Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Σαμάρας: Επανιδρύουμε το ΕΣΥ 30 χρόνια μετά! Τι είπε για νοσοκομεία και γιατρούς

Σαμάρας: Επανιδρύουμε το ΕΣΥ 30 χρόνια μετά!
 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Τριάντα χρόνια μετά τη γέννηση του ΕΣΥ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δηλώνει οτι επανιδρύεται το σύστημα υγείας ώστε να μπορεί να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες του. Δεν έχουμε κανένα άλλοθι και πυροτεχνήματα και πολίτικες έριδες στο θέμα της δημόσιας υγείας, είπε χαρακτηριστικά.
 
Απευθυνόμενος προς τον  Αρχιεπίσκοπο  εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το έργο που επιτελεί η εκκλησία προς τους ανήμπορους πολίτες
 
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της διάσκεψης η  υγεία αποτελεί προϋπόθεση ανάπτυξης. Μια υπόθεση κοινωνικής συνοχής. Η μεταρρύθμιση δε γίνεται  μόνο για λόγους οικονομικούς . Φυσικά και πρέπει να μειώσουμε την σπατάλη. Και συνέχισε αναφέροντας πως 
 πρωταρχικός στόχος είναι  να παρέχονται όλες οι βασικές υπηρεσίες και να έχουν πρόσβαση ολοι. 
 
Εντούτοις παραδέχθηκε ότι  το  σύστημα μας είχε σοβαρές στρεβλώσεις που είχαν ριζώσει. Ήταν αληθινά  παράδοξα. Από τη μια ανήκαμε στις χωρες με τις υψηλότερες δαπάνες άλλα ταυτοχρόνως υποχωρούσαν οι δέκτες υγείας και τα νοικοκυριά έβαζαν όσο πι βαθιά το χέρι στη τσέπη. 
Περιγράφοντας τα μελανά σημεία της υγείας ο Αντώνης Σαμαράς επικεντρώθηκε στα εξής:
Eχουμε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά τρέχουμε με το παραμικρό στα νοσοκομεία
διαθέτουμε τους περισσότερους γιατρούς  αλλά μεγάλο μέρος του πληθυσμού περιμένει  αρκετούς μήνες να επισκεφθεί γιατρό.!!!!
 
Πολλές μαγνητικές και αξονικές περισσότερες και από την Αμερική αλλά οι Ελληνίδες  κατέχουν τα χαμηλότερα ποσοστά σε προληπτικές εξετάσεις που αφορούν  τεστ παπ και  μαστογραφία. 
 
Χρειάζονταν σαρωτική μεταρρύθμιση. Γι αυτό την τολμούμε και θα την κάνουμε
δήλωσε με έμφαση από το βήμα του συνεδρίου ο πρωθυπουργός
 
Έπρεπε από χρόνια να γίνει η μεταρρύθμιση. Δεν γίνεται επειδη μας την επέβαλε το μνημόνιο  αλλά  το δημόσιο συμφέρον
 
 iatropedia.com