Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Σαμαράς: Η Ελλάδα στρώνει κόκκινο χαλί στους επενδυτές

samaras
Η Ελλάδα προσφέρει «σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας μπαίνει πλέον σε περίοδο ανάκαμψης, έχει πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά και η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης.
Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, που προβλήθηκε στο 15ο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link, που πραγματοποιείται σήμερα στο Μετροπόλιταν Κλαμπ, του Μανχάταν, με θέμα: «Μία Εποχή Ευκαιριών» και απευθυνόμενος σε εκατοντάδες συνέδρους που εκπροσωπούν μεγάλους επενδυτικούς οίκους των Ηνωμένων Πολιτειών, τράπεζες και επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «χειροπιαστά αποτελέσματα» των προσπαθειών του λαού και της κυβέρνησης της Ελλάδας.
Μεταξύ άλλων, επισήμανε τα «επιτεύγματα» για την πάταξη της γραφειοκρατίας και τη διαμόρφωση επενδυτικού κλίματος, προσφέροντας πλέον η χώρα σε όσους θέλουν να επενδύσουν «red carpet» και όχι «red tape».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους «μακρούς και παραδοσιακούς δεσμούς» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι η «ισχυρή συνεργασία» μας έχει αποδειχθεί στην πράξη, ενώ σημείωσε τη «σημαντική αύξηση» του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.
Στο περσινό μήνυμά του, όπως είπε ο πρωθυπουργός, είχε αναφερθεί στις προσπάθειες και στους στόχους της κυβέρνησης για να ξεπεραστεί η κρίση, προσθέτοντας ότι τώρα η χώρα βρίσκεται σε «πορεία ανάκαμψης», ενώ όλο και περισσότεροι μιλούν για το «comeback» της Ελλάδας.
Ο κ. Σαμαράς μίλησε ιδιαίτερα για τον τομέα των επενδύσεων, δίνοντας μια συνοπτική εικόνα για το τι έγινε ώστε να μην υπάρχουν «γραφειοκρατικά κωλύματα» και ότι τώρα η Ελλάδα προσφέρει «σημαντικές επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες». Επίσης, υπογράμμισε τις πολλές διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχουν επιτευχθεί σε όλους τους τομείς της οικονομίας, ώστε να «διορθωθούν τα κακώς κείμενα», καθώς και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
«Οι κόποι μας αποδίδουν καρπούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος σε συγκεκριμένους τομείς που παρουσιάζουν επενδυτικές ευκαιρίες, σημείωσε τον τουριστικό, τραπεζιτικό, ενεργειακό και αγροτικό, ενώ έδωσε έμφαση και στο γεγονός ότι τώρα είναι «ο κατάλληλος χρόνος για επενδύσεις στην Ελλάδα».
Πριν την προβολή του πρωθυπουργικού μηνύματος αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας δρ. Σωτήριος Βαχαβιώλος (πρόεδρος & CEO της εισηγμένης στο NYSE, MISTRAS GROUP), ο οποίος τόνισε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας «κέρδισε την εμπιστοσύνη» της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας των Ηνωμένων Πολιτειών, προσθέτοντας ότι «έχει καταφέρει να βάλει την Ελλάδα σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης».