Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Σαμαράς: Σταθείτε δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη

onned1
(photo: Eurokinissi)
Κάλεσμα στους νέους να σταθούν δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη, χαρακτηρίζοντας την σημερινή εποχή, εποχή της προσφοράς, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση τη ΟΝΝΕΔ σήμερα το απόγευμα, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του νέου προέδρου της οργάνωσης νεολαίας της ΝΔ, Σάκη Ιωαννίδη.
Στην εκδήλωση, που παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι οι πρώην πρόεδροι της νεολαίας της ΝΔ, υπουργοί, βουλευτές και πλήθος κόσμου, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «ζούμε μια μέρα δικαίωσης, καθώς βλέπουμε ένα ποτάμι ελπίδας μέσα σε ένα συγκρουσιακό περιβάλλον». Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους νέους να κρατήσουν ψηλά τη σημαία και τη χώρα, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα για ότι κάνει η κυβέρνηση είναι οι νέοι.
Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ΟΝΝΕΔ είπε ότι η χώρα έχει ανάγκη να βλέπει μια οργάνωση με στόχους, να παλεύει και να κερδίζει τις μάχες που δίνει.
Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος Σάκης Ιωαννίδης τόνισε πως η ΟΝΝΕΔ πρέπει να γίνει μια οργάνωση ριζοσπαστική και μαχητική, επισημαίνοντας πως το Συνέδριο της νεολαίος πρέπει να είναι ένα συνέδριο αρχών και θέσεων. Κάλεσε μάλιστα τον Αντώνη Σαμαρά να συνεχίσει τη μάχη που δίνει για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας πως οι νέοι θα είναι πάντα στο πλευρό του Πρωθυπουργού.

ysterografa.gr

Τα 4 άρθρα της ΝΔ για το αντιρατσιστικό

nd-simaies
Τη δική της πρόταση νομοθετικής αντιμετώπισης του ρατσιστικού φαινομένου, κατέθεσε προ ολίγου η Νέα Δημοκρατία: Πρόκειται για πρόταση νόμου που τροποποιεί επί το αυστηρότερον το ήδη υφιστάμενο από το 1979 νομικό πλαίσιο, καθώς και τον Ποινικό Κώδικα – με σκοπό «να ενώσει την δημοκρατική κοινωνία και όχι να τη διχάσει».
Η πρόταση νόμου της Νέας Δημοκρατίας διαρθρώνεται σε τέσσερα άρθρα:
• Το άρθρο 1, τροποποιεί το αντίστοιχο πρώτο άρθρο του ν. 927/1979, και προβλέπει φυλάκιση από 3 μήνες και έως 3 χρόνια, καθώς και χρηματική ποινή από 5.000 μέχρι 20.000 ευρώ, για όποιον υποκινεί ή προκαλεί βία και μίσος ενάντια σε άλλα πρόσωπα, για τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές και την εθνική ή εθνολογική τους καταγωγή. Η νέα διατύπωση διαφέρει από την παλιά, στο ότι βάζει στο στόχαστρό της και την ρατσιστική ή μισαλλόδοξη προπαγάνδα που ασκείται μέσω του Διαδικτύου και στο ότι προβλέπει ελάχιστες ποινές φυλάκισης και χρηματικών προστίμων, που απουσιάζουν απ’ την υφιστάμενη διάταξη.

• Το άρθρο 2 του νομοσχεδίου, τροποποιεί το αντίστοιχο δεύτερο άρθρο του ν.927/1979 και προβλέπει τις πιο πάνω ποινές και για όσους επιδοκιμάζουν, ή υποτιμούν τη σοβαρότητα των ναζιστικών εγκλημάτων, του εβραϊκού ολοκαυτώματος και των υπολοίπων γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή και τα ελληνικά ή διεθνή δικαστήρια με αμετάκλητη απόφαση. Έτσι, η νομοθετική αυτή ρύθμιση, θέτει εξίσου στο στόχαστρό της τους αρνητές του Ολοκαυτώματος και εκείνους που αρνούνται την γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή. Τέτοιες ρυθμίσεις απουσιάζουν επίσης από το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο.

Στο ίδιο άρθρο, προβλέπονται επίσης και διοικητικά πρόστιμα από 10.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ, καθώς και αποκλεισμός από δημόσιες παροχές πάσης φύσεως, για νομικά πρόσωπα (π.χ. πολιτικά κόμματα), των οποίων οι νόμιμοι εκπρόσωποι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για παραβάσεις των ως άνω διατάξεων.

• Στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου, εισάγεται εξαίρεση για τα προηγούμενα άρθρα, η οποία αφορά το ίδιο το κράτος και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (στα οποία υπάγεται και η Εκκλησία) : «Οι διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του παρόντος νόμου, δεν εφαρμόζονται ως προς το κράτος και τα όργανά του, τα ΝΠΔΔ και τα όργανά τους, και τους διεθνείς οργανισμούς δημοσίου δικαίου».

• Τέλος, με το άρθρο 4 του νομοσχεδίου, τροποποιείται το άρθρο 79 του Ποινικού Κώδικα, με αναβαθμισμένη τη σημασία των ρατσιστικών κινήτρων ενός εγκλήματος για τα δικαστήρια που το εκδικάζουν: Ενώ στην προηγούμενη διατύπωση του άρθρου 79, η τέλεση ενός εγκλήματος με ρατσιστικά ή μισαλλόδοξα κίνητρα συνιστούσε «επιβαρυντική περίσταση», με τη νέα διάταξη το δικαστήριο επιφορτίζεται να εξετάσει ειδικά εάν η εκτέλεση της πράξης προκλήθηκε από μίσος λόγω της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών, ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής του παθόντος. Σημειώνεται επίσης, ότι από τη νέα διατύπωση απουσιάζει η αναφορά στο «μίσος λόγω διαφορετικού γενετήσιου προσανατολισμού», το οποίο συνιστά μέχρι σήμερα, «επιβαρυντική περίσταση».

ysterografa.gr

«Ντου» οπαδών του ΠΑΟ στην ΕΠΟ...ψάχνουν τον Δημητρίου!


Εισβολή οπαδών του Παναθηναϊκού στην ΕΠΟ, ψάχνοντας τον διευθυντή αδειοδότησης της επιτροπής, Γιώργο Δημητρίου, που έκανε αρνητική εισήγηση για τους «πράσινους»!
Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, περίπου 70 οπαδοί του Παναθηναϊκού έφτασαν πριν από λίγη ώρα στην ΕΠΟ και με... απειλητικές διαθέσεις εισέβαλαν στα γραφεία αναζητώντας τον υπεύθυνο αδειοδότησης Γιώργο Δημητρίου.

Ο Δημητρίου δεν ήταν εκεί και οι οπαδοί βρίσκονται έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, αναφορικά με την απόφαση για την άδεια του Τριφυλλιού και του ΠΑΣ Γιάννινα, που αναμένεται εντός της ημέρας.

Ο κόσμος ολοένα και αυξάνεται στο Γουδί, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να κάνουν κάλεσμα μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης...
Να τονίσουμε πως ανάμεσα στους οπαδούς και τα γραφεία της ΕΠΟ υπάρχει μία διμοιρία των ΜΑΤ, που επιβλέπει την κατάσταση...

Μιχελάκης: Η αβάσταχτη ελαφρότητα της Ρεπούση

mixel
Με ένα σχόλιο στο facebook ο Γιάννης Μιχελάκης αναφέρθηκε στις πρόσφατες απόψεις της Μαρίας Ρεπούση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
“Για να ξεπαστρέψεις ένα λαό, του αφαιρείς πρώτα τη μνήμη. Καταστρέφεις τα βιβλία του, τον πολιτισμό του, την ιστορία του. Και κάποιος άλλος του γράφει βιβλία, του δίνει πολιτισμό και επινοεί για λογαριασμό του άλλη ιστορία. Έπειτα, ο λαός αρχίζει σιγά σιγά να ξεχνά ποιος είναι και ποιος ήταν. Ακόμη πιο γρήγορα θα τον ξεχάσει ο κόσμος γύρω του».
Αυτά έγραφε ο Μίλαν Κούντερα στο «Βιβλίο του γέλιου και της λήθης» το 1978, με σκοπό να αφυπνίσει τους συμπατριώτες του.
Εκείνοι αφυπνίστηκαν! Η κυρία Ρεπούση ;”, τόνισε στο σχόλιό του ο κ. Μιχελάκης.

ysterografa.gr

Ρεπούση: Εθνικός μύθος ο χορός του Ζαλόγγου


Κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους", είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση σε ερώτηση για το αν υπήρξε ο χορός του Ζαλόγγου.
Η κα Ρεπούση σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha είπε επίσης πως στο βιβλίο της ιστορίας δεν γράφτηκε η λέξη “συνωστισμός” για τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά μόνο το ρήμα “συνωστίζονται”.
“Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε η λέξη ''συνωστισμός'' υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός” είπε η κα Ρεπούση και πρόσθεσε ότι “γενικότερη τάση της ιστορίας είναι να μαθαίνουμε από το παρελθόν για να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας. Πιο πάνω είναι το να μπορεί κανείς να διαβάζει ιστορικά τα πράγματα, να μη στέκεται σε μια αλήθεια αλλά να βλέπει και τις άλλες αλήθειες”. 
Στην ίδια συνέντευξη η κα Ρεπούση υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της υιοθεσίας και για τους ομοφυλόφιλους: “Εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας σε ετεροφυλόφιλους οφείλει να το αναγνωρίζει και σε ομοφυλόφιλους” δήλωσε η κα Ρεπούση σε πρόσθεσε “δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει στην Ελλάδα αυτή η ομοφοβία. Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα του καθενός. Η ταυτότητα του φύλου είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα” πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είπε οτι «είμαι κατά της ποινικοποίησης της μνήμης. Το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορική επιστήμη είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τις πολιτικές αποφάσεις και μάλιστα να τιμωρούνται όσοι έχουν διαφορετική άποψη. Δεν έχω καμία επιφύλαξη με τη διάταξη που προτείνει το σχέδιο νόμου του Ρουπακιώτη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τη Χρυσή Αυγή, η κα Ρεπούση δήλωσε πως “υποσκάπτει τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος χρησιμοποιώντας τα ίδια τα όπλα που της δίνει η Δημοκρατία”.
Τέλος, στην ερώτηση “αν νιώθει θύμα”, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ απάντησε: "Ασκείται μια τρομοκρατία στη δική μου περίπτωση. Η Δημοκρατία μας έχει να χάσει από αυτή την άσκηση πίεσης και τρομοκρατίας. Δεν αισθάνομαι θύμα. Οι τακτικές ιεράς εξέτασης έχουν περάσει. Διεκδικώ το δικαίωμά μου να απαντώ με το δικό μου τρόπο, δεν πρόκειται κανείς να με βάλει στη λογική του μαύρου-άσπρου. Καμιά φορά κάνω το λάθος να μιλώ στην πολιτική με ιστορικούς όρους. Διεκδικώ μια ιστορική καθαρότητα".

newsit.gr

Προσλήψεις εποχικού προσωπίκου σε 14 Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Το o.k. για τη σύναψη 127 συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, χρονικού διαστήματος έως οκτώ (8) μηνών, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α΄ βαθμού (Δήμοι και Κοινότητες)της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος  έδωσαν με απόφασή τους οι υπουργοί Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.
Οι συμβάσεις, οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο στη θερινή περίοδο του 2013, θα υλοποιηθούν υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν. 2190/94. Οι προσκλήσεις των εν λόγω προσλήψεων θα δημοσιεύονται σταδιακά από τους αρμόδιους δήμους.
Οι εγκεκριμένες θέσεις, ανά νομό και δήμο, κατανέμονται ως εξής:

Αιτωλοακαρνανίας:
Ακτιου-Βόνιτσας 11
Αμφιλοχίας 6
Ναυπακτίας 6
Αχαΐας:
Δυτικής Αχαΐας 8
Αιγιαλείας 20
Ερυμάνθου 1
Πατρέων 4
Ηλείας:
Αρχαίας Ολυμπίας 8
Ζαχάρως 11
Πύργου 33
Ανδραβίδας-Κυλλήνης 6
Ανδρίτσαινας-Κρεστένων 2
Ηλιδας 7
Πηνειού 4

Εξαρθρώθηκε σπείρα στην Αιγιάλεια - Ειχε προτίμηση τα Α.Τ.Μ.

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, σπείρα αποτελούμενοι από πέντε ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 35, 33, 26, 24 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα τα μέλη της σπείρας, ενεργώντας από κοινού, μετέβαιναν με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο σε χώρους όπου ήταν τοποθετημένα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, τα οποία αφού έδεναν με συρματόσχοινο επιχειρούσαν να τα αφαιρέσουν τραβώντας τα με το όχημα.
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απόπειρας κλοπής μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών, που οι δράστες είχαν διαπράξει πριν έξι μήνες περίπου στο Αίγιο και στο Διακοπτό, καθώς και μία διάρρηξη σε μεταφορική εταιρεία της περιοχής από όπου αφαίρεσαν φωτοβολταϊκό εξοπλισμό μεγάλης αξίας.
Πιο συγκεκριμένα :
Την 7-12-2012 το βράδυ, οι δράστες έθραυσαν με Ι.Χ.Φορτηγό την τζαμαρία καταστήματος αθλητικών ειδών στο Διακοπτό, έδεσαν το Α.Τ.Μ που υπήρχε στο χώρο με συρματόσχοινο και επιχείρησαν να το αφαιρέσουν τραβώντας το με το όχημα. Το φορτηγό που τα μέλη της σπείρας χρησιμοποίησαν για την αποκόλληση του Α.Τ.Μ. στη συγκεκριμένη περίπτωση, το είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες πριν από το Αίγιο, ενώ το ίδιο βράδυ, είχαν διαρρήξει και ένα κατάστημα σιδηροκατασκευών στην ίδια περιοχή, από όπου είχαν αφαιρέσει εργαλεία συνολικής αξίας 1.800 ευρώ, μεταξύ των οποίων και το συρματόσχοινο που χρησιμοποιήθηκε κατά την απόπειρα ρυμούλκησης.
Την 19-12-2012, το βράδυ, με την ίδια μέθοδο επιχείρησαν να αποκολλήσουν και να αφαιρέσουν ένα ακόμα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών που ήταν τοποθετημένο σε καφετέρια στο Αίγιο. Την 27-1-2013 το βράδυ, οι δράστες διέρρηξαν κατάστημα μεταφορικής εταιρείας στο Αίγιο και αφαίρεσαν ένα φορτηγό αυτοκίνητο, φωτοβολταϊκό εξοπλισμό και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 86.000 ευρώ.
Από τις έρευνες των αστυνομικών ανευρέθηκαν στον Ασπρόπυργο και στο Αίγιο τα δυο φορτηγά που είχαν αφαιρέσει οι δράστες τα οποία αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στους παθόντες.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου

Τρόμος στα Καλάβρυτα: Ληστές εισέβαλαν σε σπίτι ηλικιωμένων και τους άρπαξαν 17.000 ευρώ


Τρόμος στα Καλάβρυτα: Ληστές εισέβαλαν σε σπίτι ηλικιωμένων και τους άρπαξαν 17.000 ευρώ  Σήμερα το πρωίΤον τρόμο έζησε σήμερα το πρωί ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr στο σπίτι τους εισέβαλαν δύο ληστές, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες.
Οι δράστες εγκλώβισαν το ζευγάρι στην κρεβατοκάμαρα κι έτσι ανενόχλητοι άρπαξαν μέσα από το σπίτι το ποσό των 17.000 ευρώ καθώς και χρυσαφικά μεγάλης αξίας.
Μετά την αποχώρηση των ληστών οι ηλικιωμένοι κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα του υπνοδωματίου τους και να ειδοποιήσουν την Αστυνομίας. Στο σπίτι έφθασαν Αστυνομικοί οι οποίοι πήρα αποτυπώματα. Οι δράστες αναζητούνται

Αστεροειδής αναμένεται να περάσει κοντά από τη Γη αύριο



Ενας νέος διαστημικός επισκέπτης αναμένεται να περάσει κοντά από τη Γη αύριο Παρασκευή, 31 Μαΐου. Πρόκειται για τον 1998 QE2,ο οποίος θα κάνει την πλησιέστερη προσέγγιση αστεροειδή στη Γη εδώ και 200 χρόνια, ωστόσο η πρόσκρουση είναι απίθανη.
Ο γιγάντιος αστεροειδής 1998 QE2 ανακαλύφθηκε το 1998 από το πρόγραμμα έρευνας Lincoln Near Earth Asteroid του ΜΙΤ, έχει μέγεθος όσο 9 κρουαζιερόπλοια QE2 (εξ' ου και το όνομά του) και αναμένεται να περάσει από τη Γη σε απόσταση 3,6 εκατομμυρίων μιλίων, απόσταση 15πλασια από την απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης.

Το τεράστιο ουράνιο σώμα θα είναι ορατό στον ουρανό μεταξύ 30 Μαΐου και 9 Ιουνίου δίνοντας μία μοναδική ευκαιρία στους αστρονόμους να τον παρατηρήσουν και να εξάγουν συμπεράσματα για την καταγωγή του.

Οπως εξηγεί ο Λανς Μπένερ, κύριος ερευνητής στο παρατηρητήριο Jet Propulsion Laboratory της NASA: «Ο Αστεροειδής 1998 QE2 θα αποτελέσει έναν εξαιρετικό στόχο για τα ραντάρ Goldstone και Arecibo και περιμένουμε να τραβήξουμε μια σειρά από εικόνες υψηλής ανάλυσης που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τα μυστικά της επιφάνειας του»

Δείτε την τροχιά του QE2 στο βίντεο που ακολουθεί
Δείτε εδώ το video.

 DigitalCrete.gr

NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Το “failure story” του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν την Ελλάδα στο μνημόνιο.


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, για το “failure story”, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Αντίστοιχες δηλώσεις περί “Τιτανικού”, αλλά και εξαγγελίες, όπως “λεφτά υπάρχουν”, που σήμερα υιοθετεί απολύτως ο ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν την Ελλάδα στο μνημόνιο.
Καταλαβαίνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαιρόταν με την αποτυχία της Ελληνικής Οικονομίας. Γιατί, προφανώς, μιλάει για “failure story”, προσπαθώντας να μην αφήσει τη χώρα να απογειωθεί και να βγει από το μνημόνιο. Να είναι βέβαιος πως δεν θα τα καταφέρει».

Παραπέμπουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικάστήριο για τον ΧΥΤΑ Κιάτου


«Αναψε πράσινο» το ΣτΕ για ΧΥΤΑ σε Γραμματικό και Κερατέα
Με αγανάκτηση, για πολλαπλή φορά, πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα η Κομισιόν αποφάσισε να παραπέμψει εκ νέου την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για έναν ακόμη παράνομο χώρο ταφής απορριμάτων, αυτή τη φορά στο Κιάτο - Κορινθίας, όπου όπως αναφέρεται λειτουργεί χωρίς άδεια ο ΧΥΤΑ από το 2002!

Οι αρμόδιοι από το 2002 έως και σήμερα, όπως φαίνεται, περί άλλων ετύρβαζαν!
Η Ελληνική Πολιτεία και οι ανεξάρτητες αρχές της θα αναζητήσουν τους υπεύθυνους;

Πως και πότε θα αποκασταθούν οι πιθανές προκληθείσες βλάβες στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον, που δύναται να έχουν συντελεσθεί 11 (έντεκα ολόκληρα!) χρόνια;

Δυστυχώς παραμένουμε απροστάτευτοι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει και πρέπει, να επιτελέσει ανάλογες παρεμβάσεις εποφελεία των πολιτών της περιοχής μας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί ότι η Ελλάδα δεν προστατεύει τους πολίτες της και το περιβάλλον από τις επιπτώσεις της κακής επεξεργασίας αποβλήτων στην Πελοπόννησο. Παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις, ο ΧΥΤΑ Κιάτου εξακολουθεί να λειτουργεί κατά παράβαση της νομοθεσίας της ΕΕ περί αποβλήτων και υγειονομικής ταφής, με αποτέλεσμα να αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα προκειμένου να επισπεύσει τη λήψη μέτρων για το θέμα αυτό, η Επιτροπή άσκησε αγωγή κατά της Ελλάδας ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ μετά από σχετική σύσταση του αρμόδιου για το Περιβάλλον Επιτρόπου, Janez Potočnik.

Η οδηγία περί υγειονομικής ταφής αποβλήτων προβλέπει πολύ αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές για τους ΧΥΤΑ με σκοπό την πρόληψη των επιβλαβών συνεπειών για την ανθρώπινη υγεία, τα ύδατα, το έδαφος και τον αέρα. Διάφοροι επιτόπιοι έλεγχοι αποκάλυψαν ότι στον ΧΥΤΑ Κιάτου δεν έχει απομείνει χώρος και ότι αυτός εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς έγκυρη άδεια δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον.

Μολονότι οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν το πρόβλημα και προσπαθούν να το λύσουν, δεν έχουν ακόμη λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για τον καθαρισμό του συγκεκριμένου ΧΥΤΑ που συνεχίζει να λειτουργεί κατά παράβαση της νομοθεσίας της Ε.Ε. περί αποβλήτων, συνεχίζει η ανακοίνωση της Ε.Ε.

Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση (ρύπανση και ατιμωρησία);

Λάμπρος Μπούκλης
Περιφ.Σύμβουλος Πελοποννήσου
Γραμματέας Περιφ. Συμβουλίου
Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά

NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «O 927/1979 του Κωνσταντίνου Καραμανλή, επαρκής για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας,και την καταδίκη του ναζισμού».


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ν.Δ. τόνισε από την πρώτη στιγμή ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για το ρατσισμό, ο νόμος δηλαδή 927/1979του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι επαρκής για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας, εκτίμηση η οποία επιβεβαιώθηκε και με το σχετικό πρακτικό της ΚΕΝΕ.
Επισημάναμε, επίσης, ότι απαιτούνται μόνον ορισμένες προσθήκες σ΄ αυτό το νομοθετικό πλαίσιο με σκοπό τη συμπλήρωση και επικαιροποίησή του.
Αυτές τις προσθήκες εισάγουμε σήμερα.
Προσδοκούμε  ότι όλα τα κόμματα – πλην βεβαίως της Χ.Α. – θα τις ψηφίσουν, αφού κανένας δεν μπορεί να έχει την οποιανδήποτε αναστολή για τις προσθήκες αυτές και την καταδίκη του ναζισμού».

Στο… παιχνίδι και ο Αστέρας, 2-1 τον ΠΑΣ


Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ και έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι της πρωτιάς, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, που πλέον δεν έχουν ελπίδες.
Με εξαιρετικά γκολ των Κάφα και Τσαμπούρη ο Αστέρας πήρε σημαντικό προβάδισμα από το 16' και το κράτησε μέχρι το τέλος. Οι αρκάδες πλέον έφτασαν τους οκτώ βαθμούς, δύο λιγότερους από Ατρόμητο-ΠΑΟΚ και πλέον ελπίζουν κι αυτοί για την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική μέσα στο Περιστέρι και να χάσει ο ΠΑΟΚ στα Γιάννινα. Ο ΠΑΣ μείωσε στο 23' με πέναλτι του Κοροβέση, αλλά στο υπόλοιπο διάστημα δεν κατάφερε να πάρει τον πολυπόθητο βαθμό, που χρειαζόταν. Ως εκ τούτου η ομάδα του Χριστόπουλου μένει στους 7 βαθμούς και πλέον ενδιαφέρεται για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, ώστε να αποφύγει το τελευταίο εισιτήριο του Europa League.
Εξαιρετικό ρυθμό και τρία γκολ είχε το ματς της Τρίπολης στο πρώτο 25λεπτο. Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο ματς και ευτύχησε να προηγηθεί με 2-0 χάρη σε δύο πολύ ωραία γκολ των Κάφα και Τσαμπούρης. Ο αργεντίνος με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ στο 6' και ο έλληνας αμυντικός με εξαιρετικό αριστερό από μακριά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων μόλις στο 16'. Η απάντηση των φιλοξενουμένων δεν άργησε, αφου στο 23' ο Κοροβέσης κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ μειώνοντας.
Στη συνέχεια, όπως ήταν φυσικό, ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να δίνουν πλέον περισσότερο βάρος στα αμυντικά τους καθήκοντα. Ο Αστέρας είχε κυρίως την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο ΠΑΣ επεδίωκε τις αντεπιθέσεις, ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία.
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ, που ήταν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ήθελε τουλάχιστον την ισοπαλία για να μείνει ζωντανός. έδειξε από τα πρώτα λεπτά τις επιθετικές του διαθέσεις. Βίλα και Γεωργίου είχαν από μία καλή στιγμή στο 47' και το 52', αλλά οι γηπεδούχοι σιγά σιγά ισορρόπησαν και από το 60λεπτο έδειχναν να ελέγχουν την εξέλιξη του αγώνα. Ο Χριστόπουλος από την πλευρά του προσπάθησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του, ρίχνοντας στο ματς Ιλιτς και Τσουκαλά.
Ο Τσιώλης από την δική του πλευρά θέλησε να θωρακίσει αμυντικά τον Αστέρα, αντικαθιστώντας τον Μπακασέτα με τον Καστέλς. Οι κινήσεις του έλληνα τεχνικού είχαν αποτέλεσμα, αφού οι παίκτες ΠΑΣ (ο Χριστόπουλος έπαιξε με 4-2-4 στο τελευταίο δεκάλεπτο) δεν είχαν καθαρό μυαλό και δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Γεωργακόπουλο. Ο Αστέρας κράτησε σχετικά άνετα το υπέρ του αποτέλεσμα, κράτησε το τρίποντο και έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τους Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, που διεκδικεί την πρωτιά στα πλέι οφ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Γιαλούσης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Κάφα, Ουσέρο, Ουρτάδο (46' Ναβάρο, 57' Ντε Μπλάσις), Ράγιος, Μπακασέτας (79' Καστέλς), Περόνε.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Μπέριος, Ρουμπουλάκου (64' Τσουκαλάς), Κεϊτά, Βίλα, Γεωργίου (74' Ντάσιος), Κοροβέσης, Νικλητσιώτης (52' Ιλιτς).

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του «δράκου» των Πετραλώνων

D3F0CBB6C58A9A5070B4F25987FBBBA0
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας «δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών», τα στοιχεία της ταυτότητας καθώς και η φωτογραφία του συλληφθέντος για αποπλάνηση και ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων κοριτσιών.
Πρόκειται για τον Γεωργιάδη Στυλιανό του Βασιλείου και της Δωροθέας, που γεννήθηκε το 1973 στη Νέα Ιωνία Αττικής και κατοικεί στα Πετράλωνα.
Ο 40χρονος δράστης μετά την απολογία του, τις οποίας οι λεπτομέρειες σοκάρουν, κρίθηκε προφυλακιστέος για ασέλγεια σε βάρος 21 κοριτσιών
Στην απολογία του στον ανακριτή φάνηκε αμετανόητος, αφού επέμεινε, αναφερόμενος στα θύματά του, ότι «δεν τις θυμάμαι όλες».
Περιέγραψε μάλιστα ότι υπέβαλε τα κορίτσια αρχικά σε «σωματικό έλεγχο», στη συνέχεια τα έγδυνε και αφού τα έβαζε να ικανοποιήσουν τις άρρωστες ορέξεις του, ενώ στη συνέχεια έκλεβε ότι αντικείμενο αξίας είχαν πάνω τους ή στα σπίτια τους.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Ο Μουρίνιο υπέγραψε στην Τσέλσι για 40 εκατομμύρι​α λίρες

Jose-Mourinho-Chelsea
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Sun”, ο Χοσέ Μουρίνιο υπέγραψε το βράδυ της Τρίτης συμβόλαιο συνεργασίας με την Τσέλσι, και επιστρέφει στο Στάμφορντ Μπριτζ, για να… παίξει με τα νεύρα του βρετανικού Τύπου, και να ξανακάνει την ομάδα του Ρομάν Αμπράμοβιτς πρωταθλήτρια.
Το ρεπορτάζ της “Sun” αναφέρει ότι η συμφωνία των δυο πλευρών έχει διάρκεια τεσσάρων ετών, και ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει ετήσιες αποδοχές ύψους 10 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών. Δηλαδή, για τέσσερα χρόνια, το συνολικό κόστος της συμφωνίας του με την Τσέλσι ανέρχεται στο ύψος των 40 εκατομμυρίων λιρών.
Η συμφωνία ολοκληρώθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα, στο πλαίσιο διήμερου ταξιδιού που πραγματοποίησε ο Χοσέ Μουρίνιο στο Λονδίνο, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, και να υπογράψει το νέο συμβόλαιό του, καθώς είχε προηγηθεί επαρκής προετοιμασία για το happy end.

ysterografa.gr

Πλειοδοσία «αντιρατσισμού» και τρικυμία εν κρανίω

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Λυπάμαι, αλλά θα επανέλθω.

Χθες, τόσο ο ΟΟΣΑ με την εξαμηνιαία έκθεσή του, όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος με την Ετήσια Έκθεση για τη Νομισματική πολιτική την οποία κατέθεσε στη Βουλή ο διοικητής της Γ. Προβόπουλος, μας υπενθύμισαν ότι η οικονομία της χώρας μας θα παραμείνει σε ύφεση και το 2014, για έβδομη συνεχή χρονιά, παρά τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της Κομισιόν – στην οποία, για να λέμε την αλήθεια, δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη, διότι οι προβλέψεις και οι εκθέσεις της έχουν συνήθως πολιτικό περιεχόμενο και αποσκοπούν στη δικαιολόγηση των ευρωπαϊκών πολιτικών.

Παράλληλα, χτύπησε και καμπανάκι για τον κίνδυνο να μην καταφέρει η Ελλάδα να βγει στις αγορές με τη λήξη του μνημονίου και να χρειαστεί και νέος έκτακτος δανεισμός – με όλα τα συμπαρομαρτούντα – επειδή το κράτος παραμένει δυσκίνητο (και προφανώς συνεχίζει να δίνει μάχες οπισθοφυλακών, συνεπικουρούμενο από τον άκρατο λαϊκισμό διαφόρων) και αδυνατεί να εφαρμόσει πλήρως τις μεταρρυθμίσεις.

Απολύσεις: Στο στόχαστρο δήμοι, ΙΚΑ και ΟΑΕΔ

Τα μέχρι τώρα ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr αναφορικά με τα νομικά πρόσωπα των δήμων επιβεβαιώνει απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με το έγγραφο εκτός από τους οργανισμούς των ΟΤΑ, στο στόχαστρο της κυβέρνησης βρίσκονται ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμοί όπως ο ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ, νομικά πρόσωπα του τομέα της Ερευνας, Εμπορικά Επιμελητήρια (όπως το ΤΕΕ και το Οικονομικό), Κοινωφελή Ιδρύματα Πρόνοιας, Γενικοί και Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, ακόμα και Εθνικά Αθλητικά Κέντρα.
Συνολικά, στα συγκεκριμένα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ εργάζονται 38.139 υπαλλήλους, οι οποίοι, αν εφαρμοσθεί το συγκεκριμένο σχέδιο της κυβέρνησης. είτε θα οδηγηθούν εκτός Δημοσίου είτε θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, στο στόχαστρο των απολύσεων μπαίνουν εργαζόμενοι σε 384 δημοτικές επιχειρήσεις, 66 ΝΠΔΔ, που εξετάζεται να αλλάξουν καθεστώς και να μετατραπούν σε Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και 62 επιμελητήρια, επτά κοινωφελή ιδρύματα, ακόμα και 12 εθνικά αθλητικά κέντρα.
Μάλιστα, η μεταβολή του νομικού καθεστώτος στα νομικά πρόσωπα υπό τη γενική κυβέρνηση, μέσω της μετατροπής τους από Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου μπορεί να σημάνει ακόμα και αλλαγές στην εργασιακή σχέση των απασχολουμένων. Συγκεκριμένα, εφόσον κάποιος εργάζεται σε ΝΠΔΔ που θα μετατραπεί σε ΝΠΙΔ, και είναι μόνιμος υπάλληλος, τότε υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει η εργασιακή του σχέση και να μετατραπεί από Δημοσίου σε Ιδιωτικού Δικαίου.
Τα δύο σενάρια

Αναστολή συντάξεων δημοσίου χωρίς ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ

Οι συνταξιούχοι του δημοσίου για τους οποίους δεν έχει καταχωρηθεί ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ δεν θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τη σύνταξη του μηνός Ιουνίου, η οποία καταβάλλεται κανονικά σήμερα.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, για την είσπραξη της σύνταξης μηνός Ιουνίου 2013, οι δικαιούχοι, από Πέμπτη μεσημέρι 30 Μαΐου 2013 και μετά, θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για καταχώρηση ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ στις κατά τόπους Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ή στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου, από τις οποίες θα παραλάβουν την «ειδική εντολή πληρωμής».
Για όσους δικαιούχους συντάξεων δεν έχει καταχωρηθεί ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ, με την ανωτέρω διαδικασία μέχρι 10/06/2013, η σύνταξή τους δεν θα καταβληθεί με εντολή πληρωμής, αλλά θα ανασταλεί η καταβολή σύνταξης μηνός Ιουλίου 2013 (ημερομηνία καταβολής 27 Ιουνίου 2013) και κάθε επόμενης σύνταξης.
Η επαναχορήγηση της σύνταξης θα γίνεται μόνο μετά την υποβολή βεβαιώσεων ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ από τους δικαιούχους στις κατά τόπους ΥΔΕ ή στην Υπηρεσία Συντάξεων, όχι άμεσα αλλά με επόμενο μήνα.

Κουβέλης: Δεν απειλείται η συνοχή της κυβέρνησης

kouvelis
Επιμένει ο Φώτης Κουβέλης στην ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και στην από κοινού προώθηση με το ΠΑΣΟΚ της πρότασης νόμου, με βάση το νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη.
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την μεγάλη διαφωνία με την ΝΔ στο ζήτημα αυτό, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι δεν αποτελεί απαρχή για αμφισβήτηση της συνοχής της κυβέρνησης.
Ο κ. Κουβέλης δεν συμμερίστηκε τις αιτιάσεις της ΝΔ και την αλλαγή στάση της, όπως είπε, στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, την οποία απέδωσε σε τακτικισμό, φοβούμενη κινδύνους από τα δεξιά της.
«Η Δημοκρατία έχει ανοχή αλλά έχει και νόμους» τόνισε καλώντας όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να ψηφίσουν την πρόταση νόμου, η οποία, σημείωσε, είναι και ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας ενώ επέκρινε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει δική του πρόταση νόμου.
«Τον καλώ να αφήσει τους τακτικισμούς και τα τερτίπια και να έρθει να ψηφίσει το νομοσχέδιο, κάνοντας τις δικές του βελτιώσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ενώ αντέκρουσε τους χαρακτηρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν υπηρέτησε ποτέ πολιτικές χρεοκοπίας».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι η επιλογή της ΔΗΜΑΡ πριν από ένα χρόνο να στηρίξει την τρικομματική κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει, ανέφερε ότι δεν συμμερίζεται την άποψη ότι η ΝΔ έχει επιβάλλει τη θέλησή της στην κυβέρνηση, είπε όμως ότι χρειάζεται καλύτερος συντονισμός των υπουργείων και των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.
Τάχθηκε υπέρ του ανασχηματισμού προτείνοντας κατάτμηση υπουργείων για καλύτερα αποτελέσματα.

ysterografa.gr

ΚΕΔΕ: Απολύσεις σημαίνουν «λουκέτο» σε παιδικούς, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ

Το θέμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων νομικών προσώπων των ΟΤΑ αλλά και η γενικότερη οικονομική κατάσταση των δήμων, θα βρεθούν στην κορυφή της ατζέντας του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται σήμερα στα Ιωάννινα. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή δίωρη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, με τους δημάρχους να βρίσκονται «στα κάγκελα» καθώς:
Πρώτον δεν έχουν ενημερωθεί
Δεύτερον, οι καταργήσεις νομικών προσώπων, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση όλων των κοινωνικών δομών όπως παιδικοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ, ξενώνες αστέγων, κοινωνικά παντοπωλεία και ιατρεία, κέντρα πρόληψης, γυμναστήρια, ωδεία κ.α.
Μάλιστα, όπως ειπώθηκε από το γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ Α. Κοιμήση το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την οριακή οικονομική κατάσταση των δήμων θα οδηγήσει στα τέλη του 2013 αρχές 2014 που ο μηχανισμός θα έχει αδρανήσει λόγω εκλογών στο «να μην μπορούν να ανταποκριθούν οι δήμοι σε στοιχειώδεις λειτουργίες»
Το θέμα της κατάργησης των οργανισμών των δήμων που θα επιφέρουν απολύσεις ετέθη και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της ΚΕΔΕ μέσω των κυρίων Κ. Τζανακούλη (ΝΔ), Γ. Ιωακειμίδη (ΔΗΜΑΡ), Σπ. Τζόκα (ΣΥΡΙΖΑ) και Ε. Παντελάκη (ΚΚΕ). Μάλιστα, η κ Παντελάκη τόνισε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση προχωράει σε απολύσεις στο ψαχνό. Εμείς λέμε καμία κατάργηση νομικών προσώπων». 

aftodioikisi.gr     

Πέθανε ο σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου Γ. Γλυνός


glinos«Εφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 64 ετών, ο οικονομολόγος Γιώργος Γλυνός που είχε διατελέσει επί χρόνια σύμβουλος Ελλήνων πρωθυπουργών , όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Λουκάς Παπαδήμος, ενώ είχε κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ετών, τόσο για το μνημόνιο όσο και για το ελληνικό «κούρεμα».
Ο Γιώργος Γλυνός υπήρξε θεμελιωτής της Task Force στην Ελλάδα, ενώ είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο το φθινόπωρο του 2001 κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό «κούρεμα».
Ο Γιώργος Γλυνός σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Τραπεζική και Νομισματική Οικονομική στο Πανεπιστήμιο Paris I Pantheon-Sorbonne, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (D.E.A.).
Εργάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, (1976-1983) και στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1983-1988) Από το 1989 μέχρι το 2006 εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε γραφεία Επιτρόπων ως μέλος και ως Διευθυντής και στις Γενικές Διευθύνσεις, Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης.
Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα του αφορούν στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση ιδιαίτερα στους τομείς της μακροοικονομικής και νομισματικής πολιτικής, της περιφερειακής πολιτικής και της πολιτικής της διεύρυνσης προς την Τουρκία.

560 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης - Εκπληκτικό αφιέρωμα με βίντεο και φωτό από το National Geographic! Μέρος Α

Θεοδοσιανά τείχη. Μέγα τείχος. Βράδυ Δευτέρας.28 Μαΐου. Ο Ιωάννης Ιουστινιάνης άφησε το βλέμμα του να πλανηθεί στην γεμάτη άταφα πτώματα, πεδιάδα του Λύκου. Σε λίγη ώρα θα ξημέρωνε. Η Πόλη των πόλεων, θα ζούσε άλλη μια ημέρα σκληρής πολιορκίας. Ο καιρός δεν ήταν πολύ κρύος, είχε όμως μια υγρασία που τρυπούσε τα κόκαλα.



Τύλιξε τον βαρύ μαύρο μανδύα του πάνω από την πανοπλία του. Ήταν κουρασμένος. Όλα τα μέλη του πονούσαν φρικτά. Στην σκουρόχρωμη μεταλλική του πανοπλία, η υγρασία σχημάτιζε μικρά αυλάκια νερού που έπεφταν στο έδαφος.

Στο βάθος, στο στρατόπεδο του Αμιρά, η νύχτα είχε γίνει μέρα από τις εκατοντάδες φωτιές που είχαν ανάψει. Τα τύμπανα δεν σταματούσαν λεπτό να χτυπούν. Οι κραυγές και οι επικλήσεις στον Θεό τους, ακουγόταν καθαρά μέχρι τα τείχη που στέκονταν ο ίδιος.

Οι δερβίσηδες έκλαιγαν και υπόσχονταν στους στρατιώτες του εχθρού πιλάφι και γυναίκες στον παράδεισο, εάν πεθάνουν τιμημένα στη μάχη Ένα άσχημο προαίσθημα έκανε το στομάχι του να σφιχτεί. Έφερε το χέρι του στο τεράστιο σπαθί του και χάιδεψε τη λαβή. Έστριψε το κεφάλι του δεξιά και αριστερά και είδε ότι στα υπερήφανα τείχη, είχαν απομείνει...

Περισσότερα στο http://www.eirinika.gr/gr/blog/itsnews1/ellada/epeteios-alwshs-polhs.asp

“Σαν αρνί που βιάζεται να έρθει το Πάσχα”

asimakopoulou
Ως απάντηση στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα στον Αντώνη Σαμαρά για debate, συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνισαν ότι «οποτεδήποτε ο κ.. Τσίπρας αντιμετώπισε τον πρωθυπουργό, πήρε το μάθημά του. Στο μεταξύ ας προσπαθήσει να πείσει τους δικούς του».
Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα είπε: «Πρώτη φορά βλέπω αρνί να βιάζεται τόσο πολύ να ‘ρθει το Πάσχα».
Στο συγκεκριμένο σχόλιο της κ. Ασημακοπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε λίγο αργότερα αναφέροντας:
«Εκλαμβάνουμε τον αστεϊσμό της Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ως αποδοχή της πρόσκλησης για διάλογο. Αναμένουμε το τηλεφώνημά της για να συνεννοηθούμε για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής του».

ysterografa.gr

O Απόστολος Ε. Παπαφωτίου στην επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «MedDiet, Μεσογειακή Διατροφή και Προώθηση των Παραδοσιακών Προϊόντων»,



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «MedDiet, Μεσογειακή Διατροφή και Προώθηση των Παραδοσιακών Προϊόντων», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου 2013 στη Ρώμη.

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Η Χρυσή Αυγή θα είναι εδώ για πολλά χρόνια για το δίκαιο των Ελλήνων!


Κύρια σημεία της Ομιλίας του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα:
" -Αυτή είναι μια από τις σπάνιες ευκαιρίες που μας προβάλλει η κρατική τηλεόραση, καθώς η κάλυψη των συνεδριάσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προβλέπεται από τον νόμο. Αυτή είναι η ψευτοδημοκρατία τους. Ένα χρόνο τώρα είμαστε αποκλεισμένοι από παντού.
-Εδώ και μέρες συζητούν όλοι σε όλα τα κανάλια για το λεγόμενο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο που όπως παραδέχτηκαν αφορά την Χρυσή Αυγή. Σε καμία συζήτηση όμως δεν κλήθηκε ούτε ένας εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή δεν ανήκει όμως στα τηλεπαράθυρα, αλλά δίπλα στον Λαό, στις γειτονιές και στις πλατείες. εκεί που όλοι οι άλλοι δεν μπορούν να κάνουν μία συγκέντρωση ούτε 50 ατόμων.
-Αυτοί που μιλούν για συνταγματικό τόξο, σχεδιάζουν έναν αντισυνταγματικό νόμο για να περιορίσουν την Χρυσή Αυγή.
- Η Νέα Δημοκρατία άλλαξε γνώμη για τον αντιρατσιστικό νόμο, επειδή ήρθε στα χέρια της δημοσκόπηση που δείχνει πως το 70% των ψηφοφόρων της δεν θα την ψηφίσουν, αν περάσει το εν λόγω νομοσχέδιο. Η αλλαγή στάσης έγινε από μικροπολιτικό συμφέρον.
- Η Χρυσή Αυγή δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο. Θα είμαστε εδώ για πολλά χρόνια για τις Ιδέες μας και το δίκαιο των Ελλήνων. Είναι ο Εθνικισμός που παίρνει σάρκα και οστά.
- Βενιζέλος και Κουβέλης προτίθενται να καταθέσουν από μόνοι τους αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Καλοδεχούμενο! Εμείς θα είμαστε εδώ και θα ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία. Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν.
- Δημιουργούν σενάρια για δήθεν εσωτερικά προβλήματα εντός της Χρυσής Αυγής που δημοσιεύονται στις φυλλάδες. Εκτελούν συμβόλαια ηθικής εξόντωσης. Είμαστε ενωμένοι με στρατιωτική πειθαρχεία, καθώς η Χρυσή Αυγή διαθέτει ενότητα Ιδεολογική και πολιτική. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα είναι ανεμομαζώματα και θα καταλήξουν ανεμοσκορπίσματα.
- Δεν ξεχνούμε την θλιβερή μαύρη επέτειο της Άλωσης της Πόλης. Τιμούσε την Μνήμη του Μαρμαρωμένου Βασιλιά και των τελευταίων υπερασπιστών της Κωνσταντινούπολης. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!"

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου