Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Θλίψη για τον θάνατο της Πόλυ Πάνου εκφράζει ο πολιτικός κόσμος

Θλίψη για τον θάνατο της Πόλυ Πάνου εκφράζει ο πολιτικός κόσμος
 Τη θλίψη του για τον θάνατο της Πόλυ Πάνου εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

«Αγαπήθηκε όπως κάθε πηγαίος καλλιτέχνης που ξεκινά από τον λαό και επιστρέφει σε αυτόν ανόθευτος» ανέφερε σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Η φωνή της Πόλυ Πάνου υπήρξε από τις πλέον χαρακτηριστικές, τις πιο εκφραστικές του λαϊκού μας τραγουδιού στις πιο γνήσιες στιγμές του» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο της λαϊκής τραγουδίστριας.

«Η ίδια αγαπήθηκε όπως κάθε πηγαίος καλλιτέχνης που ξεκινά από το λαό και επιστρέφει σ’ αυτόν ανόθευτος, με τα δώρα που του εμπιστεύθηκαν σημαντικοί δημιουργοί. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της» πρόσθεσε.


«Μία γνήσια, αυθεντικά λαϊκή φωνή, που αγαπήθηκε όσο λίγες από τον κόσμο, σίγησε σήμερα. Εκφράζουμε τη λύπη μας και απευθύνουμε τα  θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια της Πόλυς Πάνου» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
«Σήμερα χάσαμε μια σπουδαία καλλιτέχνιδα και αγαπημένη λαϊκή ερμηνεύτρια, την Πόλυ Πάνου. Εξαίρετη ως άνθρωπος και μοναδική στο είδος της, υπήρξε για πολλά χρόνια  σύντροφος σε πολλές χαρές και λύπες της ζωής μας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Η απώλειά της θα είναι δυσαναπλήρωτη στο χώρο του λαϊκού πενταγράμμου. Εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους δικούς της ανθρώπους» πρόσθεσε.
Τα θερμά συλλυπητήρια του ΚΚΕ στην οικογένεια και τους οικείους της Πόλυ Πάνου, εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.
«Θα μείνει αξέχαστη για την πραγματικά λαϊκή φωνή της, την απλότητα και το ήθος που τη διέκρινε. Ήταν πολύ μεγάλη η προσφορά της στο λαϊκό τραγούδι» τονίζει η ανακοίνωση.

Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά η ΝΔ με 1,2%

Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά η ΝΔ με 1,2%

Προβάδισμα 1,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα "Παραπολιτικά".
Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση  ψήφου με 21,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 20,3%.
Τρίτη κόμμα  αναδεικνύεται στη δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή με 6,7 %, ποσοστό όμως μειωμένο σε σχέση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις.
Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,7% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%.
Επίσης, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση οι απώλειες της Χρυσής Αυγής φτάνουν στο 4,1% μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι, με το 68% των πολιτών να λέει ότι έχει άμεση σχέση με το φόνο.
Παράλληλα, το 60% χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση, ενώ το 77%, τη θεωρεί φασιστικό κόμμα.

 enikos.gr

Αντισυνταγματική η τακτοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς - Απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ

Αντισυνταγματική η τακτοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς
 
Αθήνα
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε αντισυνταγματική την τακτοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς με «πάγωμα» της κατεδάφισής τους για 30 χρόνια (αφού καταβληθεί το σχετικό πρόστιμο), όπως επίσης έκρινε αντισυνταγματικό στο σύνολό του το σχετικό νόμο 4014/2011.
Με νεότερο νόμο επήλθαν τροποποιήσεις στο καθεστώς των αυθαιρέτων (Ν.4014/2011). Επίσης, κατά το πρόσφατο παρελθόν η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει αντισυνταγματική την παλαιότερη προσπάθεια (παλαιό νομοθετικό πλαίσιο) νομιμοποίησης των αυθαιρέτων
Η Ολομέλεια των συμβούλων της Επικρατείας έκρινε κατά πλειοψηφία ότι ο Ν.4014/2011 είναι αντίθετος στο άρθρο 24 παράγραφος 2 του Συντάγματος που προστατεύει το περιβάλλον, τον ορθολογικό πολεοδομικό σχεδιασμό, το οικιστικό περιβάλλον, κ.λπ.
Συγκεκριμένα, οι δικαστές έκριναν ότι οι ρυθμίσεις του επίμαχου άρθρου 24 του νόμου 4014/2011 έχουν ως συνέπεια «να ανατρέπεται και σε κάθε περίπτωση να νοθεύεται, ο επιβαλλόμενος από το άρθρο 24 του Συντάγματος ορθολογικός πολεοδομικός σχεδιασμός και να επέρχεται αλλοίωση της λειτουργικότητας των οικισμών και επιδείνωση των όρων διαβιώσεως των κατοίκων».
Ακόμη, επισημαίνουν οι δικαστές ότι δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις που δημιουργούνται από το συγκεκριμένο νόμο δεν αναιρούνται από την πρόβλεψη ότι το ειδικό πρόστιμό που επιβάλλεται για το «πάγωμα» της κατεδάφισής τους περιέρχεται στο «Πράσινο Ταμείο».
Εξάλλου, συνεχίζει η Ολομέλεια του ΣτΕ, «οι εισπρακτικοί και λοιποί σκοποί δεν θα ήταν δυνατόν να θεμελιώσουν λόγο δημοσίου συμφέροντος που θα δικαιολογούν τη θέσπιση ρυθμίσεων με ευρύτερες συνέπειες σε βάρος του περιβάλλοντος όπως είναι οι ρυθμίσεις» του επίμαχου νόμου.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει κάτοικοι του Αμαρουσίου Αττικής, της Φθιώτιδος, Θεσπρωτίας, κ.λπ. οι οποίοι ζητούσαν επίσης την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που καθορίζουν τις διαδικασίες είσπραξης και απόδοσης του ειδικού παραβόλου-προστίμου στο «Πράσινο Ταμείο».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χ. Αθανασίου σε Κ. Παπούλια: Έτοιμο είναι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

 
Την ανησυχία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια για τα φαινόμενα βίας και την αναβίωση του ναζισμού μετέφερε, μετά το τέλος της συνάντησής τους ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σχετικά με τα τελευταία γεγονότα».

Ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε πως διαβεβαίωσε τον κ. Παπούλια ότι «έχει επιστρατευτεί όλο το νομικό οπλοστάσιο, το οποίο είναι επαρκές και η Δικαιοσύνη κινείται με ταχείς ρυθμούς». «Ελπίζω» πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης «ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα, καθώς την έρευνα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρακολουθεί στενά η εισαγγελέας».

Σε ερώτηση αναφορικά με το πότε θα κατατεθεί στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Αθανασίου είπε ότι είναι σχεδόν έτοιμο και με την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, θα κατατεθεί.

Φωτό που σαρώνει: Ο Γιάγκος Δράκος, η Βίρνα, η αστυνομία και οι Ναζί

Φωτό που σαρώνει: Ο Γιάγκος Δράκος, η Βίρνα, η αστυνομία και οι Ναζί!


Έμεινε στην ελληνική τηλεοπτική ιστορία, ως ο άνθρωπος που έκανε συνεχόμενα την ίδια ερώτηση, μην μπορώντας να πιστέψει την απάντηση που έπαιρνε!

Τα trolls των social media, «ξέθαψαν» τον Γιάγκο Δράκο της τηλεοπτικής σειράς «Λάμψη» και τον έβαλαν για τα... καλά στο κλίμα της επικαιρότητας.

Έτσι, ο πρόεδρος της εταιρίας «Τζάιαντ», δεν μπορεί να πιστέψει τη Βίρνα, όταν εκείνη του δηλώνει πως «η αστυνομία συνεργάζεται με τους Ναζί».

Κάντε κλικ και δείτε την εικόνα κάνει τον γύρο των social media...

ΔΕΙΤΕ : ΕΔΩ

patragossipnewsblog.blogspot.gr

Σε... επτά γραμμές απάντησε ο Δένδιας στον Κασιδιάρη για τη συνοδεία του Τσίπρα

dendias-nikos
Σύμφωνη με τα προβλεπόμενα ήταν η διάθεση αστυνομικών, αλλά και η διοικητική υποστήριξη, σε πρόσφατη περιοδεία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, όπως προκύπτει ξεκάθαρα από έγγραφη απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης στην οποία επικαλείτο φωτογραφία που δημοσιεύθηκε σε Κυριακάτικη Εφημερίδα, καταγγέλλοντας ότι «οι αστυνομικοί συνοδοί του κ. Τσίπρα εκτελούσαν χρέη αχθοφόρου» και με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο πρέπει να αντικατασταθούν.

Σε μόλις επτά γραμμές, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απαντά στον κ. Κασιδιάρη ότι «κατά την αναφερόμενη στην ερώτηση του βουλευτή περιοδεία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διατέθηκε, για την ασφάλεια του, ο προβλεπόμενος από την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 5 του ΠΔ 100/2012) αριθμός αστυνομικών, και ο απαιτούμενος υλικοτεχνικός εξοπλισμός και μηχανοκίνητα μέσα. Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού εντάχθηκε και η διοικητική υποστήριξη, στην οποία συμπεριελήφθη και η μεταφορά, από το εν λόγω προσωπικό, του εξοπλισμού της συνοδευτικής ομάδας ασφαλείας».

υστερογραφα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ASSOCIATED PRESS ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κ. Γ. ΔΕΔΕ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1415f6683606c0b8&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380301988541&sads=xheSwBlA-ev9FsgYcerFvI4AA7U  
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, υποδέχτηκε στο Γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, τον δημοσιογράφο κ. Ντέρεκ Γατόπουλο, του έγκριτου ειδησεογραφικού πρακτορείου των ΗΠΑ, Associated Press. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του κ. Δέδε στον Ελληνοσκωτζέζο δημοσιογράφο.
Σκοπός της συνάντησης με τον Αντιπεριφερειάρχη, ήταν η συλλογή πληροφοριών, εικόνων κι εμπειριών για την πραγματοποίηση ντοκιμαντέρ προβολής του Νομού Κορινθίας στις Η.Π.Α. και άλλες χώρες του εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Δέδες ενημέρωσε το δημοσιογράφο για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού και τις τουριστικές του δυνατότητες και απάντησε σε ερωτήσεις του κ. Γατόπουλου σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κορινθίας και με όλα τα είδη του τουρισμού που αναπτύσσονται στο Νομό. Στην ατζέντα, ο έγκριτος δημοσιογράφος έθεσε ψηλά το ζήτημα του πολιτιστικού τουρισμού και ο ίδιος μετά τη συνάντηση, αναχώρησε για τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, σύμφωνα με πρόγραμμα που κατάρτισε για τον σκοπό αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Ο κ. Δέδες, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του γιατί πλέον παίρνει σάρκα και οστά η εντατική προβολή της Κορινθίας στο εξωτερικό, μέσω της επίσκεψης και ξενάγησης πολυάριθμων αντιπροσωπειών τουριστικών πρακτόρων, ξένων δημοσιογράφων και Αξιωματούχων στο Νομό, με τη διαφήμιση και προώθηση της Κορινθίας, με τρόπο εντελώς ανέξοδο, σε έγκριτα Διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA TOY EOT

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.jpg

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27
Σεπτεμβρίου, έχει φέτος θέμα «Τουρισμός και Νερό : Προστασία του
κοινού μας μέλλοντος».
Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, ως η αρχαιότερη ελληνική
Λουτρόπολη συμμετέχει σε αυτόν τον εορτασμό, μέσα από την καμπάνια του
Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), η οποία πραγματοποιείται
διαδικτυακά στο Pinterest με εικόνες από όλη την Ελλάδα και θέμα το νερό
( http://www.pinterest.com/visitgreecegr/world-tourism-day-2013/ ).
Εικόνες όπως οι Δημοτικές Ιαματικές Πηγές, το Υδροθεραπευτήριο Loutraki
Thermal Spa, οι καταρράκτες, ο Ισθμός, η Λίμνη της Βουλιαγμένης, η παραλία
των Αγίων Θεόδωρων (η οποία για πρώτη φορά πήρε τη Γαλάζια Σημαία για
το 2013) και πολλοί άλλοι προορισμοί του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων
Θεοδώρων, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την καμπάνια του ΕΟΤ, η
οποία είναι αφιερωμένη στο νερό!