Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Κλείνει τη θύρα 7 η UEFA στο ματς με τη Μάντσεστερ

7
 Η ρατσιστική συμπεριφορά μερίδας οπαδών του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Αντερλεχτ θα στοιχίσει στους ερυθρόλευκους 30.000 ευρώ, ενώ το ακόμα χειρότερο είναι πως οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους 16 του Champions League έχοντας κλειστό τμήμα της θύρας 7 του Καραϊσκάκη!
 Η UEFA έλαβε σοβαρά υπόψη της τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν (όπως ανέφερε ανακοίνωση της FARE, υπήρχε οπτικό υλικό) και αφορούσαν την ανάρτηση πανό με ρατσιστικό περιεχόμενο και τιμώρησε τους ερυθρόλευκους επιπλέον και για ρίψεις φωτοβολίδων και χρήση λέιζερ στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ στις 10 Δεκεμβρίου.

Ετσι, ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μάντσεστερ θα αγωνιστεί με τμήμα της Θύρας 7 κλειστό, ενώ θα πληρώσει και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Θεωρείται βέβαιο πως η ερυθρόλευκη ΠΑΕ θα προχωρήσει σε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο της την χρήση λέιζερ (άρθρο 16 του Πειθαρχικού Κανονισμού) και πυροτεχνημάτων (άρθρο 16 του Π.Κ.) και την ελλιπή οργάνωση (άρθρο 4 των Κανόνων Ασφαλείας), τιμωρώντας τους "ερυθρόλευκους" και με το χρηματικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να καταθέσει άμεσα έφεση κατά της απόφασης (πρέπει να γίνει μέχρι και τρεις μέρες από την στιγμή που θα λάβει εγγράφως την απόφαση). Ανάλογη ποινή επιβλήθηκε και στη Ζενίτ

Στην ανακοίνωσή της η UEFA αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η μάχη κατά του ρατσισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα της UEFA, η οποία έχει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού και διακρίσεων τόσο στους αγωνιστικούς χώρους όσο και στις εξέδρες. Κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς θεωρείται σοβαρό παράπτωμα κατά των κανονισμών και τιμωρείται βαριά. Μετά την αλλαγή των κανονισμών την 1η Ιουνίου, ο αγώνας κατά του ρατσισμού γίνεται πιο έντονος και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή βαρύτερων τιμωριών».