισμός των μεταναστών που ναυάγησαν το πρωί ανοιχτά της Λευκάδας
- 12 άνθρωποι που παγιδεύτηκαν στο σκάφος έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και τέσσερα αδερφάκια
- Οι δουλέμποροι τους είχαν στοιβάξει σε ένα «καρυδότσουφλο» και τους είχαν υποσχεθεί να τους παραλάβει άλλο καράβι από την Πάλαιρο
- Πιθανότητα είναι μετανάστες από τη Συρία

Τη δική της Λαμπεντούζα (ξανά)«ζει» από το πρωί η Ελλάδα. Αυτή τη φορά δεν ήταν η θάλασσα στη Λέσβο που έγινε υγρός τάφος για δεκάδες μετανάστες. Τώρα, είναι η Λευκάδα. Η θαλάσσια περιοχή στην Πάλαιρο.

Τραγούδι στη μνήμη του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Πέρασαν 15 μέρες από την δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο και ακόμη καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα. Ωστόσο στη μνήμη των δύο παλικαριών γράφτηκε ενα τραγούδι.Οι δημιουργοί του τραγουδιού "ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ" αναφέρουν πως είναι Ελληνες πατριώτες, που δεν έχουν εξάρτηση από καμία κομματική γραμμή.
 Ακούστε το...


Διαβάστε τους στίχους του τραγουδιού

Λουλούδι φυτρώνει στην άκρη του δρόμου, το πότισαν δύο λεβέντες αετοί
Δεν θα μας λυγίσουν οι σφαίρες του τρόμου, από την Θυσία η νίκη θα ‘ρθει!
Μαζί μας θα ζείτε, Γιώργο – Μανώλη, μαζί στου αγώνα την πρώτη γραμμή
Για μία πατρίδα που θέλουμε όλοι, για μία Ελλάδα μεγάλη τρανή.

Παιδιά της φωτιάς , γενιά της ελπίδας, στου χρέους τον δρόμο και της τιμής
Δεν σας φοβίσαν οι εχθροί της πατρίδας, ποτέ δεν σας έριξαν κάτω στην γη
Μαζί μας θα ζείτε, Γιώργο – Μανώλη, μαζί στου αγώνα την πρώτη γραμμή
Για μία Πατρίδα που θέλουμε όλοι, για μία Ελλάδα μεγάλη τρανή.

Μαζί μας θα ζείτε, Γιώργο – Μανώλη, μαζί στον αγώνα για την λευτεριά
Η νύχτα βαθειά μα η ελπίδα φουντώνει, του εθνους η ανάσταση είναι κοντά

newsit.gr

Ο Σαμαράς πηγαίνει να δει τη Μέρκελ

D
Συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς την άλλη Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Καγκελαρία, ο Πρωθυπουργός έχει προσκληθεί σε γεύμα εργασίας από την καγκελάριο, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν κυρίως η ευρωπαϊκή πολιτική, διμερή θέματα, καθώς και η κατάσταση στην Ελλάδα.
Μετά το γεύμα εργασίας θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι αφορμή της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στο Βερολίνο αποτελεί η συμμετοχή και ομιλία του στο οικονομικό συνέδριο της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung».

Ο Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με την Καγκελάριο την πορεία του ελληνικού προγράμματος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες για να παρθούν άλλα οριζόντια μέτρα, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε αντίκτυπο στην πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα μπορέσει να δει και ποιες είναι οι προθέσεις της Μέρκελ για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.
Στο μεταξύ, την προηγουμένη, (Πέμπτη 21 Νοεμβρίου) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Πένι Πρίντζκερ, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα.

ysterografa.gr

Βούτσης: Υπάρχει θέμα με τον Τατσόπουλο

voutsis2
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο «Κόκκινο» δεν έκρυψε ότι υπάρχει θέμα με τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζει ο Πέτρος Τατσόπουλος με αφορμή την άποψή του για το σκίτσο του Χαντζόπουλου στα «Νέα».
«Δεν συμφωνώ με τον Πέτρο, σας το λέω ευθέως.Ο Πέτρος έχει μία αντίληψη, την εξής, η οποία είναι λάθος. Επί της ουσίας θα μιλήσω. Δεν θα πω μόνο για το πόσο θα έπρεπε να μην εκφράζει ενδεχομένως κάποιες απόψεις πριν τις συζητήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εγώ θέλω να πω και επί της ουσίας.
Έχει μια απολύτως λαθεμένη ο Πέτρος άποψη, ότι τάχα υπάρχει μια αριστερά, και μάλιστα η δικιά μας αριστερά, που έχει μια δυσανεξία σε σχέση με την ελευθερία έκφρασης.. Το εξέφρασε …και η Κική Δημουλά τότε που είχε πει για τα παγκάκια, το εξέφρασε για την Σώτη Τριανταφύλλου η οποία παραληρεί ανενδοιάστως την τελευταία τετραετία από έντυπα, από παντού, με στοχοποιημένο τον ΣΥΡΙΖΑ, το εκφράζει τώρα με τον γελοιογράφο τον Χατζόπουλο και άλλους. Είναι λάθος επί της ουσίας. Γιατί δεν υπάρχει χώρος που να είναι πιο ανοιχτός ουσιαστικά στην καλλιτεχνική έκφραση, στη δημιουργία κ.λπ. Παραβλέπει πλήρως λοιπόν ο Πέτρος ότι βρισκόμαστε σ΄ αυτόν τον πόλεμο που σας είπα. Δηλαδή δεν είναι κάποια έκφρασης μιας δημιουργικής σκέψης τα όρια και άρα μπορεί κανείς να το πάρει… Είναι μια στρατευμένη, κατόπιν υποδείξεως άποψη…
Υπάρχει θέμα και έχουμε μιλήσει τρεις φορές με τον Πέτρο τον Τατσόπουλο στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής ομάδας και έχουμε κάνει πολιτική και λειτουργική συζήτηση και την άλλη βδομάδα έχουμε και κοινοβουλευτική ομάδα την Τρίτη, οπωσδήποτε θα συζητήσουμε γι αυτό το ζήτημα. Μην έχετε καμιά αμφιβολία. Μακριά από μας αυτό που θα έλεγε κανείς καταστατικά μέτρα. Αλλά δεν είμαστε και, ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε πόλεμο, χρειάζεται η ελάχιστη ή και κάτι περισσότερο από την ελάχιστη συνοχή και αλληλεγγύη. Διότι κάπου χάνει κανείς και το νήμα της αλληλεγγύης. Και αν χαθεί αυτό, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.
ysterografa.gr

Παπούλιας: Διδακτικός ο τρόπος εξέργεσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου

papoulias
Τον ειρηνικό χαρακτήρα, χωρίς τη παραμικρή έκφραση βίας, των εξεγερμένων φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973, αναδεικνύει στο μήνυμά του για τα την επέτειο των σαράντα χρόνων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

«Θα επιλέξω φέτος να σταθώ στην τελευταία κραυγή των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου: “Είμαστε άοπλοι”. Ο αγώνας τους ήταν αποφασιστικός και δυναμικός αλλά ειρηνικός, δεν προέταξαν βία, υπέστησαν βία», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επισημαίνει πως «έδωσαν μια ηρωική μάχη για τη δημοκρατία, η οποία αποτελεί και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη νέα γενιά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, κατάφεραν να κερδίσουν παλλαϊκή αποδοχή και τον σεβασμό κάθε πολίτη».

Επίσης, ο κ. Παπούλιας επισημαίνει ότι επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πάντα μια ευκαιρία για συλλογική περίσκεψη και προσφέρεται για νέες αναγνώσεις μιας μεγάλης στιγμής της ελληνικής ιστορίας. «Είναι το γεγονός τόσο σημαντικό και τόσο πυκνό σε μηνύματα που μπορείς κάθε φορά να βλέπεις άλλες διαστάσεις και να ανακαλύπτεις το βάθος ενός έτσι κι αλλιώς συγκλονιστικού νοήματος».

Και καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Ο τρόπος με τον οποίο διεκδίκησαν την ελευθερία όλων μας και πήραν πάνω τους τη συλλογική υπόθεση είναι βαθιά διδακτικός- πέρασαν σαράντα χρόνια και ακόμη προκαλεί συγκίνηση και δέος η εικόνα των άοπλων μπροστά στα τανκς».

Η Πέιλιν ζήτησε… συγχώρεση από τον Πάπα Φραγκίσκο

Sarah-Palin-Tea-Party
Η πρώην Κυβερνήτης της Αλάσκα και υποψήφια Αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών στην προεδρική αναμέτρηση του 2008, Σάρα Πέιλιν, υποχρεώθηκε να ανασκευάσει μερικώς και να ζητήσει συγγνώμη από τον Πάπα Φραγκίσκο, για πρόσφατα επικριτικά σχόλια που έκανε με αποδέκτη τον Ποντίφικα.
Η Σάρα Πέιλιν, άλλοτε… εκλεκτή του Tea Party για την Προεδρία των ΗΠΑ, είχε επικρίνει τον Πάπα Φραγκίσκο για τη δημόσια ρητορική που αναπτύσσει, με περισσότερο φιλελεύθερες θέσεις από ό,τι η ίδια… αντέχει να ακούει, και τα σχόλιά της προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις.
Ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, και ενώ παρεμβάλλονται οι Ενδιάμεσες Εκλογές του 2014, η Σάρα Πέιλιν περιλαμβάνεται και πάλι μεταξύ των υποψηφίων να διεκδικήσουν το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με τη στήριξη των ακραίων του Tea Party,  αν και είναι προφανές ότι η… αύρα της έχει υποχωρήσει πλέον αισθητά.
ysterografa.gr

Η πρώτη φωτογραφία από τα γυρίσματα του νέου "Star Wars"

J.J.Abrams
Μπορεί το Επεισόδιο 7 του “Πολέμου των Άστρων” να απέχει ακόμη αρκετά από τη στιγμή που θα φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, και η παραγωγή να βρίσκεται στη φάση του casting των ηθοποιών που θα επιλεγούν, ο σκηνοθέτης J.J. Abrams ωστόσο δεν άντεξε στον πειρασμό, και δημοσίευσε μια φωτογραφία από τον χώρο όπου θα γίνονται γυρίσματα.
Στη φωτογραφία, ο J.J. Abrams και η πρόεδρος της “Lucasfilm” Kathleen Kennedy δέχτηκαν την επίσκεψη του πιο αγαπημένου πιθανότατα χαρακτήρα από το κινηματογραφικό έπος του “Πολέμου των Άστρων”, τον R2-D2.
Το 7ο επεισόδιο του “Star Wars”, πρώτο στα χέρια της “Disney”, και υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του J.J. Abrams, αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στις αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου του 2015.

ysterografa.gr

ΣτΕ: Δεν θα ξαναδιδάξει το μέλος της 17 Νοέμβρη Κωνσταντίνος Τέλιος


ste1Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την αίτηση του δασκάλου και μέλους της 17 Νοέμβρη Κων. Τέλιου, που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, με την οποία τέθηκε σε αργία (απόλυση) λόγω της συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση.
Ειδικότερα, το πρωτοβάθμιο αλλά και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του νομού Ρεθύμνου, τον Σεπτέμβριο του 2003 και το 2005, επέβαλε στον Κων. Τέλιο, ο οποίος υπηρετούσε σε Δημοτικό Σχολείο του Ρεθύμνου, την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.
Ο Κων. Τέλιος απολύθηκε λόγω της ένταξής του «από πολλών ετών, σε χρόνο που δεν έχει επακριβώς προσδιοριστεί, οπωσδήποτε, όμως, κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 1989 μέχρι την ημέρα της σύλληψής του την 20.7.2002, σε δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση, τα μέλη της οποίας συναποφάσισαν, επεδίωξαν και στην συνέχεια πραγμάτωσαν τη διάπραξη αδικημάτων».

Διαμάχη Άδωνη με Απ. Κακλαμάνη για τον… Βαξεβάνη

ÂÏÕËÇ - ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÔÏÕ Ó×ÅÄÉÏÕ ÍÏÌÏÕ ÔÏÕ ÕÐ. ÁÍÁÐÔÕÎÇÓ ÃÉÁ ÔÁ ÕÐÅÑ×ÑÅÙÌÅÍÁ ÍÏÉÊÏÊÕÑÉÁ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε… παρατηρήσεις στον Απόστολο Κακλαμάνη για το γεγονός ότι προτίμησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής να βγει στη ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη.
«Ο κ. Βαξεβάνης αλλοίωσε την λίστα και από την άλλη κατηγορούσε τον Βενιζελο. Ενας Απόστολος Κακλαμάνης δεν θα έπρεπε να πάει στο Βαξεβάνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας μιλώντας στη Βουλή για να του απαντήσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ:
«Επιμένει ο υπουργός να μου απευθύνει σύσταση ότι ένας … Κακλαμάνης δεν μπορεί να δίνει συνέντευξη στον Βαξεβάνη! Είναι από τα ζητήματα που όταν απευθύνονται σε κάποιο πρόσωπο το θίγουν εξ αντικειμένου. Για φανταστείτε τι θα γινόταν αν σας έλεγα και εγώ σε ποια κανάλια πρέπει να βγαίνετε και σε ποια όχι».
Στην συζήτηση ενεπλάκη και ο προεδρεύων της Ολομέλειας Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος εξέφρασε την δυσφορία του για τον υπουργό λέγοντας «κ .Γεωργιάδη εκπροσωπείται την εκτελεστική εξουσία σε χώρο που ανήκει στην νομοθετική. Ήρθατε για να ελεγχθείτε… να είναι πιο προσεκτικός ο υπουργός όταν προχωρά σε αξιολογικές κρίσεις για έλληνες πολίτες. Αντιλαμβάνομαι ότι η επικοινωνία μας κ. Γεωργιάδη είναι δύσκολη…».
Ο κ. Γεωργιάδης του υπενθύμισε ότι «όταν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβαιναν στο Βήμα της Ολομέλειας και αναφέρονταν στη γυναίκα μου την κυρία Μανωλίδου για το αν είναι στη λίστα ή όταν ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε επιχειρηματίες δεν σας είδα να κάνετε συστάσεις. Το σχόλιά σας είναι έωλο και προσβλητικό».

ysterografa.gr

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου Γέφυρα Τζάνε – Έξοδος Καλαμακίου, του οδικού άξονα Ριζόμυλος – Κορώνη

Εμφάνιση DSC_2994[1].jpg


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την ανάδοχο εργοληπτική εταιρεία η σύμβαση για την κατασκευή του Τμήματος Γέφυρα Τζάνε – Έξοδος Καλαμακίου, του οδικού άξονα Ριζόμυλος – Κορώνη, με προϋπολογισμό 15.211.969 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης το Μάιο του 2015.
«Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και ειδικότερα της Μεσσηνίας, εφόσον πρόκειται για μια περιοχή με ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά στους τομείς του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Σταύρος Μπένος – Πέτρος Τατούλης, Κοινό όραμα για την Πελοπόννησο και τον πολιτισμό της

Εμφάνιση DSC02312 (1).jpg


Τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών με σημείο αναφοράς τα αρχαία θέατρα της Πελοποννήσου αποφάσισαν  από κοινού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013.
Ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Μπένος από την πλευρά του δήλωσε «με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη έχουμε κοινό όραμα για την Πελοπόννησο και τον πολιτισμό της» και έθεσε στη διάθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου κάθε δυνατή συνδρομή γιθα την ευόδωση ενός τέτοιου προγράμματος «το οποίο ως σκοπό έχει τη διασύνδεση των μνημείων με την τοπική και περιφερειακή οικονομία».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης από την πλευρά του δήλωσε ότι «το διεθνές κύρος του κ. Μπένου σε συνδυασμό με τον πολιτισμό της Πελοποννήσου και την εξωστρέφεια που ως Περιφέρεια έχουμε αναπτύξει έχουν ως  αποτέλεσμα τη δυναμική μας παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γεγονός αυτό προσδίδει τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως πολλάκις έχω επισημάνει στην Πελοπόννησο ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε ότι καλύτερο για τον τόπο μας, χωρίς να περιμένουμε κανένα να μας σώσει».
Βασική κατεύθυνση του προγράμματος είναι η δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών σε όλη την Πελοπόννησο, οι οποίες θα ενώσουν τα αρχαία θέατρά της, αξιοποιώντας παράλληλα τον τουριστικό και αναπτυξιακό τους χαρακτήρα, μέσω της διασύνδεσης με την τοπική κοινωνία και οικονομία

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2013 - ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ « ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ »



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
http://2dim-lagkad.thess.sch.gr/images/x.jpg


Η εξέγερση της φοιτητικής νεολαίας, την 17η  Νοέμβριου 1973, η οποία προκάλεσε την ανατροπή της 7χρονης δικτατορίας και τελικώς τη νίκη της δημοκρατίας, σηματοδότησε μια νέα εποχή με αξίες και κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Οι διεκδικήσεις του 1973, σε μια εποχή γενικευμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αναδεικνύουν 40 χρόνια μετά, τα ιδεολογικά προτάγματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε επίκαιρες απαιτήσεις:

Ø  Για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που οδηγούν σε ύφεση και εξαθλίωση της κοινωνίας
Ø  Για την υπεράσπιση δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, όπως η δημόσια περιουσία, υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση
Ø  Για τη διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και η ελληνική κοινωνία, έχουν υποχρέωση να αντισταθούν ενωμένοι σε αλλότρια συμφέροντα, που πλήττουν τη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή και την εθνική κυριαρχία.
Σήμερα 40 χρόνια μετά, τιμούμε όλους τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, όχι μόνο για τις ζωές που θυσίασαν, αλλά και για τις αξίες και τα ιδανικά που αγωνίστηκαν, τα οποία πάντα θα αποτελούν, ειδικότερα για τη νέα γενιά, την αφετηρία για ένα καλύτερο μέλλον με δικαιοσύνη, κοινωνική πρόοδο και ασφάλεια.

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα του διαδικτύου: Τι να μην κάνετε όταν σερφάρετε

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα του διαδικτύου: Τι να μην κάνετε όταν σερφάρετε

O τρόπος που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την επαγγελματική αλλά και την προσωπική μας ζωή. Ποια είναι λοιπόν τα «θανάσιμα αμαρτήματα» που πρέπει να αποφεύγουμε όταν σερφάρουμε.
Ο Μάικ Μάρβει, διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού κινητής τηλεφωνίας vipOrbit προειδοποιεί ότι ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετικά ισχυρά και χρήσιμα στη κοινωνική ζωή, θα μπορούν επίσης να βλάψουν την ικανότητά σας να δημιουργήσετε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις, αν δεν το χρησιμοποιήσετε σωστά.
Προκειμένου να διευκρινίσει τον σωστό τρόπο διαδικτυακής συμπεριφοράς, μεταφέρει τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα που παρουσιάζονται στην Κόλαση του Δάντη και τα προσαρμόζει στη σύγχρονη εποχή, δημιουργώντας τα «7 θανάσιμα αμαρτήματα του διαδικτύου»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



http://micro-kosmos.uoa.gr/gr/magazine/ergasies_foititon/ettap/cyprus/cyprus/images/xartis.jpg 
Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα έκλεισαν 30 χρόνια από τη μονομερή και παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο Βόρειο τμήμα της Κύπρου, από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις. Είχαμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τότε...

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα να γίνουν επιτέλους σεβαστές όλες οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε να αποκατασταθεί η διεθνής έννομη τάξη.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όμως, δεν μπορούν, σε αυτή τη μαύρη επέτειο, να μην προβληματιστούν έντονα και από το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα δεχθεί στην Αθήνα για πρώτη φορά σε αυτά τα 30 χρόνια, από το  ψευδοκράτος, αξιωματούχους των τουρκοκυπριακών κατοχικών δυνάμεων, με ταυτόχρονη επίσκεψη αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Άγκυρα.

Η μυστική διπλωματία του πρωθυπουργού στο Κατάρ με τον Ταγίπ Ερντογάν και οι καλοκαιρινές συζητήσεις του στο Λευκό Οίκο, αλλά και οι αντίστοιχες μυστικές διαβουλεύσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είναι ολοφάνερο πλέον ότι μετά το πατριωτικό ΟΧΙ του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, έχουν δρομολογήσει την παράδοση της Κύπρου σε ένα σχέδιο Ανάν ΙΙ.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ξεχνάμε και δεν παραδίδουμε την Κύπρο».