Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Φλεγόμενο ουράνιο αντικείμενο αναστάτωσε τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα (video)

Το πέρασμα του από τον ελληνικό ουρανό και η πτώση του στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου ήταν ορατή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και το Ιόνιο. Επιβεβαιώνει ο Ευθύμιος Λέκκας . Καθησυχαστικός ο διευθυντής του Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος

δέος προκάλεσε χθες το βράδυ η πτώση φλεγόμενου αντικειμένου που έγινε ορατή από τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως, αλλά και από την Αττική σε μικρότερο βαθμό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.
Το φαινόμενο έγινε έντονα αντιληπτό από τους κατοίκους της Ζακύνθου στις περιοχές Μαχαιράδου και Αλυκών όπου ανέφεραν πως είδαν τη λάμψη να σχίζει τον ουρανό από Δύση προς Ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο. Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα παρόλο που οι μαρτυρίες ανέφεραν πως η λάμψη φώτισε τα σπίτια των περιοχών της Κεφαλονιάς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κεφαλονιάς μελετά μαρτυρία κατοίκου, ο οποίος έκανε λόγο για πτώση ενός φωτεινού αντικειμένου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο (Λειβαθούς και Ελειού).

Παρόλα αυτά η πτώση του φλεγόμενου αντικειμένου αναστάτωσε και τη Θεσσαλονίκη, καθώς αρκετά ήταν τα τηλεφωνήματα πολιτών σε μέσα, που ήθελαν να ενημερωθούν για το τι ακριβώς ήταν αυτό που είδαν.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος τόνισε όμως ότι θα μπορούσε να πιστοποιηθεί η προέλευσή του και σύστασή του μόνο αν έπεφτε στην ξηρά: «Πιστεύω ότι ήταν πτώση μετεωρίτη. Αξιόπιστοι μάρτυρες από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά μου είπαν ότι είδαν κάποιο φλεγόμενο αντικείμενο να πέφτει από τον ουρανό προς της θάλασσα, με θόρυβο, περίπου στις 9.30 το βράδυ. Επεσε μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. Οσα τηλεφωνήματα δέχτηκα έλεγαν το ίδιο πράγμα. Χθες το βράδυ στην περιοχή δεν υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα. Θα το πιστοποιούσαμε τι ήταν αν έπεφτε στην ξηρά».

korinthostv.blogspot.gr