Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Δυο πρωτοχρονιάτικες Θ. Λειτουργίες στον Απόστολο Παύλο Κορίνθου και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου στον Άγιο Ιωάννη Δερβενίου

Από τη Μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται προς τους Χριστιανούς  ότι κι᾿ εφέτος την Πρωτοχρονιά θα τελεσθούν δυο Θ. Λειτουργίες στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου. Έτσι το βράδυ της Τρίτης 31ης Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 20.30 μ. μ. θα τελεσθεί  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
Στη συνέχεια θα τελεσθεί ο Όρθρος και ακολούθως η Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία και η κοπή της Αγιοβασιλειάτικης πίττας και η οποία θα τελειώσει περί την 1.30 πρωϊνή.
Στις ανωτέρω Ι. Ακολουθίες θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος.
Το πρωί της Τρίτης της 1ης Ιανουαρίου 2014 και από ώρας 7.00 π. μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και στην συνέχεια μετά την Δεύτερη Θ. Λειτουργία και περί την 10.30’ πρωϊνή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας θα τελέσει την επίσημη Δοξολογία για την είσοδο του Νέου Πολιτικού Έτους 2014, στην οποία κατά την παράδοση θα παραστούν και οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλεώς μας.
Καλούνται οι Χριστιανοί μας να συμμετάσχουν στις Λειτουργικές αυτές Συνάξεις, στηρίζοντας με τις προσευχές τους και την αγάπη τους την ελπίδα για ανάκαμψη του Τόπου από τα πνευματικά, ηθικά και οικονομικά προβλήματα που τον μαστίζουν.
Επίσης από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου γίνεται γνωστό ότι σύμφωνα με το Ορθόδοξο Χριστιανικό εορτολόγιο την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων Ιακώβου του Aδελφοθέου, Ιωσήφ του μνήστορος και Δαυίδ του προφητάνακτος. Συνηθίζεται στη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου να τελείται η αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία, που κατά την παράδοση συνέγραψε ο ίδιος ο Άγιος Ιάκωβος. Έτσι για να τιμηθεί κι᾿ εφέτος ο Άγιος, χθες Κυριακή 29 Δεκεμβρίου ετελέσθει από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο και από πλειάδα ιερέων,η πρώτη Θ. Λειτουργία του, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.
Επίσης γίνεται γνωστό ότι δεύτερη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεσθεί, την  Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννου της πόλεως Δερβενίου από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο και από πλειάδα ιερέων.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά ιδιάζουσα Λειτουργική ευκαιρία όπου οι πιστοί θα μεταφερθούν νοητά μέσα από τα Ιερά κείμενα και τα δρώμενα στην αίγλη, την μεγαλοπρέπεια και ταυτόχρονα την στιβαρή απλότητα της αρχαίας Εκκλησίας.
Παρακαλούνται οι φιλακόλουθοι πιστοί όπως παρευρεθούν και συμμετάσχουν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννου της πόλεως Δερβενίου ώστε να τιμήσουν τους  Αγίους που εορτάζουν αλλά και να αγιασθούν προσωπικά».