Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Πέτρος Τατούλης «Μαγκιά της Περιφέρειας η οικονομική της δυνατότητα να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται» - Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την «απειλή κατά της ζωής»



«Μαγκιά» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την ικανότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου να έχει δημιουργήσει μια «οικονομική δικλείδα ασφαλείας» και να μπορεί να παρεμβαίνει σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς, τη χρονική αυτή στιγμή μάλιστα που οι πόροι έχουν περικοπεί άνω του 70%, όπως ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013.
«Πολλοί είναι αυτοί που προβάλλουν την κοινωνική τους ευαισθησία, χωρίς ωστόσο να έχουν καταθέσει δείγμα γραφής» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου και δείγμα γραφής έχει δείξει και νέες αντιλήψεις έχει φέρει. Οι κοινωνικές δομές στο πρόγραμμά μας όταν παραλάβαμε ήταν στο μηδέν, και τώρα εκτελούμε ένα έργο με υπερδέσμευση πόρων κυρίως λόγω της δικής μας φροντίδας».
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι πρόσφατα θα ανακοινωθεί μια Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπό τον χαρακτηρισμό ως «απειλή κατά της ζωής» για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και με σκοπό την ενεργοποίηση των κοινωνικών ευαισθησιών.          
Όσον αφορά τον τομέα του πολιτισμού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή εκτελείται ένα τεράστιο και πρωτόγνωρο έργο για τον πολιτισμό και αυτό εμείς το σχεδιάσαμε, εμείς το χρηματοδοτούμε και εμείς το υλοποιούμε».