Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Βούλτεψη: "Δεν θα περνάω εγώ από έλεγχο για να σπάει πλάκα η Χρυσή Αυγή"



 Απάντηση στο γιατί αρνήθηκε το πρωί να γίνει έλεγχος στα προσωπικά της αντικείμενα όπως έχει δώσει εντολή ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έδωσε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.
"Εγω μπαίνω και βγαίνω δέκα φορές στη Βουλή. Δεν θα περνάω κάθε φορά από έλεγχο για να σπάει πλάκα η Χρυσή Αυγή", είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι δεν έχει άδεια οπλοφορίας, οπότε δεν υπάρχει λόγος να της γίνεται έλεγχος.

Κάποιοι λένε ότι με την άρνησή της η κα Βούλτεψη, ρίχνει νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής...
Το περιστατικό το πρωί, έγινε ως εξής:

Φτάνοντας στην πύλη, ο αστυνομικός, ζήτησε από την κα Βούλτεψη να κάνει έλεγχο στην τσάντα της.
Εκείνη αρνήθηκε και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Αστυνομικός: Ξέρετε, ισχύει το μέτρο
Σοφία Βούλτεψη: Να ξεισχύσει

Οπως ορίζουν τα μέτρα που εξήγγειλε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης για την οπλοφορία, ο αστυνομικός, ετοιμάζει αναφορά για να την παραδώσει στον φρούραρχο.
Ο αστυνομικός σημειώνεται ότι δεν μπορούσε να επιμείνει αφού απαγορεύεται η έρευνα σε προσωπικά αντικείμενα βουλευτή αν αυτός αρνηθεί.

newsit.gr

Οι ομάδες της νέας Γ' Εθνικής

Τα μπαράζ ανόδου στην Γ' Εθνική  

Τα εισιτήριά τους για τη Γ' Εθνική της νέας περιόδου «σφράγισαν» χθες εννέα ομάδες, ενώ Ηρακλής Αμμουδιάς και Δόξα Πενταλόφου (που ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου) θα λύσουν τις διαφορές τους σε νέο αγώνα μπαράζ, σε ουδέτερη έδρα,. Οι ομάδες που πήραν την άνοδο μετά τα χθεσινά ματς (τα τελευταία της σειράς) είναι η Καστοριά (πήρε χρυσό βαθμό στην έδρα του Μέγα Αλέξανδρου Αρδάσσας), η Πρέβεζα (συνέτριψε τον Σκούφα με 5-0), ο Θεσπρωτός (2-1 εκτός έδρας τον ΟΦΑΜ), ο Νέστος Χρυσούπολης (2-1 τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου), τα Μουδανιά (2-1 τον Αχιλλέα Νεοκάστρου), η Θύελλα Ραφήνας (2-0 τον ΠΑΟ Λουτρακίου στο ντέρμπι), ο Αγιος Νικολάος (1-1 με τον Ψηλορείτη) ο Μαχητής Τερψιθέας (1-0 τον ΑΟ Μυρίνης) και η Μύκονος (2-1 τον Κανάρη). Θυμίζουμε πως νωρίτερα είχαν πανηγυρίσει την άνοδο οι Δόξα Βύρωνα, ΠΑΟ Βάρδας, Μεσσηνιακός και Κύμη

Αλλάζει από το 2015 ο τρόπος που θα υπολογίζονται οι συντάξεις σε ιδιωτικό τομέα και δημόσιο

Αλλάζει από το 2015 ο τρόπος που θα υπολογίζονται οι συντάξεις σε ιδιωτικό τομέα και δημόσιο
Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζονται οι συντάξεις στα κύρια ταμεία ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στο δημόσιο, αναμένεται πως θα γίνουν το 2015. Με τις αλλαγές, οι συντάξεις θα υπολογίζονται με μεικτό σύστημα βασικής και αναλογικής σύνταξης, κάτι που θα οδηγήσει σε μείωση των παροχών των ασφαλισμένων.
Ο αλλαγές αυτές, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους τα «Νέα», θα γίνουν στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου Λοβέρδου-Κουτρουμάνη (3863/2010) που αλλάζει ριζικά τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Η αλλαγή ξεκινά από το 2015, αλλά για όσους συνταξιοδοτηθούν από το έτος αυτό και μετά θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα αναδρομικά και για το διάστημα 2011-2015. Το τελικό ποσό της σύνταξης θα διαμορφώνεται από τη βασική σύνταξη και από την αναλογική σύνταξη.
Αναλυτικά:
Η εφαρμογή της βασικής σύνταξης ξεκινά από το 2015 και το ύψος της θα είναι στα 360 ευρώ, δηλαδή όσο είναι σήμερα η προνοιακή σύνταξη του ΟΓΑ.
Για τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο του εργασιακού βίου.
Το ποσοστό αναπλήρωσης για κάθε έτος ασφάλισης θα διαμορφώνεται με έναν συντελεστή που ξεκινά από το 0,8% κατά το πρώτο έτος ασφάλισης και κλιμακώνεται, στο 40ό και ως το 50ό έτος, στο 1,5%.
Σημειώνεται ότι σήμερα το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 2%.
Μεταβατικό διάστημα
Ωστόσο, θα υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα για όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά. Συγκεκριμένα, για έτη ασφάλισης από το 2011 και μετά θα δίνεται αναλογία της σύνταξης ίση με το πηλίκον των ετών που διήνυσε μετά την ημερομηνία αυτή δια του συνόλου των ετών ασφάλισής του.
Η βασική και η αναλογική σύνταξη θα δίνονται για 12 μήνες τον χρόνο, δηλαδή δεν θα χορηγείται 13η και 14η σύνταξη.
Το ποσοστό αναπλήρωσης μαζί με τα βασική σύνταξη, κατά το υπουργείο Εργασίας, θα φτάνει στο 64% των συντάξιμων αποδοχών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα σημερινά ποσοστά αναπλήρωσης κυμαίνονται σε αρκετά μεγαλύτερα επίπεδα, από 75% και άνω των συντάξιμων αποδοχών και σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν και το 100%.
Η μείωση που θα προέλθει στις συντάξεις κατά το υπουργείο είναι μεσοσταθμικά γύρω στο 7%, ωστόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για μειώσεις που θα φτάνουν έως και το 30%.
Οι μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές θα υπολογίζονται με τον εξής τρόπο: Είναι ίσες με το πηλίκον των μηνιαίων αποδοχών όλου του εργασιακού βίου δια του αριθμού όλων των μηνών απασχόλησης.
Στη διαμόρφωση των αποδοχών λαμβάνονται υπόψη 12 μήνες τον χρόνο.
Δηλαδή για τις συντάξιμες αποδοχές δεν συμπεριλαμβάνονται τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας.
Αυτές οι αποδοχές θα προσαυξάνονται με βάση τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή, ενώ θα προστίθεται και ένας "συντελεστής ωρίμασης".
Με τον τρόπο αυτόν θα επιχειρείται η επικαιροποίηση των αμοιβών των παλαιών ετών ασφάλισης. Η κατώτατη σύνταξη θα είναι το άθροισμα των ποσών της βασικής και της αναλογικής σύνταξης λόγω γήρατος για χρόνο ασφάλισης τουλάχιστον 15 ετών, ενώ δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού που αντιστοιχεί σε 15 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη κατά το έτος 2015.

eklogika.gr

«Το αντιμνημονιακό μέτωπο κρύβει τη Χρυσή Αυγή» είπε ο Βενιζέλος

«Το αντιμνημονιακό μέτωπο κρύβει τη Χρυσή Αυγή» είπε ο ΒενιζέλοςΤο μέτωπο «Μνημονιακοί» -«αντιμνημονιακοί», είπε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς, «κρύβει το κωμικοτραγικό σχήμα της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων ως πρόταση διακυβέρνησης της χώρας και εξόδου από την κρίση. Το χειρότερο όμως είναι ότι κρύβει την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής μέσα στο αντιμνημονιακό μέτωπο ως αντιπολιτευόμενη δύναμη στη Βουλή». Ο πρόεδρος του μίλησε επίσης για τη στάση των κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ , των πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που «έριξαν τον Γ. Παπανδρέου», τους κακούς «δεσμούς» εξουσίας του ΠΑΣΟΚ και τις «μικροαλαζονείες» «δείχνοντας» τη ΔΗΜΑΡ...

Τουρκία: Νέες συμπλοκές, η στάση των ελληνικών κομμάτων και κατασκοπία...

Τουρκία: Νέες συμπλοκές, η στάση των ελληνικών κομμάτων και κατασκοπία...Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των διαδηλωτών στην Τουρκία. Ως «κακό παράδειγμα» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν! Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των Τούρκων διαδηλωτών εκφράζουν στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ο.Π. Οι ΑΝ.ΕΛ εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την «αθέατη «εμπλοκή» στα γεγονότα του Τουρκικού στρατού»! Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει μια πολύ περίεργη ιστορία «εξυπηρέτησης» των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας που θυμίζει θρίλερ κατασκοπίας! Η ΕΛΑΣ διαψεύδει, ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπαντά, στο «παιχνίδι» μπαίνουν και Ο.Π...Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα. Στην Τουρκία, οι κινητοποιήσεις παίρνουν χαρακτήρα αντικυβερνητικό, ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε σήμερα ενώ ο πρ όεδρος της χώρας κ. Γκιούλ δήλωσε...

eklogika.gr

Reuters: Ένας νεκρός στην Κωνσταντινούπολη

Istanbul-unrest
Για έναν νεκρό στη Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο των σφοδρών επεισοδίων των τελευταίων ημερών μιλάει το πρακτορείο “Reuters”,  με σχετικό τηλεγράφημά του.
Σύμφωνα με το “Reuters”, ο νεκρός ήταν ηλικίας 20 ετών, και έχασε τη ζωή του όταν ένα ταξί, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε πάνω στον ίδιο και άλλους διαδηλωτές.

Ο Μητσοτάκης καταγγέλλει τον Διαμαντόπουλο για το νέο βιβλίο

Konstantinos-Mitsotakis
Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαψεύδει με δήλωσή του φράσεις που του αποδίδει ο καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος, στο νέο βιβλίο το οποίο κυκλοφορεί με τίτλο “Το πορτρέτο ενός ηγέτη – Από την ιστορία του Μητσοτάκη στον Μητσοτάκη της ιστορίας”.
Αποσπάσματα του βιβλίου προδημοσιεύτηκαν χθες στην εφημερίδα “Real News” του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου, και περιλαμβάνουν κρίσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για μια σειρά από πολιτικά πρόσωπα, όπως τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Γιώργο Σουφλιά και πολλούς άλλους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το βιβλίο απηχεί προφανώς τις απόψεις του συγγραφέα, δηλώνει υπέρμαχος της ελευθερίας της έκφρασης, και σημειώνει ότι θα ήταν ο τελευταίος που θα προχωρούσε σε σχετικά σχόλια.
Επισημαίνει ωστόσο τα εξής: “Θέλω όμως να κάνω δύο επισημάνσεις: Πρώτον, είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό να χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από ιδιωτικές συνομιλίες, χωρίς καν τη δική μου γνώση. Δεύτερον, αρκετά από αυτά που μου αποδίδει ο συγγραφέας, είτε δεν έχουν αποδοθεί σωστά, είτε δεν τα έχω πει καθόλου.
Ο συγγραφέας πέφτει στην παγίδα να αποδώσει τα «λεγόμενά» μου με τέτοιον τρόπο, ώστε να υποστηρίξει την ήδη διαμορφωμένη άποψη που έχει για το πρόσωπό μου”, καταλήγει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Με ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης, νέος εκπρόσωπος τύπου του κόμματος ορίσθηκε ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος. Έχει γεννηθεί στις 4 Οκτωβρίου του 1973 στην Αθήνα και κατοικεί στη Γλυφάδα.  Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Heriot-Watt του Εδιμβούργου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ανάλυση επενδυτικών κινδύνων και στα χρηματοοικονομικά από το πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου.
Εργάσθηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PwC) και το 2002 ίδρυσε μαζί με τους συνεργάτες του την Hellastat A.E., την Ελληνική Εταιρεία Στατιστικών & Οικονομικών Πληροφοριών, η οποία έχει ως αντικείμενο εργασιών την παροχή επιχειρηματικής πληροφόρησης και την ανάπτυξη εφαρμογών αξιολόγησης πιστωτικών κινδύνων.
Ο Π. Μιχαλόπουλος είναι μέλος της PRMIA (Professional Risk Managers International Association), αναπληρωματικό μέλος του γενικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ, Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας και μέλος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών. Είναι εκλεγμένο μέλος της Διοικούσας και της Κεντρικής Επιτροπής της Δράσης.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δίδυμων αγοριών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ κ. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ "ΜΠΑΤΣΟΥΣ"

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ιδίου του κ. Αλ. Τσίπρα, που έχει αποκαλέσει τους αστυνομικούς “μπάτσους”, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τον κ. Βούτση, που αποκάλεσε “μπάτσους” τους Έλληνες αστυνομικούς, ήρθε και το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης να “διευκρινίσει” ότι ο χαρακτηρισμός αναφέρεται κυρίως στα ΜΑΤ...
Ο κ. Τσίπρας δεν έχει αποδοκιμάσει τα στελέχη του, μια που και ο ίδιος θεωρεί τους αστυνομικούς “μπάτσους”!
Και για του λόγου το αληθές: http://www.veoh.com/watch/v2650414G8Zp3mn6
 (χρόνος: 59:07, ON CAMERA Αλ. Τσίπρας “Μετά δε θα μας σώνουν ούτε οι κάμερες ούτε η καταστολή ούτε οι οπλισμένοι μπάτσοι σε κάθε γωνία, σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο”).
Ευχόμαστε, έστω και τώρα, να συνετιστούν στο ΣΥΡΙΖΑ».

Πέτρος Τατούλης: Η μοναδική σανίδα σωτηρίας της χώρας είναι η ισορροπία ανάμεσα στα ιδιωτικά συμφέροντα και στις συλλογικές αξίες που πετύχαμε στην Πελοπόννησο.

Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην εφημερίδα «Αναγνώστης Πελοποννήσου»
  • Τις αυθεντίες που στειρώνουν τη νεανική σκέψη έχουμε να αντιπαλέψουμε. Όπως έχουμε να αντιπαλέψουμε και τις φόρμες.
  • Αυτό που πετύχαμε στην Αρκαδία επί μια 20ετία, αφού οι πολιτικοί μου φίλοι προέρχονταν από κάθε κομματικό χώρο, το κάναμε πράξη και σε επίπεδο περιφερειακής διοίκησης με το ανεξάρτητο και ακομμάτιστο σχήμα που επικράτησε στις προηγούμενες εκλογές. Αυτό το μοντέλο θα το δούμε με βεβαιότητα να εφαρμόζεται παντού στη χώρα.
  • Οι εχθροί μου ποτέ δεν καθόρισαν τη δική μου πορεία ή τις δικές μου προτεραιότητες.
  • Στην Περιφέρεια έχουμε μεγάλο πάθος με τη δουλειά μας και πιστεύουμε απόλυτα ότι ο δρόμος που βαδίζουμε είναι εκείνος που οδηγεί σε έξοδο από την κρίση.
  • Η ανάπτυξη δεν θα έλθει σήμερα από το «μεσσία» των μεγάλων επενδύσεων. Καλές οι μεγάλες επενδύσεις, αλλά μέχρι να αποδώσουν θα έχει περάσει στην καλύτερη περίπτωση μια τριετία. Τι θα έχει κάνει μέχρι τότε η πραγματική οικονομία; Θα έχει … αποβιώσει. Διότι η δημοσιονομική προσαρμογή, με τα μέτρα που συνεπάγεται, χωρίς ρευστότητα στην αγορά, είναι συνταγή αποτυχίας. Τι έχουμε κάνει για τη ρευστότητα στην αγορά; Ελάχιστα πράγματα έως τίποτε.
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το δικό μας πρωταρχικό μέλημα είναι να κρατήσουμε ζωντανές τις δικές μας μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στα τέλη Οκτωβρίου θα είναι πλέον ενεργοποιημένο το Επιχειρηματικό Ταμείο Πελοποννήσου.
  • Αυτό που δεν συγχωρείται είναι τα λάθη του σήμερα, οι κακές πρακτικές, τα μικροσυμφέροντα που συνεχίζουν να δημιουργούν καθημερινά προβλήματα, οι σάπιες αντιλήψεις.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη:

Πέτρος Τατούλης: Σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο να υποστηρίξει τη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Ολυμπία Οδό

Την αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013.
Ο κ. Τατούλης τόνισε επίσης ότι σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο θα πρέπει να στηρίξει τη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί βασικό αναπτυξιακό εργαλείο τόσο σε σχέση με τον τουρισμό, όσο και σε ότι αφορά την αγροτική οικονομία, τομείς που αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου.
Συμπλήρωσε τέλος ο Περιφερειάρχης ότι «μόνο αν ο οδικός άξονας ολοκληρωθεί μέχρι την Τσακώνα, διατηρεί το χαρακτήρα του διευρωπαϊκού δικτύου, βάσει του οποίου είχε αποφασιστεί η χρηματοδότησή του από Ευρωπαϊκούς πόρους». 

 

 

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ : «ΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΣΟΥΡΛΑ».;

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση για την επίθεση που δέχθηκε ο πρώην Υπουργός Γιώργος Σούρλας:

«Ποιοι είχαν στόχο τον πρώην Υπουργό και νυν Γενικό Γραμματέα Γιώργο Σούρλα που μάχεται τη διαφθορά;
Τα κυκλώματα των πετρελαίων του Στρατού που ξεσκέπασε (χωρίς να τιμωρηθεί κάποιος) με αδιάσειστα στοιχεία;
Τα κυκλώματα των 2 δις πλαστών τιμολογίων που αποκάλυψε πρόσφατα;
Μήπως τώρα ψάχνει νέες μαφίες που ρουφάνε το χρήμα των Ελλήνων και του έστειλαν προειδοποιητικό μήνυμα;
Οι δηλώσεις συμπάθειας και καταδίκης που διαβάζω από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, μόνο και μόνο για να πούνε κάτι, δεν με καλύπτουν.
Προσωπικά στέλνω στο Γιώργο Σούρλα το μήνυμα να συνεχίσει να πράττει αυτό που πάντα ήταν για τον ίδιο, στάση ζωής. Να μάχεται χωρίς φόβο τους διαφθορείς και οικονομικούς εγκληματίες του τόπου μας.
Απλά να υπενθυμίσω ότι ήταν και ο πρώτος πολιτικός που έφερε στη Βουλή το θέμα Κοσκωτά, όταν ακόμα τον τότε πανίσχυρο τραπεζίτη και εκδότη, προσκυνούσαν οι περισσότεροι του πολιτικού συστήματος. Ακόμα και της ΝΔ».

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΟΒΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ;

Με πρόσχημα το «αντιρατσιστικό» σχέδιο νόμου του Υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, οι δυνάμεις της Αριστεράς δεν χάνουν την ευκαιρία να εκφράσουν για πολλοστή φορά την λαθρολαγνεία τους.
Την στιγμή που η Ελλάς και οι Έλληνες βάλλονται από την διαρκώς κλιμακούμενη οικονομική κρίση, λόγω της υπαγωγής της χώρας στο Δ.Ν.Τ. και το Μνημόνιο από το 2010, ελέω Γ. Παπανδρέου (Γ.Α.Π.), το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αντί να προσφέρουν προτάσεις και λύσεις για την βελτίωση της οικονομίας μέσα στα πλαίσια της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, προτιμούν να ικανοποιούν τα βίτσια ακραίων αριστεριστών που τους καθοδηγούν, μονοπωλώντας στην πολιτική τους ατζέντα το ζήτημα προστασίας των λαθρομεταναστών από τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, παρακάμπτοντας έτσι τα μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εγκλωβισμένος στις συνιστώσες του που ακροβατούν μεταξύ της σύγχρονης ψευτοκουλτούρας και των «πατερούληδων» του πρώην Ανατολικού Μπλοκ, Στάλιν, Τσαουσέσκου, Γιαρουζέλσκι, Χότζα κλπ, στραγγαλιστών των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε επίσημα ότι θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, νέο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, διαφοροποιημένο από αυτό του Υπουργού Δικαιοσύνης, το οποίο θα ψηφισθεί αν εκπληρωθεί το όνειρο «θερινής νυκτός» του ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει κυβέρνηση και να σοβιετοποιήσει την Ελλάδα μας.
Το ευτύχημα βέβαια σε όλα αυτά τα περίεργα, είναι ότι η αποφασιστική αντίδραση της Ν.Δ. και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να θέσει τέλος σε όλα αυτά τα τραγελαφικά του αριστερίστικου ψευτοπροοδευτισμού, ήταν απόλυτα επιτυχής. Το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο εισέρχεται οριστικά στις καλένδες και ίσως ψηφισθούν μόνο κάποιες τροπολογίες ήσσονος σημασίας, δεδομένου ότι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία στην Ελλάδα, αντιμετωπίζονται επαρκώς από την υπάρχουσα ποινική νομοθεσία και συγκεκριμένα από το Ν. 927/1979.

Tο επεισόδιο του “Game of Thrones” που σόκαρε (video)

Game-of-Thrones
Για όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία του “Game of Thrones”, το επεισόδιο που προβλήθηκε χθες στην Αμερική, ήταν το πιο πολυαναμενόμενο.
Αναφερόταν στον “Ματωμένο Γάμο”, τη σφαγή του Robb Stark και των στρατιωτών του, κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής στον Οίκο των Frey, με ιδιαίτερα σκληρές σκηνές, που καθήλωσαν το τηλεοπτικό κοινό, και έγιναν… θέμα στα social media.
Σύμφωνα με το σενάριο, αυτή ήταν και η πιο κομβική στιγμή του συγκεκριμένου κύκλου επεισοδίων, με καθοριστική επίδραση σε όσα θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Video

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ . NIKOY ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ. ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ


Με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ.κ. Αμβρόσιο, συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Αιγίου προκειμένου και επισήμως να τον ενημερώσει για την ίδρυση και την αυτόνομη κάθοδο του "ΧΡΙ.Κ.Ε." στις επικείμενες ευρωεκλογές, καθώς και για να πάρει την ευχή και την ευλογία του αφού είναι ο επιχώριος ποιμενάρχης της εκλογικής του περιφέρειας, όπου σχεδόν επί μία 25ετία εκλέγεται Βουλευτής Αχαΐας.
Ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ν. Νικολόπουλος παρουσιάζοντας τις θέσεις του νέου κόμματος στον κ.κ. Αμβρόσιο τόνισε ότι «θεμέλιος λίθος»  του ΧΡΙ.Κ.Ε είναι η Ελληνορθόδοξη διδασκαλία και παράδοση, η οποία συνάδει απόλυτα με την δημοκρατική αντίληψη και την άσκηση πολιτικής υπέρ του κοινωνικού συνόλου, ιδιαιτέρως δε, υπέρ των αδυνάτων πολιτών  και των ευπαθών ομάδων. 
Δεσμεύθηκε όπως και μέχρι σήμερα, να συνεχίσει να είναι αρωγός στο Θεάρεστο και πολυσχιδές κοινωνικό έργο του κ. Αμβρόσιου, αλλά και στα αιτήματα της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την συνεργασία μέσω της νέας μόνιμης επιτροπής που έχει δημιουργηθεί στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, για την υποβοήθηση του έργου της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Αντικείμενο επίσης της συζήτησης των δύο ανδρών, αποτέλεσαν και τα πρόσφατα γεγονότα με την κατάθεση του αποκαλούμενου «αντιρατσιστικού νόμου», στον οποίο αντιδρά η συντριπτική πλειονότητα των εκκλησιαστικών παραγόντων, με «σημαιοφόρο» τον Άγιο Καλαβρύτων, ο οποίος ορθά διέγνωσε τον κίνδυνο στέρησης της ελευθερίας στον λόγο και την άποψη.
Επιπλέον αντηλλάγησαν απόψεις και γύρω από την ενεργοποίηση του νόμου -από 1ης Ιουνίου- που θεσμοθετεί την υποχρεωτική δωρεά οργάνων που σχετικά πρόσφατα θέσπισε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Κατά την συζήτηση διαπιστώθηκαν α) η κοινή θέση και στάση στον αποκαλούμενο. αντιρατσιστικό «νόμο Ρουπακιώτη» και β) οι ίδιες αγωνίες για την εικαζόμενη συναίνεση του δότη για την δωρεά οργάνων.

 Χριστιανοδημοκράτες Ελλάδος

Η λεπτή κόκκινη γραμμή που χωρίζει την ελευθερία της γνώμης από την απαγόρευσή της

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Λες και ήταν… παραγγελία: Το περασμένο Σάββατο – την ώρα που εμείς ψάχναμε να βρούμε τι θα επιτρέπεται να λέμε και τι όχι αν ψηφιστεί ο ένας ή ο άλλος από τους αντιρατσιστικούς νόμους που κατατίθενται με καταιγιστικούς ρυθμούς – έγινε γνωστό πως η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ψήφισε υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας της προέδρου του γαλλικού (νεοφασιστικού) «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λεπέν.

Καθώς οι προτάσεις της Επιτροπής έχουν εισηγητικό χαρακτήρα, η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 11 Ιουνίου από την Ολομέλεια.

Ως γνωστόν, τον Νοέμβριο του 2012 η Γαλλία είχε ζητήσει να αρθεί η ασυλία της αρχηγού της γαλλικής ακροδεξιάς λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει το 2010, όταν παραλλήλισε τις προσευχές των μουσουλμάνων στο δρόμο με τη γερμανική Κατοχή.

Ο ανασχηματισμός πάει (;) Σεπτέμβριο...

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos-Fotis-Kouvelis
Να κλείσει άμεσα το ενδοκυβερνητικό μέτωπο που άνοιξε με τον αντιρατσιστικό νόμο επιθυμεί η κυβέρνηση καθώς εκτιμά πως η άφιξη της τρόικας στην Αθήνα θα πρέπει να βρει ενωμένη την κυβέρνηση.
Το οικονομικό επιτελείο θα  προσπαθήσει να κάμψει τις αντιδράσεις, και να λάβει τελικά το πράσινο φως για την επαναφορά στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση, ζήτημα το  οποίο για το Μέγαρο Μαξίμου έχει ιδιαίτερο συμβολισμό.
Παράλληλα στο τραπέζι με την τρόικα θα βρεθούν και οι αλλαγές στο δημόσιο την ώρα που στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί ανησυχία για το κατά πόσο θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα. Ανοιχτό παραμένει και το θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής καθώς η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει παρουσιάσει το σχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να παρουσιαστεί και το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα.
Το Μέγαρο Μαξίμου μπορεί να θέλει να κλείσει άμεσα το θέμα που εχει προκύψει με τον αντιρατσιστικό νόμο για να μην δυναμιτιστεί το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης εν όψη και των επαφών με την τρόικα και των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά όπως οι απολύσεις στο δημόσιο, είναι όμως βέβαιο πως ο Ιούνιος θα είναι ένας καυτός πολιτικά μήνας.
Και αυτό γιατί μέσα στον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί τόσο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά  η διάλυση των συνιστωσών αλλά και το Συνέδριο της ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά να απευθύνεται σε ένα ευρύτερο φιλοευρωπαικό ακροατήριο. Αρα εκ των πραγμάτων τα πράγματα θα οδηγηθούν σε αντιπαράθεση με υψηλούς τόνους.
Είναι σαφές πως ο Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει διορθωτικές κινήσεις με στόχο να περιοριστούν οι ενδοκυβερνητικές τριβές αν και στη ΝΔ θεωρούν πως όσο ανεβαίνουν δημοσκοπικά τόσο θα πιέζεται και περισσότερο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πάντως το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά είναι πως τους κυβερνητικούς εταίρους τους ενώνει η μάχη για τη σωτηρία της χώρας και θα πρέπει να περιοριστούν οι όποιες διαφωνίες που εκ των πραγματων είναι λογικό να υπάρχουν.
Τώρα για το πως μπορεί να αλλάξει το κλίμα ειναι σαφές πως ο Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει σε ένα διευθυντήριο ολιγομελές από τα 3 κόμματα που θα ελέγχει καπως το κυβερνητικο έργο ενώ οσον αφορά τον ανασχηματισμο αν και υπήρχαν εισηγήσεις για να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το συνέδριο της ΝΔ ενδέχεται τώρα να πάει η όλη ιστορία ακόμα πιο πίσω, ακόμα και το φθινόπωρο.
Υπάρχουν σαφώς γκρίνιες για υπουργούς, ο κ. Βενιζέλος ευθέως για παράδειγμα στοχοποίησε το οικονομικό επιτελείο κατά την τελευταία συνάντηση στο Μαξίμου, υπαρχει γκρίνια για υπουργούς που δεν πάλεψαν σκεπτόμενοι το πολιτικό κόστος είναι όμως ξεκάθαρο πως αυτό το θέμα θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες κόντρες στο εσωτερικό της κυβέρνησης για παράδειγμα αν ο κ. Κουβέλης επιμείνει όπως φαίνεται στο να παραμείνουν στις θέσεις τους οι κκ Ρουπακιώτης και Μανιτάκης.
Από το Μαξίμου πάντως τονίζουν με νόημα πως αυτός που θα αποφασίσει για το πως θα κινηθεί με στοχο την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης είναι ο Πρωθυπουργός.

ysterografa.gr

Ο Μπαντής στέρησε το Champions League από τον Ατρόμητο

atromitos
Με ήρωα τον Γιώργο Μπαντή, που κατέβασε τα ρολά, όσες φορές χρειάστηκε, ο Αστέρας Τρίπολης απέσπασε 0-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, αλλά το αποτέλεσμα βοήθησε τον ΠΑΟΚ να βγει πρώτος, καθώς ο Δικέφαλος σε ένα απίστευτο φινάλε ανέτρεψε το αποτέλεσμα, και κέρδισε 2-1 στα Γιάννινα τον ΠΑΣ .
Ετσι, οι Περιστεριώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα προκριματικά του Champions League απογοητεύοντας τον κόσμο τους που γέμισε το γήπεδο. Το καλό εισιτήριο του Europa πάει στον Ατρόμητο, 3ος ο Αστέρας, 4ος ο ΠΑΣ.

Προβάδισμα ο Ολυμπιακός Βόλου, “Χ” στο Πανθεσσαλικό

 Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε με 1-0 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή κι έμεινε μόνος πρώτος στην βαθμολογία των πλέι οφ. Ισόπαλοι στο Πανθεσσαλικό Νίκη Βόλου και Παναιτωλικός, με τους Βολιώτες να ισοφαρίζουν στο 83ο λεπτό με γκολ του Βέρτζου. Πρώτος ο Ολυμπιακός με 4 βαθμούς δεύτερος ο Παναιτωλικός με 2 και ακολουθούν η Νίκη και ο Ηρακλής με 1 βαθμό.

Σχέδιο επιστροφής της Αμμοχώστου στους Ελληνοκυπρίους

kasoulidis
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη συγκατάθεση Άγκυρας και Λευκωσίας, επεξεργάζεται φόρμουλα για επιστροφή της Αμμοχώστου (περίκλειστη περιοχή) στους Ελληνοκύπριους κατοίκους της, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.
Σε αποψινές δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης επιβεβαίωσε σχετική είδηση της εφημερίδας «Πολίτης». Το όλο ζήτημα της Αμμοχώστου, είπε ο κύριος Κασουλίδης, θα μπορούσε να προωθηθεί εκ παραλλήλου αμέσως μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων τον Οκτώβριο.
Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρξει σωστή προετοιμασία κατά τρόπο, που η διαδικασία να είναι υπό την αιγίδα πάντα των Ηνωμένων Εθνών αλλά να εμπλέκει και την Άγκυρα, χαρακτηρίζοντας ψευδαίσθηση ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί με μόνη την εμπλοκή των δύο κοινοτήτων.
Πάντως, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και σε απαίτηση της Άγκυρας για νομιμοποίηση του παράνομου αεροδρομίου Ερτζιάν (Τύμπου) στα κατεχόμενα. «Φαίνεται πράγματι ότι η Τύμπου είναι απαίτηση της Τουρκίας», ανέφερε ο κ. Κασουλίδης.

ysterografa.gr

Έρχονται 7.000 διαθεσιμότητες σε ΟΤΑ, αποκεντρωμένες, ΥΠΕΣ

Περίπου 7.000 θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ,των αποκεντρωμένων διοικήσεων και του υπουργείου Εσωτερικών, που θα ακολουθήσουν το δρόμο της διαθεσιμότητας εντός του 2013.
Πρόκειται για το 7% των 94.0000 υπαλλήλων των συγκεκριμένων φορέων (δήμων, περιφερειών, αποκεντρωμένων διοικήσεων και του ΥΠΕΣ) που θα κληθούν να καλύψουν το 28% της μνημονιακής υποχρέωσης των 25.000 «διαθέσιμων» εντός του έτους.
Μεγάλη «δεξαμενή» οι 70.000 δημοτικοί υπάλληλοι
Η μεγάλη «δεξαμενή» θα είναι οι 70.000 δημοτικοί υπάλληλοι με τους μεγάλους δήμους και όσους μεσαίους έχουν πλεονάζον προσωπικό να βρίσκονται πρώτοι στη λίστα. Σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα ενταχθεί και τμήμα των 14.000 υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων των δήμων, ωστόσο καθώς εκεί η κυβέρνηση, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σχεδιάζει να καταργήσει ΝΠΙΔ και άρα να απολύσει απευθείας εργαζόμενους, ο αριθμός των «διαθέσιμων» θα είναι μικρότερος.
Η διαθεσιμότητα, όπως είναι φυσικό, δεν θα αφήσει ανέγγιχτους και τους περίπου 10.000 υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων και των αιρετών περιφερειών, ωστόσο εκεί ο αριθμός των «διαθέσιμων» θα είναι αναλογικά μικρότερος.

Δ. Πατρέων: Σε αργία ο υπάλληλος–«χάκερ της απογραφής»

Σε αργία τέθηκε ο νεαρός υπάλληλος του Δήμου Πατρέων που το 2010 είχε εξαπολύσει ηλεκτρονική επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, προκαλώντας χάος στη διαδικασία της απογραφής.
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά το Νοέμβριο του 2011 κατά την ακροαματική διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας που τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή, ο υπάλληλος που είναι τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών είχε καταφέρει να κάνει 30.000 ταυτόχρονα «χτυπήματα» στην ιστοσελίδα με αποτέλεσμα αυτή να τεθεί εκτός λειτουργίας και η διαδικασία της απογραφής να παραταθεί.
Την υπόθεση είχε ερευνήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία κατέληξε ότι ο δράστης ήταν ο συγκεκριμένος υπάλληλος του Δήμου Πατρέων, ο οποίος ασχολείτο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Μάλιστα, ο υπάλληλος – χάκερ παρότι αρχικά μπέρδεψε τη δικαστίνα για το αν μετανιώνει ή όχι για την πράξη του, τελικά κατέστη σαφές ότι όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει αλλά, αν ήταν δυνατόν, θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην ιστοσελίδα:  «Μετανιώνω που δεν έκανα κάτι καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ότι το σύστημα του υπουργείου ήταν διάτρητο. Είχα ενημερώσει σχετικά με επιστολές μου όλους τους αρμόδιους, ακόμα και την ίδια την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου. Δυστυχώς όμως δεν με άκουγε κανείς. Και για το λόγο αυτό μετανιώνω για ό,τι έκανα, διότι ξέρω ότι μπορούσα να κάνω κάτι πολύ καλύτερο!»

aftodioikisi.gr

Η Κωνσταντινούπολη και πάλι... στο πόδι

Occupy-Instanbul
Η αλαζονική στάση του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ξεκαθάρισε και σήμερα ότι δεν προτίθεται να υποχωρήσει στα αιτήματα των διαδηλωτών της Κωνσταντινούπολης, και να αποσύρει το οικιστικό σχέδιο που ξεσήκωσε την κοινωνία της ιστορικής πόλης, οδήγησε και πάλι το απόγευμα στην πλατεία Ταξίμ και τις άλλες συνοικίες, πλήθος πολιτών.
Η Αστυνομία είχε πάρει από νωρίς θέση μάχης για να εμποδίσει τους διαδηλωτές, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε και χρήση δακρυγόνων κατά των συγκεντρωμένων στην Άγκυρα, με τα διεθνή ΜΜΕ να μεταδίδουν και πάλι “δύσκολες” εικόνες.
Η “επανάσταση των πολιτών”, όπως την παρουσιάζουν όσα ΜΜΕ δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση Ερντογάν, παίρνει πλέον διαστάσεις, και οι διαδηλώσεις κατακλύζουν την Άγκυρα και άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.
Στην Άγκυρα έχουν καταγραφεί ήδη τα πιο σοβαρά επεισόδια, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για εκατοντάδες τραυματίες.
“Το Twitter είναι το μεγαλύτερο βάσανο των κοινωνιών”, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στον ρόλο που είχαν τα social media στη διάχυση του μηνύματος των διαδηλωτών, ενώ αναρωτήθηκε και πάλι για ποιόν λόγο διαμαρτύρονται οι πολίτες.
Νέες συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη
Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα απόψε για να διαλύσει πολλές χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν στο σημείο, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην περιοχή που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την πλατεία Ταξίμ.
Βίαια επεισόδια είχαν σημειωθεί στο ίδιο σημεία και κατά τη διάρκεια της νύχτας, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της αστυνομίας από το Ταξίμ, όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές.
ysterografa.gr

Ψήφισμα Δ.Σ. Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης για την απαγόρευση αμμοληψίας από τους ποταμούς περιοχής Αιγιαλείας

Καταγγέλλει παράνομη αμμοληψία στο Μανικιάτη ποταμό (φωτό)
Με την αριθμ. 69/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκδόθηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης  στο σοβαρό θέμα της αδειοδότησης από το ΥΠΕΚΑ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.)  λατομείων και δανειοθαλάμων , ειδικότερα για τους δανειοθαλάμους του Δήμου Αιγιαλείας Νομού Αχαίας στους ποταμούς Σελινούντα και Μεγανίτη, είναι κάθετα αντίθετο  με τη συγκεκριμένη πρόταση της Μ.Π.Ε  διότι θα έχει ως συνέπεια τη  διατάραξη της ισορροπίας της ακτογραμμής λόγω της διάβρωσης των ακτών που συντελείται στο νότιο τμήμα του Κορινθιακού Κόλπου από τις φερτές ύλες που θα αφαιρεθούν.
Η ακτογραμμή του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης είναι συνέχεια της ακτογραμμής  του Δήμου Αιγιαλείας. Οι παραθαλάσσιοι οικισμοί  κινδυνεύουν λόγω της διάβρωσης των ακτών.Το παραθαλάσσιο οδικό δίκτυο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τη διάβρωση και λόγω οικονομικού κόστους δεν έχει πλήρως αποκατασταθεί.
Στον τέως Δήμο Ευρωστίνης έχουν γίνει έργα προστασίας διάβρωσης των ακτών το χρονικό διάστημα 2009-2010 και είναι απαραίτητη  η συνέχισή τους στο υπόλοιπο τμήμα του νέου Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Η διάβρωση χρόνο με το χρόνο εντείνεται  με γρήγορους ρυθμούς και θα χαθούν μεγάλες  εκτάσεις στεριάς στη θάλασσα . Οι  εκτεταμένες  αμμοληψίες  από τους ποταμούς για τη κατασκευή έργων τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να ληφθεί υπόψη για τα αποτελέσματα   που είχαν στην διάβρωση των ακτών.
Δεν είμαστε αντίθετοι στο έργο της Ολυμπίας Οδού μπορεί όμως να ολοκληρωθεί χωρίς να αναζητηθούν  υλικά  από τα ποτάμια των περιοχών.»

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ    ΜΕΝΟΥΝΟΣ

Δημοτικό συμβούλιο απόψε στο Δερβένι

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 3/6/2013 στις 8μμ στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με 24 θέματα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στην ημερήσια διάταξη.

 Κατά την αποψινή συνεδρίαση στο Δερβένι μεταξύ των θεμάτων θα συζητηθούν αιτήματα πολιτών σχετικά με υπάρχουσα κατασκευή προσπέλασης οχημάτων εντός της κοίτης του ποταμού ΄΄Ζαχολίτικο΄΄ στο Δερβένι, καθώς και η αποδοχή της ένταξης του έργου της ανάπλασης του παραλιακού στο Ξυλόκαστρο, που τόσο έχει απασχολήσει εσχάτως την τοπική κοινωνία.

 Η ημερήσια διάταξη της αποψινής συνεδρίασης του Δ. Σ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο Δερβένι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 10 του Ν. 3852/2010, περιλαμβάνει για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα παρακάτω θέματα :

1. Αιτήματα πολιτών σχετικά με υπάρχουσα κατασκευή προσπέλασης οχημάτων εντός της κοίτης του ποταμού ΄΄Ζαχολίτικο΄΄ στην τοπική κοινότητα Δερβενίου. 
2. Αίτημα προς ΤΑΧΔΙΚ για παραχώρηση Ειρηνοδικείου Δερβενίου. 
3. Τροποποίηση του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έτους 2013. 
4. Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ της ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ της ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΠΟ ΚΟΥΣΤΑ ΕΩΣ ΡΟΥΒΕΡΑ» με κωδικό MIS 445733 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΄΄Δυτική Ελλάδα- Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι΄΄- Τροποποίηση προϋπολογισμού. 
5. Αποδοχή απόφασης ένταξης έργων της ΟΤΔ ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ ΑΕ ΟΤΑ στο Πρόγραμμα ΄΄Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ) του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» - Τροποποίηση προϋπολογισμού. 
6. Τροποποίηση προϋπολογισμού. 
7. Τροποποίηση προϋπολογισμού. 
8. Τροποποίηση προϋπολογισμού. 
9. Τροποποίηση προϋπολογισμού. 
10. Τροποποίηση προϋπολογισμού. 
11. Καθορισμός χώρων παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας. 
12. Επιβολή τελών παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας. 
13. Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ». 
14. Αίτημα για διαγραφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού και επαναβεβαίωσής του. 
15. Αποδοχή χρηματοδότησης για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. 
16. Έγκριση υποβολής πρότασης για την υλοποίηση προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, περιόδου 2013-2014. HELLA S ISO 9001:2008 
17. Αίτημα Ν.Ο.Ξ. για επιχορήγηση. 
18. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στο Α/θμιο και Β/θμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Κινηματογράφων-Θεάτρων Ν. Κορινθίας. 
19. Έγκριση ΑΠΕ και χορήγηση παράτασης προθεσμίας για το έργο ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (στεγάζεται στη Συκιά) ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. 
20. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας για το έργο ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΑ Τ.Δ Ν. ΒΡΥΣΟΥΛΩΝ – ΞΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ. 
21. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ Τ.Δ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ. 
22. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ) ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. 
23. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (πλην ΠΕΟ). 
24. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΠΕΟ Δ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.