Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ο Θρύλος… βασιλιάς του φιλέ μέσα στο Βραχάτι!

volei
Το ελληνικό βόλεϊ είναι «ερυθρόλευκο». Μετά την κατάκτηση του νταμπλ στις γυναίκες, ο Ολυμπιακός έκανε τρεμπλ στους άνδρες. Νίκησε με 3-0 σετ (25-17, 25-23, 25-14) τον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι, στον 4ο τελικό των πλέι οφ της Volley League και με 3-1 νίκες αναδείχθηκε πρωταθλητής για 26η φορά στην ιστορία του.
Μετά την κατάκτηση του 2ου League Cup «Νίκος Σαμαράς» και πάλι στο Βραχάτι την 1η Μαρτίου (3-0 την Κηφισιά) και του Κυπέλλου στο Ρέθυμνο στις 24 Μαρτίου (3-0 τον Φοίνικα Σύρου), οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν στιγμές δόξας ξανά στο Βραχάτι, με τη νίκη στο «Γεώργιος Τριαντάφυλλος» απέναντι στον Παμβοχαϊκό.
 Οι τίτλοι του βόλεϊ Ανδρών
Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, «ζορίστηκε» μόνο στο 2ο σετ όταν το δικό του 17-11 έγινε 21-20 υπέρ του Παμβοχαϊκού και στέφθηκε δίκαια πρωταθλητής, κάνοντας και την ανατροπή, καθώς ο 1ος τελικός στο κλειστό του Ρέντη είχε νικητή τον Παμβοχαϊκό! Ακολούθησαν, ωστόσο, τρεις «ερυθρόλευκες» νίκες, δύο εκ των οποίων εκτός έδρας.
Το ματς ήταν γιορτή, καθώς έγινε μπροστά σε κατάμεστο γήπεδο, στο οποίο βρίσκονταν 1.000 άτομα, με ταυτόχρονη παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων, χωρίς να συμβεί το παραμικρό.
Μάλιστα, άπαντες έμειναν στις θέσεις τους μετά το τέλος του αγώνα, χειροκρότησαν τις ομάδες τους και η απονομή έγινε κανονικότατα, με τους παίκτες του Παμβοχαϊκού να παίρνουν πρώτοι τα μετάλλιά τους και να ακολουθεί η στέψη του πρωταθλητή. Στιγμές που δεν έχουμε συνηθίσει, δυστυχώς, στην Ελλάδα, αλλά σαφώς είναι οι πρέπουσες και μακάρι να μπορέσουν κάποια στιγμή να αποτελέσουν τον κανόνα.

Οσο για το αγωνιστικό κομμάτι; Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο πρώτο σετ, ξέφυγε νωρίς (12-4) και έφτασε άνετα στην κατάκτησή του με 25-17 σε 22 λεπτά. Κάτι ανάλογο φάνηκε ότι θα συμβεί και στο 2ο σετ, με το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα 17-11. Όμως ο Παμβοχαϊκός έκανε την αντεπίθεσή του, προηγήθηκε 21-20 και προς στιγμή το σκορ έγινε 22-20 με λάθος υπόδειξη για επίθεση άουτ του Χριστοφιδέλη. Η μπάλα «βρήκε» τη γραμμή, ο Ολυμπιακός ζήτησε video-referee, το ριπλέι τον δικαίωσε και το σκορ έγινε 21-21.
Ο Κοκκινάκης πήγε στο σερβίς, πήρε άσο και έκανε και δύσκολο σερβίς και έτσι με επίθεση του Γιορντάνοφ το σκορ έγινε 23-21 και ο Ολυμπιακός πήρε και το 2ο σετ με 25-23 σε 30 λεπτά. Στο τρίτο σετ ήταν λογικό ο Παμβοχαϊκός να έχει να αντιμετωπίσει και το ψυχολογικό ντεσαβαντάζ από τον τρόπο της απώλειας του προηγούμενου σετ και έτσι ο Ολυμπιακός το πήρε εύκολα με 25-14 σε 24' λεπτά και στέφθηκε πρωταθλητής.
 

Σεραφείμ Κοτρώτσος: Ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημιουργία Ξανά εξηγεί πως το outsider των περσινών εκλογών κοιτάει μπροστά

Του Λευτέρη Χ. Θεοοδωρακόπουλου

 
Σε μια Ελλάδα που φαίνεται να ψάχνει τον πολιτικό της προσανατολισμό και τα μνημόνια έχουν επιβάλει τους δικούς τους νόμους και τάξεις, το πολίτευμα δείχνει να κλυδωνίζεται. Λένε όμως πως μετά από την πιο σκοτεινή νύχτα η αυγή απέχει λίγο και το φως του ήλιου θα βρει στο πέρασμα του έναν διαφορετικό κόσμο. Αυτές είναι οι ώρες που πρέπει να γίνει ανασύνταξη των πολιτικών δυνάμεων και οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να κάνουν αυτό που έλεγε πριν 2500 χρόνια πριν -περίπου- ο Πλάτωνας στην Πολιτεία. Να υπάρχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Σήμερα το Πινάκιο «ανακρίνει» τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, τον εκπρόσωπο τύπου -ενόψει του Συνεδρίου- της Δημιουργίας Ξανά!
Μας μιλάει για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις πέρυσι τέτοια εποχή, για την συνεργασία με τον Στέφανο Μάνο αλλά και γιατί η Δημιουργία Ξανά δεν κατάφερε να περάσει το κατώφλι του
Σε μια Ελλάδα που φαίνεται να ψάχνει τον πολιτικό της προσανατολισμό και τα μνημόνια έχουν επιβάλει τους δικούς τους νόμους και τάξεις, το πολίτευμα δείχνει να κλυδωνίζεται. Λένε όμως πως μετά από την πιο σκοτεινή νύχτα η αυγή απέχει λίγο και το φως του ήλιου θα βρει στο πέρασμα του έναν διαφορετικό κόσμο. Αυτές είναι οι ώρες που πρέπει να γίνει ανασύνταξη των πολιτικών δυνάμεων και οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να κάνουν αυτό που έλεγε πριν 2500 χρόνια πριν -περίπου- ο Πλάτωνας στην Πολιτεία. Να υπάρχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Σήμερα το Πινάκιο «ανακρίνει» τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, τον εκπρόσωπο τύπου -ενόψει του Συνεδρίου- της Δημιουργίας Ξανά!
Μας μιλάει για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις πέρυσι τέτοια εποχή, για την συνεργασία με τον Στέφανο Μάνο αλλά και γιατί η Δημιουργία Ξανά δεν κατάφερε να περάσει το κατώφλι του ...

Η Ελλάδα (της κρίσης) συζητάει για τζαμί και… ομοφυλόφιλους!

greek-crisis
Η κρίση την οποία διέρχεται σήμερα η Ελλάδα είναι εθνική. Υπό την έννοια ότι δεν περιορίζεται στην οικονομία, αλλά μάλλον εξηγούνται μέσω της οικονομικής κρίσης μια σειρά από παθογένειες σε πλείστους τομείς της πολιτικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και άλλης δραστηριότητας.
Η Ελλάδα ζει μια εθνική κρίση αξιών. Κρίση πολιτικής ηγεσίας. Κρίση ηθικής, προσανατολισμού και προτεραιοτήτων. Είναι μια κρίση σύνθετη, από την οποία δύσκολα θα ξεφύγει, αν δεν καταγράψει… σε χαρτί βήμα προς βήμα όσα πρέπει να γίνουν, περίπου σε καθημερινή βάση.
Και τα “προαπαιτούμενα” δεν αφορούν την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία, ή τουλάχιστον δεν τις αφορούν αποκλειστικά και σε υπερθετικό βαθμό. Αφορούν πρωτίστως όλους εμάς, που συνθέτουμε την “υπαρκτή κοινωνία”, μια κοινωνία που θα πρέπει να αρχίσει και πάλι να ζει, αντί να… χάνει τον καιρό της μελαγχολώντας, βυθισμένη σε μια πρωτοφανή εθνική κατάθλιψη.
Σε αυτή την απαρχή αντεπίθεσης, ή τουλάχιστον… επιστροφής στην κανονικότητα, σημασία έχουν οι προτεραιότητες. Όσα κατανοούμε ότι πρέπει να γίνουν, όχι επειδή μας τα επιβάλλει το όποιο Μνημόνιο, αλλά επειδή αποτελούν παραμέτρους απολύτως απαραίτητες για να διασφαλιστεί το εθνικό μέλλον του τόπου. Επομένως και το μέλλον του καθενός από εμάς.
Σε αυτή την αναζήτηση προτεραιτήτων, ελλοχεύει ο κίνδυνος του αποπροσανατολισμού. Της στιγμιαίας απόσπασης. Της αδυναμίας να υπάρξει αξιολόγηση σπουδαιότητας για όσα έχουμε μπροστά μας και όσα… ξέμειναν από το παρελθόν.
Πολύ πρόσφατα άνοιξε η συζήτηση για την προοπτική ανέγερσης τζαμιού στην Αττική για τους μουσουλμάνους. Μια εκκρεμότητα που έρχεται από το παρελθόν, και την οποία οφείλει να κλείσει η σύγχρονη Ελλάδα, σεβόμενη στοιχειώδως το δικαίωμα κάθε πολίτη να πιστεύει στη θρησκεία που επιλέγει και τον εκφράζει.
Σήμερα, με συνέντευξή του σε εβδομαδιαία εφημερίδα (“Παραπολιτικά”), ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ένας παράγοντας του δημόσιου βίου με σημαντική διαδρομή και ιστορία, ανοίγει έστω και… χαμηλόφωνα θέμα νομιμοποίησης του γάμου ομοφυλοφίλων, με διάλογο που θα ακολουθήσει στη δημόσια σφαίρα. Ένα θεμα που επίσης πρέπει να τακτοποιηθεί, όπως αρμόζει σε μια ανοιχτή κοινωνία, που αντιλαμβάνεται ότι το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό είναι προσωπικό. Δεν επιβάλλεται.
Είναι όμως να αναρωτιέται κανείς: Πόσο… άμεση είναι η ανάγκη για δυο τέτοια ζητήματα, ώστε να ανοίγουν εμμέσως ή εκκωφαντικά, και να προκαλούν τις αυτονόητες αντιδράσεις, σε μια Ελλάδα που ψάχνει οξυγόνο ομοψυχίας και κοινωνικής εκεχειρίας, για να κάνει ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά, που θα έλεγε και ο Ελύτης;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥ​ΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κας Φ. ΠΙΠΙΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κα Μ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥ​ΛΟΥ


Η Γραμματέας της Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών και τακτικό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Επιτροπή Μετανάστευσης, Προσφύγων και εκτοπισμένων ατόμων, κα Φωτεινή Πιπιλή, απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κα Μαρία Κανελλοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλό είναι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ να καλέσουν τον Μπαμπινιώτη να τους μάθει τη διαφορά του “δύναμαι”, “έχω την ευχέρεια” από το “υποχρεούμαι”. Επιμένει η βουλευτίνα Κανελλοπούλου στις ανυπόστατες περί συλλήψεων τραυματισμένων μεταναστών της Μανωλάδας υιοθετώντας ως Βουλευτής – χωρίς να μας έχει φέρει αποδείξεις - φήμες που θα μπορούσαν μάλιστα να προκαλέσουν δυσάρεστες εξελίξεις με την προπέτεια της από την Πέμπτη. Σιγά μην περίμενε ο Υπουργός Ν. Δένδιας την κυρία Κανελλοπούλου και το ΣΥΡΙΖΑ για να δηλώσει το αυτονόητο. Ο κύριος Δένδιας και εμείς γνωρίζουμε άριστα τους Νόμους 3907/2011 και 3386/2005, ευκαιρία να τους διαβάσει και η κυρία Κανελλοπούλου. Όσο για τις “συμβουλές” της νεότευκτης Βουλευτή “η κυρία Πιπιλή να παρακολουθεί πιο στενά τα του Κοινοβουλίου” της αντιστρέφω τη βαθειά γνώση του θέματος όχι μόνο ως Βουλευτής της πολύπαθης Α’ Αθηνών, όχι μόνο ως Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ως Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων ατόμων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ας κατεβάσει λίγο την υπεροψία της η νεότευκτη Βουλευτής γιατί και εμείς, ειδικά στην Α’ Αθηνών, μιλάμε με τις τοπικές κοινωνίες, τους νόμιμους μετανάστες αλλά και τους γιατρούς και δικηγόρους των θυμάτων της ανέλεγκτης εγκληματικότητας από λανθασμένες, στο παρελθόν, δήθεν “ευαίσθητες” πολιτικές.

Τέλος, της θυμίζω ότι ο Βουλευτής όπου υπογράφει, όπου δίνει συνέντευξη, ή όπου κάνει γραπτές δηλώσεις παραμένει Βουλευτής είτε μιλάει από το βήμα της Βουλής είτε επικοινωνεί με το Διαδίκτυο. Η ευθύνη των λεγομένων του παραμένει η ίδια».

 

Η Μανωλάδα, η Ιερισσός και η ''παραγωγική ανασυγκρότηση’’

Παναγιώτης Μαυροειδής
Η εξαχρείωση και εκ-βαρβαρισμός των εργασιακών σχέσεων, δεν αφορά μόνο τους μετανάστες, ούτε μόνο την αγροτική παραγωγή, αλλά προοδευτικά αγκαλιάζει ολόκληρη την παραγωγική σφαίρα και το σύνολο της εργατικής τάξης. Αυτό που συντελείται στις σύγχρονες καπιταλιστικές κοινωνίες, μέσω της ολοκληρωτικής αντιδραστικής αναδόμησης ενός συστήματος σε κρίση και σε σήψη, είναι η επιστροφή στις εργασιακές συνθήκες του 1900 του Μπερτολούτσι.
 
 
Το αίμα της φράουλας
Aν θέλουμε να κατανοήσουμε όσα γεγονότα συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν στην περιοχή αυτή, θα πρέπει να μελετήσουμε τις παραγωγικές σχέσεις της προαναφερόμενης «εκτεταμένης καλλιέργειας», δηλαδή τις σχέσεις μεταξύ των ιδιοκτητών των φραουλοχώραφων και των μισθωτών καλλιεργητών τους, δουλοκτητικές σχέσεις που στάζουν στην κυριολεξία αίμα.
 
 
Για μια χούφτα ντομάτες
Οι καταναλωτικές μας συνήθειες έχουν επιπτώσεις. Έτσι, εάν αγοράσουμε ένα κιλό ντομάτες, μέσα στο χειμώνα, θα βρούμε : την άνοστη γεύση, τη στυγνή εκμετάλλευση των μεταναστών στην Ισπανία, την αντίστοιχη εκμετάλλευση των ανατολικοευρωπαίων φορτηγατζήδων που τις μεταφέρουν, τη μόλυνση από τα φορτηγά τους, τα κέρδη των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και, εν κατακλείδι, έναν προβληματισμό για την... παγκοσμιοποίηση των εμπορικών συναλλαγών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 46 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜ​Α ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
      «Ως Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, εκπροσωπώντας το κόμμα, θέλω να δηλώσω ότι:
Η χούντα της 21ης Απριλίου ξυπνά εφιαλτικές μνήμες και αναδύει κρίσιμα διδάγματα για όλους.
Μνήμες για την κατάλυση της Δημοκρατίας, τις διώξεις αγωνιστών και την προδοσία της Κύπρου.
Και διδάγματα έμπρακτου σεβασμού στους δημοκρατικούς θεσμούς, αφοσίωσης στο εθνικό συμφέρον και ενότητας των Ελλήνων σε κοινούς σκοπούς.
Τιμούμε τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, θα περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία που άλλωστε θεμελίωσε η παράταξή μας με τη βοήθεια του Ελληνικού λαού το 1974 και όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας, απομονώνοντας κάθε νοσταλγό αντίστοιχων εκτροπών».

Μεϊμάρογλου: «Απόλυτα ικανοποιημένος από την βαθμολογική κατάταξη του Aστέρα Δερβενίου»

Μεϊμάρογλου: «Απόλυτα ικανοποιημένος από την βαθμολογική κατάταξη του Δερβενίου»
Ικανοποιημένος από την βαθμολογική κατάταξη του Αστέρα Δερβενίου εμφανίστηκε ο τεχνικός του, Στέφανος Μεϊμάρογλου, στη συνέντευξή που παρεχώρησε στο δημοσιογράφο Δημήτρη Μανωλάκη και δημοσιεύτικε σημερα στην εφημερίδα apopsi24.gr. Ο τεχνικός του Αστέρα έκανε τον απολογισμό του, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό είναι το σημαντικότερο, είναι το γεγονός ότι αρκετά νέα παιδιά, πήραν συμμετοχές, ώστε τη νέα σεζόν να εμφανιστούν με περισσότερες εμπειρίες, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα της Κορίνθου, ως πρώην ποδοσφαιριστής της.

Ο Παπαδημούλης “αποκάλυψε” πότε θα γίνει ανασχηματισμός

Dimitris-Papadimoulis
“Πότε θα κάνει ανασχηματισμό ο Σαμαράς; Όταν θα πάψει να τον απαιτεί ο Βενιζέλος.Και φυσικά θα μπει γερά κ η ΔΗΜΑΡ. “Τραβάτε με κι ας κλαίω”… Το παραπάνω σχόλιο έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξει τα εσωτερικά αδιέξοδα που, κατά τη γνώμη του, αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο της συζήτησης για τον ανασχηματισμό.

ysterografa.gr

Έπιασαν και τον δεύτερο βομβιστή της Βοστώνης – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση (video)

Boston-bomber
Μετά από ανθρωποκυνηγητό μιας μέρας, οι αμερικανικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν και τον δεύτερο δράστη του μακελειού στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.
Ο 19χρονος Τσετσένος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, για τη σύλληψη του οποίου είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό από χθες το πρωί, εντοπίστηκε στην πρύμνη ενός σκάφους που ήταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού σε προάστιο της Βοστώνης.
Την κρίσιμη πληροφορία που οδήγησε στη σύλληψη του Τσετσένου έδωσε στις διωκτικές αρχές ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος παρατήρησε κηλίδες αίματος κοντά στο σκάφος.
Ο Τσαρνάεφ συνελήφθη ζωντανός, αν και τραυματισμένος από την ανταλλαγή πυροβολισμών με την Αστυνομία που είχε προηγηθεί κατά τη διάρκεια του χθεσινού πρωινού, και μετά τον φόνο αστυνομικού στο ΜΙΤ.
O Τσετσένος τρομοκράτης, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο της Βοστώνης, ενώ τα αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες με πολίτες να έχουν βγει στους δρόμους και να πανηγυρίζουν.
Νεώτερη ενημέρωση των αρχών αναφέρει ότι ο δράσης βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Video



ysterografa.gr

XΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡATIKO KINHMA

 

Δημόσιο: Πέντε πλασματικά χρόνια & 60% του βασικού για όσους αποχωρούν

Στα πέντε (από τρία που ήταν αρχικά) φαίνεται να ανεβάζει  η κυβέρνηση τα πλασματικά χρόνια που έχει τη δυνατότητα να εξαγοράσει ένας δημόσιος υπάλληλος που βρίσκεται κοντά στη σύνταξη. Παράλληλα προκειμένου να δοθεί ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για εθελούσιες από το δημόσιο και να μεγαλώσει η «δεξαμενή» των αποχωρήσεων το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχεδιάζει να δώσει και ένα ακόμη κίνητρο:  Να δίνεται στους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν μέχρι να βγουν στη σύνταξη το 50 με 60% του τελευταίου βασικού τους μισθού.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι δεν θα έχει πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος καθώς οι νέοι  υπάλληλοι που θα προσληφθούν στις θέσεις των παλαιών που πρόκειται να αποχωρήσουν θα είναι φθηνότεροι κατά 30 έως 40%.

aftodioikisi.gr

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ (ΑΙΓΑΛΕΩ)


«Καλημέρα σας,

Ονομάζομαι Δημοπούλου Αντωνία Μυρτιδιώτισσα και είμαι φοιτήτρια του
τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και
Καλλιτεχνικών του Τ.Ε.Ι  ΑΘΗΝΑΣ.
Στα πλαίσια της κατάργησης του τμήματος μας από το «Σχέδιο ΑΘΗΝΑ», διοργανώσαμε σε συνεργασία με τους καθηγητές μας, Ανοιχτά Μαθήματα Γραφικών Τεχνών προκειμένου να γνωρίσει ο απλός κόσμος αλλά και οι υπόλοιποι φοιτητές της Σχολής μας, το αντικείμενο των Σπουδών μας.
Τα μαθήματα είναι δωρεάν και παρουσιάζονται οι βασικές αρχές που διέπουν τη σύγχρονη τεχνολογία των Γραφικών Τεχνών μέσα από επιδείξεις και δραστηριότητες με την συμμετοχή του κοινού.
Είναι μια δημιουργική προσπάθεια για να δώσουμε νέα πνοή στο τμήμα μας. Θα θέλαμε να καλέσουμε λοιπόν και εσάς να παρευρεθείτε στα μαθήματα μας, αυτή την Κυριακή 21/4/2013 ώστε να έχετε και εσείς την ευκαιρία να δείτε από κοντά την Ιστορία του Τύπου μέσα από τις επιδείξεις και τις δραστηριότητες μας.

Θα χαρούμε να σας έχουμε δίπλα μας και όχι απέναντί μας. Επισυνάπτεται και το Πρόγραμμα με τα ανοιχτά μαθήματα

Με εκτίμηση»

Καταγγελία ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας για απόπειρα αυτοκτονία​ς στο στρατόπεδο συγκέντρωσ​ης στην Κόρινθο

stratopedokorinthou.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κατάσταση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης (δήθεν «φιλοξενίας») στην Κόρινθο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μετά την εξέγερση και απεργία πείνας που την προηγούμενη βδομάδα έληξε με βίαιη καταστολή, με δακρυγόνα μέσα στους θαλάμους και με 48 Αφγανούς να κατηγορούνται μέχρι και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι απόπειρες αυτοκτονίας. Δεν είναι να απορεί κανείς γι’αυτή τη δραματική εξέλιξη, καθώς στο στρατόπεδο της Κορίνθου κρατούνται φυλακισμένα 1200 άτομα υπό άθλιες συνθήκες, χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα, και το σχέδιο είναι να κρατούνται μέχρι και για 18 μήνες (και από ό,τι φαίνεται θα εξαντληθεί κάθε χρονικό όριο), χωρίς να ξέρουν τι θα γίνει μετά, περιορισμένοι σε λίγα τετραγωνικά μαζί με δεκάδες άλλους, με αποτέλεσμα να απελπίζονται πλήρως.
 

ΔΗΜΑΡ: Κορυφή του παγόβουνου το επεισόδιο στη Μανωλάδα

dimar
Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενη από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Νίκο Τσούκαλη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Χρήστο Σταυρόπουλο, τον Γραμματέα της ΝΕ Ηλείας Βασίλη Μανδαράκη και τον Αριστομένη Χρόνη επισκέφθηκε την Μανωλάδα όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των καλλιεργητών, με κατοίκους και μετανάστες.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ καταδίκασαν το πρόσφατο εγκληματικό γεγονός και δήλωσαν τα εξής:
«Το τραγικό αυτό επεισόδιο αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου και χρειάζεται να αναδειχθούν με τον πιο έντονο τρόπο οι αιτίες που το δημιούργησαν. Έχουμε από τη μία την απουσία της πολιτείας για την εφαρμογή των κανόνων και της νομιμότητας στην περιοχή και από την άλλη την αδιαφορία όλων των τοπικών παραγόντων μηδενός εξαιρουμένου.
Στόχος δεν είναι μόνο να συλληφθούν οι ένοχοι, αλλά να μπει οριστικό τέλος στα απάνθρωπα φαινόμενα που διαδραματίζονται στην περιοχή και συνδυάζονται με την καλλιέργειας φράουλας. Η πολιτεία πρέπει να καθορίσει το θεσμικό πλαίσιο και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες – λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής – για την νομιμοποίηση και την ασφαλιστική κάλυψη των μεταναστών ώστε να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης σε ένα σύγχρονο δουλεμπόριο.
Κυβέρνηση, παράγοντες, κόμματα, καλλιεργητές, έχουν ευθύνη και οφείλουν να διαφυλάξουν την παραγωγή της φράουλας, σεβόμενοι όμως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τους κανόνες της νομιμότητας.
Η ΔΗΜΑΡ ήδη έχει προτείνει την άμεση έναρξη διαβούλευσης προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα για την οριστική επίλυση του προβλήματος».

ysterografa.gr

Παρατηρητήριο: Πρώτο «καμπανάκι» για Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και άλλους 216 δήμους

Με κυρώσεις απειλεί το υπουργείο Εσωτερικών 217 δήμους, όπως γράφει η aftodioikisi.gr, οι οποίοι δεν έχουν καταχωρήσει ακόμη τα οικονομικά στοιχεία του 2012 αλλά και του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2013 στον Κεντρικό Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠ.ΕΣ, με αποτέλεσμα να «εντοπίζονται ελλείψεις που παρακωλύουν την πλήρη λειτουργία του Κ.Κ.Δ., και προκαλούν χρονική υστέρηση στη μετάβαση στο συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης».
Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Γ. Ιωαννίδης «η απουσία μέρους ή συνόλου των οικονομικών στοιχείων από τον κόμβο δύναται να επισύρει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις», οι οποίες  αφορούν «παρακράτηση της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, πρόστιμο επί των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, διοικητικές κυρώσεις».
Ανάμεσα τους οι δήμοι Αθηναίων, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης,  Περιστερίου, Πατρέων, Βόλου, Ιωαννιτών, Καβάλας αλλά και ο Δήμος Καλλιθέας, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης.
Οι δήμοι για τους οποίους χτυπάει το «καμπανάκι» στην Πελοπόννησο είνα:

  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ
ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ
ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ
ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
 ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΖΑΧΑΡΩΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΝΕΜΕΑΣ
ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΠΑΤΡΕΩΝ
ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΣΠΑΡΤΗΣ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ


 

«Μαρμάρωσε» ο Ολυμπιακός, στο ΣΕΦ θα κριθεί η πρόκριση

bosfp
 Απίστευτη «αυτοκτονία» του Ολυμπιακού στο «Αμπντί Ιπεκτσί». Ενώ κρατούσε τη νίκη με προβάδισμα επτά πόντων (73-66),  που θα του έδινε πρόκριση στο final-4 του Λονδίνου… κατάφερε να δεχθεί σερί 8-0 στο τελευταίο 1.29 του αγώνα και να ηττηθεί τελικά με 74-73 από την Αναντολού Εφές . Μάλιστα το τελευταίο καλάθι σημειώθηκε με απίστευτο φόλοου του Τζαμόν Λούκας, μόλις 1 δευτερόλεπτο πριν το φινάλε! 
Ετσι, το συγκρότημα του Μαχμούτι ισοφάρισε σε 2-2 και η ομάδα του Μπαρτζώκα θα γυρίσει στο ΣΕΦ, για το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ της Euroleague.
Παπανικολάου, Λο, Χάινς, Σλούκας και Πρίντεζης οι πρωταγωνιστές για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι… πληγώθηκαν από τα ριμπάουντ (31-44).
Τα δεκάλεπτα: 12-20, 38-44, 56-58, 74-73
Εφές (Μαχμουτί): Φάρμαρ 15(2), Βούγιασιτς, Ερντέν 12, Τουντσερί 6(2), Σιπ 7(1), Γκονλούμ 4, Σαβάνοβιτς 12(2), Λούκας 10, Γκιουλέρ, Μπάρατς 8(1).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 11, Λο 15(2), Άντιτς, Σπανούλης 5, Περπέρογλου 3, Σερμαντίνι 2, Σλούκας 10(2), Πάουελ 4, Πρίντεζης 9(2), Παπανικολάου 14(4), Κατσίβελης.